Mám nárok na energopomoc?
Ahojte, viete sa vysomáriť z tých pravidiel, podľa ktorých sa určuje nárok na energopomoc? Nehovorím o výške príjmu - to je jednoznačné. Sme pár (nie sme zosobášení) a kúpili sme byt, v ktorom bývame, no nemáme prehlásený trvalý pobyt. V reportáži na Markíze (https://tvnoviny.sk/ekonomika/clanok/1002580-mi...) spomínajú, že
pri domácnostiach, kde nemá nikto nahlásený trvalý pobyt, sa bude prihliadať na vlastníka. V tej istej reportáži hovoria, že ak jednotlivec sám nespĺňa nárok na energopomoc a má byty, kde má nájomcov, tak energopomoc dostane, iba ak tam majú trvalý pobyt nahlásený oni a nepresahujú ten maximálny príjem. Ako to je teda s nami? My sme obaja vlastníci bytu, ktorý sme kúpili, ale TP máme každý ešte u svojich rodičov. Ani moji ani partnerovi rodičia nárok nemajú, tým pádom nemáme ani my, keďže TP máme u nich. Zároveň ale náš byt, ktorého vlastníci sme vedení na katastri, nemá nikoho prihláseného na trvalý pobyt. To znamená, že náš byt proste nemá nárok, kým tam nie je niekto prihlásený? Či už my alebo nájomcovia. Máme ešte behať rýchlo po úradoch a riešiť prehlásenie trvalého pobytu?
TP sa berie do uvahy podla udajov ku koncu novembra,ak ho zneniš teraz,tak urady to pre tento účel zaregistruju az v maji.
@janinah to vážne? toto som nikde nezachytila, ešte aj bol nejaký rozhovor s odborníkom, ktorý hovori o tom, aký bude teraz nápor na úradoch. Takže to sa v podstate ani neoplatí teraz, skôr počkať po novom roku a vybaviť to v kľude
Aký zmysel má mať vlastný byt kde bývaš a TP mať prihlásený u rodičov a tam utekať na poštu vyberať svoje úradné listy?
A ešte rodičia platia za nich aj smeti chudáci
Pretože je to len dočasný byt a pravdepodobne ho v blízkej dobe predáme (nie sme spokojní), tak nemalo zmysel hore dole prehlasovať a meniť doklady.
@janinah to vážne? toto som nikde nezachytila, ešte aj bol nejaký rozhovor s odborníkom, ktorý hovori o tom, aký bude teraz nápor na úradoch. Takže to sa v podstate ani neoplatí teraz, skôr počkať po novom roku a vybaviť to v kľude
@pat_kov no to určite nebol odborník. Údaje sa berú do 27.11, čiže ani úrady nebudú mať nápor
Aký zmysel má mať vlastný byt kde bývaš a TP mať prihlásený u rodičov a tam utekať na poštu vyberať svoje úradné listy?
@anonym_44636d ja mam u rodicov napr kvoli skolskemu obvodu, inak by moje dieta nevzali do tej skoly, mam este dve, tak nebudem menit trvaly pobyt kazde dva roky...a smeti rodicia neplatia, normalne sa preukazu dokladom, ze smeti boli uhradene inde (zijeme v rovnakom meste).
@pat_kov ano vase odberne miesto cize vas byt nema narok. Prehlasit uz nestihnes, brali do uvahy udaje z konca novembra.
@pat_kov narok si overite tu: https://www.energopomoc.sk/overenie-energopomoci
@pat_kov narok si overite tu: https://www.energopomoc.sk/overenie-energopomoci
@matusformanek tá stránka je úplne na dve veci. Včera doobeda napríklad naša bytovka podľa nej nárok na zľavu z tepla nemala, večer už áno. Dnes sa aj bojím pozrieť 🙈
@pat_kov ano vase odberne miesto cize vas byt nema narok. Prehlasit uz nestihnes, brali do uvahy udaje z konca novembra.
@ivana11155 ja som sa prehlásila začiatkom decembra a mám nárok

TP sa berie do uvahy podla udajov ku koncu novembra,ak ho zneniš teraz,tak urady to pre tento účel zaregistruju az v maji.