Otehotnenie počas užívania antikoncepcie. Bude všetko OK? Máte s tým skúsenosť?
Ahojte kočky, mám problém, ktorý by nemusel byť problémom.........
Beriem antikoncepčné tabletky skoro pol roka a včera som zistila, že som tehotná. Najprv som sa veľmi potešila, ale hneď nato som sa preľakla. Bude to v poriadku? Nie je tu riziko poškodenia plodu? Je pravdepodobné, že som zabudla užiť tabletku a vtedy sa to stalo...alebo nezaberajú tie tabletky na 100%? Nemáte niektorá s tým skúsenosti? Môžem sa tešiť na bábätko, alebo sa mám obávať? Môj gynekológ je práve na dovolenke, tak jeho sa viem poopytovať až v pondelok. Dovtedy asi zošaliem. Prosím, ak máte podobné skúsenosti, vyjadrite sa.....
Ďakujem.
Beriem antikoncepčné tabletky skoro pol roka a včera som zistila, že som tehotná. Najprv som sa veľmi potešila, ale hneď nato som sa preľakla. Bude to v poriadku? Nie je tu riziko poškodenia plodu? Je pravdepodobné, že som zabudla užiť tabletku a vtedy sa to stalo...alebo nezaberajú tie tabletky na 100%? Nemáte niektorá s tým skúsenosti? Môžem sa tešiť na bábätko, alebo sa mám obávať? Môj gynekológ je práve na dovolenke, tak jeho sa viem poopytovať až v pondelok. Dovtedy asi zošaliem. Prosím, ak máte podobné skúsenosti, vyjadrite sa.....
Ďakujem.

•
24. aug 2009chcem sa opytat tych co otehotneli pocas brania hak, ci mavali normalne menzes alebo nie, dakujem 🙂
0
Caute, Ja som tiez otehotnela cez antiku. Ale bola to moja chyba.... Stalo sa to cez Vianocne sviatky. Vedela som ze mam niekde odlozene naplaste nevedela som ich najst. Lekarne zatvorene a dr mala dovolenku, tak Som zacala brat naplaste o tyzden neskor a bolo to. Ako mala som ich normalne 21 dni potom 7 dni pauzu a potom som si ich mala nalepit, ale nalepila o tyzden neskor... :-| Martin mal vtedy zlomenu nohu a nechodil do prace, tak este mal asi aj vojsko silne, bez stresu z prace a unavy a uz to aj bolo 😃 😃 No a teraz cakame uz na ten vysledok 😃 😃 😃 A strasne sa tesime 🙂
Baby mohli by ste mi poradiť? mám takýto problém: môžem byť tehotná ak som sa po menštruačnom cykle oneskorila s užitím prvej antikoncepčnej tablety(Qlaira) z nového balenia o jeden deň.Prvu som mala vypiť v pondelok a ja som ju presne načas vypila ale až v utorok no a ďalšie dni to už bolo presne. Vo štvrtok sme s manželom mali aj pohlavný styk. Vopred vám ďakujem. :-|
beriem lindynette 20 a v nedelu som po zobraní tabletky asi po hodine zvracala a ešte mi zostali tablety na pondelok, utor, str, štvrtok to sú 4 tbl. takže včera som užila poslednú z balenia, teraz je 7 dňová pauza a vždy tak v pondelok zvyknem dostať ms.
lenže v utorok som mala ťuťu muťu a vravela som MP aby si dával pozor že prečo som vysvetlila a zabudol.
môže sa stať že budem tehotná??? lebo to bolo na konci a vtedy je to vraj horšie?
lenže v utorok som mala ťuťu muťu a vravela som MP aby si dával pozor že prečo som vysvetlila a zabudol.
môže sa stať že budem tehotná??? lebo to bolo na konci a vtedy je to vraj horšie?
maycu, vysaď ju skôr. aj aby sa Ti prečistil trošku organizmus, je to bordel. a hlavne ak ju užívaš dlhodobo mohla by si mať problém s otehotnením (v tom zmysle, že sa Ti nepodarí na prvý a ani na druhý-krát, budete skúšať dlhšie). a ak plánujete bábätko choď si kúpiť do lekárne kyselinu listovú najlepšie ak bude obsahovať aj vitamín B6 aby sa lepšie vstrebala. je dobre to brať aj tie 3 mesiace pred, ale to neva ak by to bol iba mesiac. Zabraňuje vývojovým poruchám v 1.trimestri, hlavne čo sa nervovej sústavy týka.
