Bolesti chrbtice medzi lopatkami

miroslavaa31
10. jan 2018

Ahojte,mam dlhodobe bolesti chrbtice medzi lopatkami,momentalne velmi vyrazne. Cvicim,chodim na masaze - mam sedave zamestnanie. Bolesti mi akosi neustuju. Bojim sa,ze v tehu mi to moze robit problemy. No ako si pomoct?

angelina1003
10. jan 2018

Velmi dobry je aj muay krem, ale popravde bojujem uz dlhodobo a zial vsetko je to len na chvilu,aj ked masaze ,cvicenie a ten krem to vedia na cas dat doporiadku....ale mne to zacalo asi pred rokom tak silnejsie.v tehotenstve to bolo vcelku v pohode.skor sa to zhorsilo vahou dcery

hettinka
10. jan 2018

mna bolel chrbát niekoľko rokov, niekedy viac, niekedy menej, riešila som to analgetikami, masážami, ale nikdy mi to úplne neprešlo. Mna najviac bolelo tiež tak hore, asi v mieste, kde zapínam podprsenku.
A nakoniec to bolo od žlčníka, ako mi ho vybrali, bolesti prestali a viac sa nevrátili ... nechcem tým povedať, že maš to isté, ale ak ťa bolí v chrbte, nenechávala by som to len tak, že to je zo sedavého zamestnania ... môže to byť nejaký vnútorný orgán a treba to dať vyšetriť, či nie je problém inde.
ja som si mohla ušetriť vela bolesti a hlavne som nemusela zjesť tolko liekov, keby som bola šla s tým skôr a nie až ked už bolo moc zle.

adulikka
10. jan 2018

Ja mám zas vyrastky na chrbtici ,medzi lopatkami ,toto mne zas zistili ,keď sa sťažovala

danielahamar
10. jan 2018

masáže, alebo aj napravuje? ak nie, treba sa dať

stojkamarcel1
10. jan 2018

Určite ísť ku lekárovi pretože ak sú to výrastky alebo niečo podobné môže sa bolesť iba zhoršovať a netreba to podceňovať viem o čom hovorím tiež som mala dlhú dobu sedavé zamestnanie. Ale ako tu už spomínali Thajská masť robí zázraky. Je to iba krátkodobé riešenie.

fajnova
10. jan 2018

@hettinka
ano, presne to iste som mala aj ja. roky ma bolel chrbat, pojdela som sialene mnozstvo liekov, pochodila som lekarov kopec a nic mi nezistili, tak som sa trapila dalej. no a ked mi vybrali zlcnik, bolesti razom prestali. urcite patraj tymto smerom, mozno budes prekvapena.

culia1
10. jan 2018

necitala som co ti radia ostatne baby, ale mne kazdopadne zabralo na bolesti chrbta pravidelne cvicenie, nic narocne, staci sa povenovat pilatesu 2-3 krat do tyždna, ak si to necvicila, asi by bolo lepsie ist k nejakej instruktorke a potom pripadne aj doma si cvicit podla videi z you tube, alebo fitshaker.sk

fidorka7
10. jan 2018

@culia1 presne tak, nič iné, len pravidelné cvičenie, ak teda chceš problém vxriešiť dlhodobo. Ak ťa uspokojí krátkodobé riešenie, napchaj sa liekmi /čo som robila zo začiatku aj ja, kým som zistila že totonie/

yoxinka
11. jan 2018

Ja som ako 19 ročná skončila na kramároch, sa tam na mňa chodili kukať ako na zázrak, že 19ročnú seknutú slečnu si tam nepamatajú. Kamoš ma tam doterigal, som nemohla ani chodiť poriadne. Vyšetreniami sa nič dramatické nezistilo, len životný štýl, časté sedenie, málo pohybu. Vtedy ma to vystrašilo, cvičila veľmi poctivo a bolo všetko OK. Potom som sa na to vykašľala a prvé tehotenstvo ma začali tak bolieť kríže v 20. týždni, že koniec. Potom to bolo len horšie a po 30. týždni som mala problém nejako dlhšie chodiť. Keď mal syn pol roka, začala som intenzívne cvičiť pilates, otehotnela som 2x a po dohode s mojou cvičiteľkou a lekárom som ponskončení 1.trimestra pokračovala v cvičení. Kríže som cítila už okolo 13.týždňa, ale bolo to v pohode. Baby mi cviky prisposobovali a neskor som cvičila individuálne len ja a cvičiteľka. Cvičiť som prestala v 36. týždni. 9 mesiacov po porode som začala znova. Takže rada, poriadne vyšetriť a nájsť problém (či to nie je trebárs ten žlčník ako píšu baby vyššie) a keď nič, hľadať dobrého fyzioterapeuta prípadne nájsť dobrého lektora pilatesu/jogy a cvičiť. Ja keď mesiac necvičím, chrbát ma bolí zas.

katharines
11. jan 2018

Mne pomohli cviky z Trencianskych Teplic ako napr. Cvicenie na chrbticu v tureckom sede, na chrbte, na bruchu a na kolenach niektore z cvikov:

https://www.youtube.com/watch?v=T7pOrSqAzOk


https://www.youtube.com/watch?v=NosPvfzOq2M


Tiez B6 s Horcikom ....

andrea_y
11. jan 2018

Skus neurologa, treba najskor najst pricinu. Mozno nieco odhali magneticka rezonancia. Urcite cvicenie robi zazraky, mne pomaha SM system. Hlavne sa nedaj odradit, kym neprides na zdroj bolesti.

libawet
17. jan 2018

@miroslavaa31 bolo by dobré navštíviť dobrého maséra, čo ovláda aj chiropraktiku, aby Ťa napravil. Môžeš mať vyskočený stavec.

teleskop
26. dec 2018

@katharines dakujem!!!!!

vivien1010
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
minyminy
9. okt 2022

@adulikka a co s tym?