Pohlavie bábätka na 4D ultrazvuku. Zmýlili sa niekomu?

adkag
20. jún 2007

Ahojte,stalo sa niekomu, ze Vam povedali pohlavie babatka na 4D ultrazvuku a pomylili sa?
Ja som bola na 4D v Pruskom v 23tt a tam nam doki povedal,ze je to dievcatko. Aj to viackrat pozrel,ukazoval nam,ze ako to spozname a tak. Vcera som bola na morfologickom UZV co sa robieva v 30tt,robila ho moja lekarka a videla tam chlapceka. Aj mi to ukazovala,ale nevideli sme pipika,len taku gulocku a vraj podla toho vie,ze to je chlapcek. Tak teraz ozaj neviem comu mam verit, uz som bola taka zzita s tym,ze je to dievcatko a teraz sme zase na zaciatku,ze je to vlastne 50:50.

tari
20. jún 2007

adka ahoj, mne už na obyčajnom sone povedala Dr. že chlapček a na 4D mi to potom už len potvrdili. Tan pipík bol taký zreteľný, že z neho už dievčatko asi nebude 😅
Tvoj prípad je zase taký že to môže dopadnúť ešte všelijako, počula som že pri "dievčatkách" niekedy objavia pipíka až na poseldnú chvíľu 🙂 😵
ale myslím si že 4D je spoľahlivejšie 😉

adkag
autor
20. jún 2007

tari a to uz v 20tt to videli? no my sme praveze pipika ani nevideli, len tu gulicku co podla lekarky bol chlapcek,tak neviem veru,nakoniec fakt budeme mat prekvapko,jak sme povodne chceli,ale uz nechceme 🙂

zuzula
20. jún 2007

adka no tak to mate vesele 😒 😀
my sme boli na 4D v 21tt, vraj na 100% chlapec, aj nam dokino ukazal vajka, pipika, aj to mame na DVD a neda sa to s nicim pomylit
potom na normalnom uzv v 23tt nam to len potvrdili, takze som si bola ista...

s dievcatkami je to ale tazsie, jedenkrat tam nemusi byt vidno nic, a zrazu sa tam "nieco" objavi...to "nieco" moze byt aj pupocna snurka ale aj pipik

bohuzial ti asi neostava nic ine ako cakat 😅 jedine ze by sa ti este chcelo ist na dalsi 3D...

adkag
autor
20. jún 2007

zuzula,mne by sa aj chcelo,ale mimi to asi vadi,takze nepojdem.ale volala som do pruskeho,ci by nepozrel doki len to pohlavie,tak ma objednali buduci stvrtok,ale mne sa to zda straaasne daleko 🙂 .
vidim ze ti chlapcekovia su uplne jasni, mne sa to vcera na uzv az take jasne nezdalo,kebyze vidim pipika to hej,ale ta gulicka je co ako? vajka ci co?

tinni
20. jún 2007

adkag, mne uz v 16.tt povedali na 4D, ze to bude baba a na normalnom to nevedeli zistit...

adkag
autor
20. jún 2007

takze podla teba je ten 4D spolahlivejsi? ja keby vidim pipka tak je to jasne,ale z tej gulicky mi to jasne nebolo.a ebe to uz potom viackrat nepotvrdili?

ramzesa
20. jún 2007

tak moj manzel to hned videl, ze to bude dievcatko 🙂 a doktor mu to len potvrdil a tak aj bolo 🙂 . a na normalnom UZV to nevidel. Ale uz si nepametam v ktorom tyzdni to bolo. 😒

adkag
autor
20. jún 2007

no ked uz o to ide,kamoske do 8.mesiaca tvrdili ze bude chlapec a ma lucinku 🙂 . ona aj ruzove vecicky poschovavala medzitym a potom ich hladala 🙂 . ono je to v podstate jedno,len ma stve,ze ma to takto natahuje,raz si clovek zvykne na jedno, potom potvrdia druhe, a teraz neviem ani komu mam verit. chcem to vediet nech som pripravena,ja moc niesom za take prekvapka na porodnej sale,to budem mat co robit s tym aby som si zvykla ze mimi je na svete a treba sa on starat 🙂

michaelak.
20. jún 2007

Ahoj Adka!Ja by som asi viacej verila tomu 4D!Ono je to aj presnejsie a aj ovela viac vidiet a zbada to aj normalny clovek.My sme boli v 25tt na 4D a tam nam povedali dievcatko a teraz v 30tt sme boli ma normalnom u mojho doktora a ten potvrdil to dievcatko,ale nas upozornil,ze pravdepodobnost je na 95%.Manzel vravel ,ze teraz to tak nebolo vidno,ale na tom 4D to zbadal skor ako to doktor povedal.Aj ja mam kamosku a jej tvrdili,ze to bude dievca a potom na tom poslednom sone povedali,ze to bude chlapec-a ona mala vsetko ruzove pokupene.Vydrz do toho buduceho stvrka,hoci ti to pojde velmi pomaly. 😉

adkag
autor
20. jún 2007

no vidim ze u vas to na 4D ultrazvuku vyslo, tak snad ani u nas sa doki nepomylil.budem do toho stvrtka musiet pockat,nic ine mi neostava,ale veru sa to bude vliect,kedze som este aj doma a nechodim do prace.

michaelak.
20. jún 2007

A preco si Adka doma?Si na PN?

adkag
autor
20. jún 2007

ano som na pn, mimi uz tlaci hlavickou dole a mam tvrdnutie bruska obcas a tlaky na krcok,preto som doma a cas mi ide dost pomaly.zo zaciatku som si to uzivala,ale uz mi to ide na mozog, teraz je este aj manzel na tri dni prec,tak som z toho taka nijaka.

michaelak.
20. jún 2007

Ja som tiez na PN a viem si predstavit co prezivas-ten cas ide totalne pomaly.Aj papas nejake lieky?

michaelak.
20. jún 2007

Nejak som to nestihla dopisat a odkliklo mi to 🙄 .Aj mas nejak obmedzeny pohyb?A nozky vylozene hore?

adkag
autor
20. jún 2007

lieky len magnezium a nohy hore nemam, ale drahy mi postel trosku vydvihne,aby som mala. pohyb obmedzeny mam, nemozem ic tazke dviat, upratovat, na dlhe prechadzky chodit.mala by som v podstate poctivo lezat,ale to sa neda stale. aty si preco doma?

michaelak.
20. jún 2007

Ja som tiez nejak ako ty.V 25tt sa mi mala zacala tlacit uz von.A keby sme neboli isli na to 4D tak to ani neviem.Brucho mi zacalo tvrdnut asi 2tyzdne pred tym a na poradni som to povedala mojmu doktorovi.No a on je asi zastancom toho,ze ked je zena tehotna netreba sa v nej sparat.Tak ma ani nekukol od spodu len mi odporucil MAGNE B6.A keby sme nesli na to 4D ako prvorodicka si myslim ,ze to asi ma tak byt a neviem,neviem ako by to dopadlo.No a tyzden na to ako som bola na tom 4D som sla do poradni a povedala som mu ,ze mi stale tvrdne to brucho a sestra mi povedala ci sa nahodou neotvaram-nemohla som sa mu priznat,ze som bola na 4D,urazil by sa,tak som to na sestru zvalila.A vtedy ma uz konecne dal na kozu a ihned poslal do nemocnici.Tam som si polezala 10dni a uz iba oddychujem doma a ratam si tyzdne kolko este musim vydrzat.

adkag
autor
20. jún 2007

no tak to mas podobne,akurat ja som este nastastie v nemocke nebola,ale mam hned ist keby som mala pravidele bolesti a tvrdnutie. ze by ma dali na infuzky, co by zastavilo porodnu cinnost. no my tiez este musime vydrzat. ale uz mi to ide veru riadne na mozog.
najhorsie je fakt to,ze my ani nevieme co je normalne a co nie,tak ked to lekari neodsleduju,mame smolu. a niektori su veru taki,ze kaslu na to alebo to podcenuju. a ty ln lezis? ajmas hore nohy? a kde si bola na 4D?

