Mám 19 mesačného syna a som tehotná

hadfy
4. aug 2017

Ahojte mamičky ; mám 19 mesačného syna a som tehotná a zmenená ( strach)bola niektorá z vás v takej situlacii??? Ako ste to zvládali nieje ešte syn mali?Zvladnem to nemá mi kto pomôcť bývame dosť ďaleko takze budem na 2 malé deti sama , a manžel ,,,ďakujem

11mirka22
4. aug 2017

Ahoj, chápem tvoje pocity, ja mám 7mesačné bábo a tiež som opäť tehotná. Prvotný šok bol hrozný. Vyčítala som si ako som mohla byť taká nezodpovedna a dopustiť to. Ver mi, uvažovala som všelijako, aj keď potrat ako riešenie takejto situácie zásadne neuznavam, rozmýšľala som pár hodín aj nad tým. Ale prišlo mi to také zbabele, s partnerom sa veľmi ľúbime, a aj toto bábo bolo splodene z lásky a z lásky má právo sa aj narodiť. Napadlo ma tisíc dôvodov prečo to nezvládnem, a hrozni strach z toho čo ma čaká. Ale potom som si povedala, že to musím aspoň skúsiť, a že to tak asi má byť. A už sa cítim trochu lepšie. Nebude to ľahké, ale nejako to zvládneme. A vy tiež. Záleží aj od partnera, mňa môj veľmi podržal, keď som prepadla zufalstvu.

marcipanovatorta
4. aug 2017

Neboj sa, zvládneš, takých bolo a ešte bude. Napr aj ja medzi nimi. Malinká bude mat súrodenca ešte len v 17. Mesiacoch. Ty máš ešte do pôrodu dosť ďaleko, neboj! Staršie dieťatko vyrastie, naučí sa co a ako. Keď sa chce dá sa, a keď sa musí, tak sa musí 😃 zvládnuť. Tiež mám rodičov a sestry 130 km (svokrovcov ešte ďalej), vidíme sa len keď ideme my na návštevu cca raz mesačne. Budete na ne dvaja - ty a manžel, treba, aby sa zapájal aj on do starostlivosti 😉 Držím palce a teš sa! 👍🏻

evakalna
4. aug 2017

Aj ja mám deti s malým vekovým rozdielom. Vozila som ich v 2-kočíku. Ani moji rodičia a ani svokrovci nie sú "po ruke". Veľkú oporu som mala v manželovi - robil takmer všetky práce v starostlivosti o deti. Je veľmi dôležité zapojiť do rodinného procesu aj manžela. A teraz už malá ide do prvej triedy a syn je predškolák. Chodili spolu do škôlky, po škôlke sa spolu hrajú. Majú spoločné hry, veľmi si rozumejú. Takmer dvojčatá. Je to ľahšie a ľahšie. Zvládneš to aj ty.

11mirka22
4. aug 2017

@evakalna ahoj, aký máš rozdiel medzi detickami?

jana_eyre
4. aug 2017

Milion mam uz bolo v takej situacii a milion ich to aj zvladlo.. Prvy zas uz nebude az taky maly, ked sa babo narodi a zaradis si rezim, ktory pomoze k tomu aby si bola spokojna..

Moj prvy syn mal tolko co tvoj, ked sa mi narodila druha dcera.. Tiez mi nikto okrem pracujuceho muza nepomaha, mame uz tretie a je to ok.. Nevravim ze lahke, ale co krasne je lahke? Starat sa o viac malych deti nie je nic co by sa nedalo zvladnut, len si clovek musi najst vo vsetkom system.. Gratulujem k babu.

ajsha123
4. aug 2017

Ahoj, neboj sa dopredu. To, co si teraz nevies predstavit, sa kazdym tyzdnom bude menit. Deti rastu a mnohe mamy mozeme potvrdit, ze sa z tyzdna na tyzden deti menili - napr. spaci rezim, chut do jedla, schopnosti, zrucnosti... Aj tehotenstvo sa da zvladnut, aj babatko a cim budu obaja surodenci starsi, tym to bude lahsie. Mnohe mozeme potvrdit, ze cim je mensi vekovy rozdiel, tym je to nejskor lahsie - deti sa spolu zahraju, maju podobny rezim. Neboj sa.

lenkatt2
4. aug 2017

Gratulujem. Urcite zvladnes 😉. Deti sa spolu vyborne vyhraju. Ale zdielam tvoj strach a obavy. Mam 6r.dcerku, 1rocnu a vo februari pride tretie. Tesim sa ze mladsia dcerka bude mat partaka, nebude mat vtedy este ani 2roky, ale mam obavy, ze starostlivost o tri bude narocna, starsia dcerka mi uz teraz place, ze aj ona sa chce mat s kym hrat, lebo ze ja sa venujem len mladsej 😊. Drzim palce 👍

evakalna
5. aug 2017

hadfy, si ešte prítomná? My ti tu radíme a žiadna reakcia...
2-ročný vekový rozdiel medzi detičkami je úplne normálne a krásne. Mamičky bežne majú 18 mesačný, 15 alebo aj 12 mesačný rozdiel medzi deťmi.
Neskôr uvidíš, ako sa spolu prehrajú veľký čas a majú spoločné zážitky a spoločné rozhovory.
Moje deti chodili spolu do triedy v škôlke, spolu na krúžky, všade iba spolu. Teraz dcérka už ide do prvej triedy a synček je predškolák. Na zápise bol aj synček (že aby spolu chodili aj do triedy v škole), ale nezobrali ho, lebo má iba 5 rokov. Nevadí, potrebuje ešte rok sa hrať. Na budúci rok dcéra bude druháčka a syn bude prvák 😉 Je veľa mamičiek čo majú 3 deti a zvládajú to s úsmevom.

osky
5. aug 2017

Hadfy zalozila novu temu-presne rovnaku s touto istou otazkou..
Vekove rozdiely
Ci tak nejak...nechapem o co tu ide.kde je admin?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre