Môže klimatizácia spôsobiť prechladnutie?

zitaje
13. mar 2010

Za posledný mesiac som uz druhý raz "prechladnutá". Upchatý nos, škrabe ma v hrdle, niečo ako začínajúca angína. Minule som sa z toho dostala za štyri dni domácimi metódami, ale prišlo to zas, a mám podozrenie, že je to z klímy, ktorú máme v robote. Predtým som nikdy nepracovala v klimatizovaných priestoroch, a teraz som tam niekoľkokrát do týždňa tak 2-3 hodiny. Myslíte, že mi môže klimatizácia spôsobovať takéto problémy?

jonki
14. mar 2010

Zitaje, myslim, ze moze. Ja si prave doliecujem nadchu, ktoru som dostala po navsteve jedneho kosickeho nakupneho centra...stale toho isteho uz stvrtky krat po sebe...pomimo to nemam ziadne dychacie problemy.

mimkao
14. mar 2010

No jasne klimatizácia môže spôsobiť kopec problémov - ale zas vôbec nemusí. Aj auto Vás môže povoziť - ale teoreticky aj zraziť...

Problém je v tom, že klimatizácia je vysoko odborná záležitosť a hocikto ju nevie obsluhovať. Nestačí ju zapnúť a vypnúť, má množstvo funkcií atď. Prekvapilo ma, že problém s klímou máte teraz v zime - asi Vám vetrajú priamo čerstvým vzduchom bez ohrevu, pretože šetria ako všade... Klimatizáciu by zrejme nemal kto zapnúť, na to treba v nákupnom centre aj niekoľko dní prípravy a to sa robí tak v Máji...

Peter

erikasadek
14. mar 2010

ziataje jasne ze moze, v v tych filtroch o ktore sa potom nikto nestara sa zhromazduju bakterie a pliesne;. 😉 takze , dobry zdroj..
mas ludi s alergoiu ktory mozu tak len hned vyjst , lebo ju neznesu. 🙂

opica_skorica
13. jún 2019

@zitaje je to z klímy - sople, skrabanie v krku, bolesti lopatky,... Ach jo🙄

petruldo
13. jún 2019

@opica_skorica téma je stará 9 rokov