Mama si neželá, aby môj priateľ prišiel k nej na Vianoce
Baby, prosim vas co by ste robili v mojej situacii?? Mam vaznu znamost, obaja mame cez 30, priatel uz blizkych pribuznych nema, teda okrem nejakych tiet a strykov. Predchadzajuce sviatky sme spolu netravili lebo bol pracovne v zahranici, ja som teda bola vtedy so svojou rodinou. Tieto sviatky ale bude na svk...bola som vsak velmi prekvapena s reakcii mojej mami, ktora povedala ze ja na vianoce mozem prijst ale on nie, lebo je to stale pre nu cudzi clovek a ona nechce na stedry vecer mat stresy aj z niekoho cudzieho, pritom ho pozna kedze sa navstevujeme. Povedala som jej ze velmi dobre vie ze on je uz sam a ze ako si to predstavuje ze ci ja mam prijst domov a on ma ostat sam na stedry vecer...povedala som jej ze ked to vnima takto tak ja budem na sviatky s priatelom a max ixh prideme len navstivit...velmi sa na mna nahnevala a zacala ma obvinovat a citovo vydierat ze vraj ja nicim rodinu a uz ich nemam rada lebo som si vytvorila novu rodinu a vsetko som znicila...surodenci mi vraveli ze mama povedala ze kvoli mne ziadne vianoce doma nebudu lebo som roztrhala rodinu...je toto normalne?
Nie je to normálne, ako decko sa správa Tvoja mama. Postav sa na stranu priateľa. Vianoce bude aj tak oslavovať, nič sa ty neboj a počítaj s tým, že takto sa k Tebe a priateľovi bude správať až do jej smrti...čo s tým urobíš, je na Tebe.
Nie je. Moja je podobná furt všetko podľa nej. Ja by som nešla k nim na štedrý večer. Ostala by som s priateľom
Ako dlho ste realne spolu? Mate vztah na dialku? Ked vravis ze vzdy na sviatky bol v zahranici. Mozno len mama nie je naklonena myslienke stravit najvacsie sviatky s defacto pre nu cudzim clovekom.
Moj manzel este ked bol frajer tak s nami Vianoce stravil, kedze sice rodinu mal, ale bolo to tam celkovo komplikovane a rozbite. Bolo to od nasich mile gesto. Ale oni sa (rodicia vs frajer) vsetci uz poriadne vzajomne poznali, velakrat vylety spolocne, navstevy, atd...
Poznaju sa aj vasi s frajerom? Tak osobnejsie?
Mama je dobre mimo. Ako píšeš, je to uz vážna známosť, mala by byť rada a privítať ho ako člena rodiny. Buď s ním.
@anonym_autor neempaticka, sebecka, sebestredna matka, nacase jej dat najavo, ze jej spravanie je cez ciaru.
Nie je to normálne, ako decko sa správa Tvoja mama. Postav sa na stranu priateľa. Vianoce bude aj tak oslavovať, nič sa ty neboj a počítaj s tým, že takto sa k Tebe a priateľovi bude správať až do jej smrti...čo s tým urobíš, je na Tebe.
@enmery to ma trapi najviac kvoli surodencom lebo viem aka je ze bude trucovat a ona fakt tie vianoce slavit nebude len aby mohla hovorit ze to ja som pricinou
Ako dlho ste realne spolu? Mate vztah na dialku? Ked vravis ze vzdy na sviatky bol v zahranici. Mozno len mama nie je naklonena myslienke stravit najvacsie sviatky s defacto pre nu cudzim clovekom.
Moj manzel este ked bol frajer tak s nami Vianoce stravil, kedze sice rodinu mal, ale bolo to tam celkovo komplikovane a rozbite. Bolo to od nasich mile gesto. Ale oni sa (rodicia vs frajer) vsetci uz poriadne vzajomne poznali, velakrat vylety spolocne, navstevy, atd...
@anonym_2d35b7 nie nemame vztah na dialku...normalne spolu zijeme a byvame len priatel ma taku pracu ze ma casto sluzobky a tak je casto v zahranici
@anonym_2d35b7 tak poznaju sa a nikdy sa o nom zle nevyjadrili...takze toto ma sokovalo...my planujeme uz dieta a svadbu a akoze ja neviem ako si to mama predstavuje ci ked budem mat dieta necham aj to doma a pridem len ja
Nie je to normálne, na tvojom mieste by som ostala s priateľom. Nech si mamina zvykne na fakt, že si už dospelá a vybrala si si človeka s ktorým chceš tráviť život a aj Vianoce.
Ona nemá právo toto tvoje rozhodnutie meniť a už vôbec takým spôsobom.
Manipulatorka. Este len zacne rosambo ked sa nepodvolis. Ked by som si mala tipnut - ochorie a bude to “tvoja vina lebo ju trapis”
boze tieto vydieracky a postvavanie ostatnych clenov rodiny. tiez by som ta nesla. mas to tazke
Narcisticka manipulatorka je, ona rozbija rodinu a ty si sprav kludne vianoce vo dvojici.
Narcisticka manipulatorka je, ona rozbija rodinu a ty si sprav kludne vianoce vo dvojici.
@cyberk strasne sa ale trapim kvoli surodencom ze im pokazi sviatky
Toto ani nieje, ze postaviť sa na stranu priateľa, ale na svoju stranu. Tvoja mama by mala vedieť akceptovať, ze si budeš budovať vlastnú rodinu. Keby povedala, ze ho neakceptuje ako rodinu kym nebudete zobrati, tvrde, ale pochopila by som, ze môže mať taký postoj. To vsak nieje prípad. Znie to ako čisté vydieranie a citová manipulácia. A neboj, tvoji surodenci niesu slepí. Strav sviatky v kľude, nikomu sa nemusíš ospravedlňovať za budovanie vlastnej rodiny.
A dúfam, ze surodenci sa postavia na tvoju stranu.
@anonym_autor chore
Btw ak sviatky naozaj zrusi, ešte vzdy môžeš pozvať súrodencov k vám 😁 a aj ju...
@cyberk strasne sa ale trapim kvoli surodencom ze im pokazi sviatky
@anonym_autor
Koľko rokov majú tvoji súrodenci?
@anonym_2d35b7 nie nemame vztah na dialku...normalne spolu zijeme a byvame len priatel ma taku pracu ze ma casto sluzobky a tak je casto v zahranici
@anonym_autor no tak duplom by som ostala s priateľom keď už spolu bývate a pekne jeden alebo druhý sviatok na návštevu
@anonym_autor
Koľko rokov majú tvoji súrodenci?
@tyrkysova_lentilka 9 a 20...no oni jej tiez vravia ze vsak co je ma tom take zle ked na max 3 hodiny by sme tam prisli a isli by sme prec...sice rodicia maju extra velky dom cize aj spat by sme tam mali kde ale pochopila by som ze chce mat svoje pohodlie ale ona neakceptuje ani spolocnu veceru
@tyrkysova_lentilka 9 a 20...no oni jej tiez vravia ze vsak co je ma tom take zle ked na max 3 hodiny by sme tam prisli a isli by sme prec...sice rodicia maju extra velky dom cize aj spat by sme tam mali kde ale pochopila by som ze chce mat svoje pohodlie ale ona neakceptuje ani spolocnu veceru
@anonym_autor ona neakceptuje spolocnu veceru, ty neakceptuj nechat frajera sameho. Vybavene.
@anonym_autor bola by som s priateľom a surodencov by som pozvala k sebe a kasľať na matku čo je manipulátorka.Tam nech ej sma.Nesmieš sa podvoliť a musiš si stať za svojim.
Strasneee
Chore ze taketo matky vobec su
Ja poznam extrem... jedna zena byvala vo svojom so svojim manzelom a ich dietatom a na stedry den jej zavolala matka so slovami : no kedy pridete s malou na veceru domov 😀
Aby sa nieco take nestalo aj u Vas raz.
Strasne je ze chce do toho tahat aj dalsie deti.. a este len 9 rocne 🙄
@anonym_autor tak ich vsetkych pozvi k sebe 😃 tieto vydieracky by na mna neplatili. Nenechala by som priatela sameho.
Podobnú ženu máme v rodine. Nepomáha nič len ignorácia. Sprav si podľa seba, aj tak nebude nikdy spokojná. Vianoce súrodencom nezničíš, to ona.
@anonym_autor , pozri , ja sa nečudujem že ho tam nechce , ja by som tam tiež nechcela cudzieho človeka a on cudzí je, ale zároveň by som svojej dcére povedala nech strávi Vianoce s ním , my si spravíme svoje doma. Ja sama nemám rada cudzích ľudí vo svojej domácnosti , ale určite by som nevydierala súrodencami , to je naozaj hlúpe. A čo tvoj otec ?
@anonym_autor porozprávaj sa ešte raz s mamou. Podľa mňa sa iba zľakla,že stráca dcéru,čo bude teraz robiť,odrazu zmena rodiny,súkromia,atď,atď.
Pre rodiča to vždy musí byť trošku šok zošit,že ich dieťa už nie je celkom dieťa 🙂 a Vianoce sú predsa sám o sebe náročný sviatok pre mnohých ľudí. Daj tomu ešte šancu.
@anonym_autor porozprávaj sa ešte raz s mamou. Podľa mňa sa iba zľakla,že stráca dcéru,čo bude teraz robiť,odrazu zmena rodiny,súkromia,atď,atď.
Pre rodiča to vždy musí byť trošku šok zošit,že ich dieťa už nie je celkom dieťa 🙂 a Vianoce sú predsa sám o sebe náročný sviatok pre mnohých ľudí. Daj tomu ešte šancu.
@terezka1947 ma cez 30, to by uz naozaj šok nemal byť

Nie, nie je. Nesla by som tam.