mozem sa opytat ako je to s hnackami a bratim hak? nejako som totiz tento tyzden mala problemy /mam helicobactera a s tym suvisiace zaludocne potiaze/ v stredu aj piatok som mala hnacku /po zjedeni obeda cca o tej 15tej/ tabletku bravam vecer o tej 19.30-20.30 hod vsetko by bolo ok pretoze sme s malou teraz bez ocka, ktory ma tyzdnovky ale tuto sobotu sa to zomlelo nakolko nam prisiel domov a nakolko sme sa milovali tak mam teraz obavy pre tie hnacky...moze to byt problem? alebo je problem len ak dostanete hnacku tesne po uziti tabletky v cas, ktory ju beriete alebo do niekolkych hodin po zobrati tabletky v ten den
hmmmmmmmmm? dakujem
hmmmmmmmmm? dakujem
skúsite mi poradiť??
beriem Lindynette 20 druhý rok a teraz sa mi stalo, že
poslednú 21 vú = streda tabletku som vyvrátila kvôli žalúdočným potiažam, potom bola pauza št,pia,so, ne,po,ut.str (prišiel menzes) a vo štvrtok som mala zobrať z nového balenia ale zabudla som a nezobrala teda túto štvrkovú= 1 vá z nového balenia, a piatkovú = 2 há z nového balenia som zobrala v sobotu doobeda. a večer som zobrala normálne sobotňajšiu.
Tabeltky zvyknem brávať večer.
milovanie bolo v sobotu počas pauzy a potom v nedelu už pri užívaní tabletiek ( deň predtým som zobrala tie dve)
je možné že by som zostala tehotná a to mám pritom iba jeden vaječník????
beriem Lindynette 20 druhý rok a teraz sa mi stalo, že
poslednú 21 vú = streda tabletku som vyvrátila kvôli žalúdočným potiažam, potom bola pauza št,pia,so, ne,po,ut.str (prišiel menzes) a vo štvrtok som mala zobrať z nového balenia ale zabudla som a nezobrala teda túto štvrkovú= 1 vá z nového balenia, a piatkovú = 2 há z nového balenia som zobrala v sobotu doobeda. a večer som zobrala normálne sobotňajšiu.
Tabeltky zvyknem brávať večer.
milovanie bolo v sobotu počas pauzy a potom v nedelu už pri užívaní tabletiek ( deň predtým som zobrala tie dve)
je možné že by som zostala tehotná a to mám pritom iba jeden vaječník????
zdravim,... mela by jsem dotaz...
zapomnela jsem v poslednim tydnu uzivani antiko a vzit asi 2 prasky, mozna i pred tim nejaky... :-N po zapomenuti jsem dobrala asi 4 prasky a pak nasledovala 7denni pauza a v te dobre jsme meli sex. tak se chci zeptat, zda je mozne otehotnet v 7 denni pauze? MS jsem dostala o den pozdeji a velice slabou 4 dny( jindy mam silnou a 8 dni) byla spise jen spineni obcas cervena... porad si rikam, ze je to blbost, ale.... :-N tak dekuji za vas nazor... 😉
zapomnela jsem v poslednim tydnu uzivani antiko a vzit asi 2 prasky, mozna i pred tim nejaky... :-N po zapomenuti jsem dobrala asi 4 prasky a pak nasledovala 7denni pauza a v te dobre jsme meli sex. tak se chci zeptat, zda je mozne otehotnet v 7 denni pauze? MS jsem dostala o den pozdeji a velice slabou 4 dny( jindy mam silnou a 8 dni) byla spise jen spineni obcas cervena... porad si rikam, ze je to blbost, ale.... :-N tak dekuji za vas nazor... 😉
já teď řeším podobný problém, brala jsem 5 let pramino, ale z něj jsem měla nechutné migrény a sluneční alergii a tak 4 roky beru Yadine a jsem spokojená. během 7mi denní pauzi mi na den a skoro hodinu přesně vždy přišla ta pseudomenstruace...jenže teď mám už týden spoždění. včera jsem si dělala mamatest a vyšel negativní, každopádně zítra raději běžím na gyndu...prášky jsem brala celkem pravidelně, ale v posledním měsíci jsem dost užívala algifen neo kapky a ty by údajně mohli snižovat účinost HA... =-) no uvidíme
janulle22 - kolegyně z práce měla týden bolesti přicha jako kdyby to měla každou chvíli dostat, tak jsem jí to našla na internetu jako jeden z příznaků těhotenství a mazala k doktorovi a teď je v 10 týdnu 🙂
klovatinka- ja jsem je dostala relativne v terminu, ale byla uplne jina... mam tlaky v podbrisku jako kdyby to melo za chvilku dojit, ale nema co... mrcha probehla a uz zas lupu antaky... 😉
tak to ma kolegynka fajn... 😉 hlavne at se ji dari... 🙂 pak dej vedet jak jsi dopadla ty, ju?
