Budem mať platenú PN pri DNP?
prosim viete mi poradit, som na urade prace, ako nezamestnany, cerpam podporu , ale caka ma operacia , takze par tyzdnov PN urcite, ak sa prihlasim na DNP, budem mat tu PN platenu?
pocas pn nemam narok na podporu, ze?dakujem
PN platenú určite mať nebudeš keďže si na úrade práce
@zuzika87 a ked budem DNP? pocas evidencie na urade?
Ak máte 270 dní nemocenského poistenia za posledné dva roky pred PN, tak nárok vznikne z čerstvého DNP, ale len zo všeobecného minima.
Ak máte 270 dní nemocenského poistenia za posledné dva roky pred PN, tak nárok vznikne z čerstvého DNP, ale len zo všeobecného minima.
@draik ano to mam, ved som pracoval. mam 23 mesiacov, tak kebyze si jeden mesiac uhradim DNP, tak to splnam, a teda ta minimalna mi nevadi.
a podporu mozem docerpat potom? takto to funguje? ci podporu mozem s PN?
podpora mi vysla lebo za 4 roky mam 2 odrobene. tam mi mesiac nechybal
Áno ak sa prihlásiš na Dnp tak nárok na PN mat budeš, nezabudni zaplatiť odvody včas. PN bude vo výške cca 390e z minimálneho VZ 715e
Áno ak sa prihlásiš na Dnp tak nárok na PN mat budeš, nezabudni zaplatiť odvody včas. PN bude vo výške cca 390e z minimálneho VZ 715e
@zalka ako sa prosim platia odvody, vopred ci do 8. dna v mesiaci ako v ZP spatne, ci ako, ked tam pridem rovno zaplatim? dakujem
Keď sa prihlásiš tak do par dni ti príde výpočet, treba do 8meho zaplatiť... Alebo zaplať koncom mesiaca kedy sa prihlasis
Keď sa prihlásiš tak do par dni ti príde výpočet, treba do 8meho zaplatiť... Alebo zaplať koncom mesiaca kedy sa prihlasis
@zalka ale to vyjde na rovnako ze? ci na zaciatku ci na konci proste musim mat plny mesiac hradene aby som teda mal tych 270 dni za dva roky zaplatene, dobre chapem, dikes
ty za dva roky máš mať 270 dní poistenia za 2 roky ( 9 mesiacov za posledných 24 mesiacov)... čo iste máš
ty za dva roky máš mať 270 dní poistenia za 2 roky ( 9 mesiacov za posledných 24 mesiacov)... čo iste máš
@zalka aha uz to chapem, ano to mam. mam odpracovane 23 mesiacov. takze napr ak mam PN od 1.6 mi staci sa prihlasit na to poistenie 31.5 a bude mat PN uz hradenu? a ked mi PN skonci ( neviem ako dlho budem) tak sa mozem z DNP odhlasit? nebudu robit problem? a to potom budem platit za ten jeden den 31.5 alebo za celu PN potom to poistenie?
áno presne tak .. môžeš urobiť, len aby stihol ti prísť papier zo SP, na aké číslo účtu, pod akým VS máš uhradiť platbu ak to spravíš tak na konci mesiaca
áno presne tak .. môžeš urobiť, len aby stihol ti prísť papier zo SP, na aké číslo účtu, pod akým VS máš uhradiť platbu ak to spravíš tak na konci mesiaca
@zalka pojdem osobne. velmi ti dakujem, si mi pomohla,

PN platenú určite mať nebudeš keďže si na úrade práce