tak to ma kolegynka fajn... 😉 hlavne at se ji dari... 🙂 pak dej vedet jak jsi dopadla ty, ju?
Ahojte,ja mam na vas otazocku a bolo by fajn,keby ste mi niekto vedeli poradit. Beriem HAK od februara a teraz mi akosi zostalo blbo a mam take zvlastne pocity,tak som si urobila test a bol tak taky duch druhej palicky a to som si ho robila poobede a MS mam mat az v pondelok. Neviem ci mam HAK dobrat normalne do konca alebo uz nie. Moja lekarka ma dovolenku tak neviem co mam robit. O babatko som prisla minuly rok v 8tt ako missed a to sme sa snazili rok s byvalym priatelom,tak mi nejde do hlavy,ze by to teraz takto prislo... Nemate niektora s tymto skusenost???
ahoj ivanka612, ja som otehotnela počas užívania HAK, možno to bolo kombináciou ATB, neviem,... tehotenský test som mala pozitívny, na sone v 4 t.t nebolo ešte nič vidieť, lekár povedal že môžem kľudne v HAK pokračovať, kým to nie je potvrdené cez HCG. Dnes mám 17 mesačné dievčatko, ktoré je môj najvačšlí anjelik na svete - až do pôrodu som sa nevedela zmieriť s tým, že som tehotná - vôbec som to neplánovala ani nečakala, tehotenstvo som si vôbec "neužila" až mám teraz výčitky svedomia ako som sa k malej vtedy správala.... Takže kludne môžeš byť tehotná, chod k lekárovi a daj si rovno spraviť testy na HCG.
Tak hlásím že stále nic nevím🙂 na ultrazvuku včera nebylo nic vidět, stejně je to asi ještě brzo, tak jsem dostala vyvolávací injekci Agolutin a když do týden menstruace nepříjde, tak mám dorazit na krev a jestli nejsem těhotná. Doktor říkal, že u mé antikoncepce Yadine to není zvykem, aby nepřišla menstruace, že se to spíš stává u antikoncepce Jeanine...no uvidím, do týden snad budu moudřejší🙂
@klovatinka tak jsem to mela u malyho... neprisla, tak jsem sla na gyndu tehu nejsem, vyvolavacka, za 14 dni znova na gyndu, ze neprisla na utz nic nebylo videt, tak dalsi vyvolavacka a na krev...druhy den vysledky pozitivni... 🙂 a na utz to bylo videt az jeste po dalsim tydnu... a na testu jsem byla negativni, tak jim ani moc neverim... 🙂 treba jeste neni vse ztraceno... 😉
Já si dělala mamatest v pondělí večer a v úterý ráno:-) Tak uvidíme....🙂 každopádně ať bude výsledek jakýkoliv tak to bude O.K., na mimčo bych klidně i ten rok dva počkala, ale když bude teď, tak budu taky ráda🙂 Každopádně po tvé zkušenosti, raději nebudu pít alkohol 🙂 možný je totiž vše🙂
@janulle22 vyšly negativní, no uvidíme🙂 no a co ty? dělali sis teď test? jak je to s tebou?
Začni písať odpoveď...

Odošli