michaelak.
20. jún 2007

No lezim ako lezim!Da sa to?Ale snazim sa vacsinu dna prelezat.Ale 2x denne chodim trosku von z 2-heho poschodia peso po schodoch.Mame psika a musim ho vencit kedze manzel je cez tyzden v robote a ja som sama doma.Ale da sa to lebo rano som este oddychnuta z noci.Vecer mi potom mamina zvykne vybehnut so psom.Aj svokruska sa slubila,ze bude vencit psa,ale nejak asi na to zabudla 😢 .Nohy mam uz len sem tam hore ked mam pocit,ze som to prehnala.Ale to mam len tak prehnuty paplon a na nom zohnuty aj vankus.Na 4D som bola v Leviciach-strasne mily pan doktor tam bol.Nelakaju ta teraz take veci co mame asi najviac zakazane???-prechadzky,bicyklovanie,kupanie...?Mna strasne!Tak potom si sa aj otvarala.Aj ti povedali ako si otvorena?

adkag
autor
20. jún 2007

ja som sa neotvarala, mam skrateny krcok,predtym som mala 2-2,5 cm a teraz 1,5-2 cm. mna praveze velmi lakaju tak veci ako pises,mozno aj preto som uz depresivna z toho vsetkeho,ze uz pol roka nemozem take veci robit,co by som chcela. ja tiez len nelezim,my byvame v rd. dome,takze tu musim chodit po schodoch ci chcem ci nie,ked uz pre nic ine tak aspon pre jedlo do kuchyne.a vybehnem obcas aj von,ja myslim ze to nejak moc nevadi,ci myslis ze hej? ty si sa aj otvarala? aj ta zasili?
ja som akurat posedela s nasimi na dvore asme pokecali a mamina ma presviedca aby om to pohlavie uz neriesila a nesla na dalsi uzv,nech neskodim babenku,tak uvidim ci pojdem.ale ja som taka zvedava,ze to asi nevydrzim neist a sak by nerobili dlho ten uzv,len to pohlavie by kukli.

michaelak.
20. jún 2007

Podla mna nevadi ked trosku pochodime,to treba.Naopak sa obavam,ze ked takto lenosim budem mat tazky porod.Ved vsade sa vravi,ze tehotne by mali aspon chodit a chodit.Ja sa uz chystam ked mi prejde 37tt tak sa zacnem pohybovat ako nikdy.Len sa bojim ci potom budem vladat,lebo teraz sa tak zadycham ked pridem domov...Ty vladzes,nemas problemy ked trosku chodis a hlavne v tomto teple? Ja som sa aj otvarala.Ked som prisla do nemocnici uz to bolo 4cm.Dali mi infuzky magnezium,magnezium v tabletkach a trosku sa to napravilo. Uz ked si sa objednala,tak chod ked ti to tak vrta hlavickou.A co by ste chceli?Alebo si pokup neutralne vecicky aby si potom nebola nestastna.Ved v podstate to je jedno,len nech to je zdrave 🙂 .

adkag
autor
20. jún 2007

no ved ten porod aj mna stve,ked sa nehybem,aby nebol tazky. ja som pred par tyzdnami chodila aj na cvicenie pre tehulky,ale uz sa bojim,mozno ako pises v tom 37 tt este pojdem. ja sa tiez rychlo zadycham ked idem po schodoch,hlavne v tomto teple.
ja uz som si zvykla na to ze je to dievcatko,tak uz by som chcela aby bolo. inak by mi nevadil ani chlapcek, drahy chcel povodne chlapceka,ale aj on si uz zvykol a uz ho volame v zenskom rode,aj sa mylime teraz,aj ked sa snazime neutralne. vecicky mam vacsinu nakupene neutralne,lebo sak chceme aj dalsie mimi potom,tak aby znosilo.ale mam aj zopar ruzovych, ked tak odlozime pre sestricku 🙂 .ja som akurat po tomto uzv chcela zacat nakupovat satecky a tak,ze ked potvrdia babu,ale tak sa nakupovanie sateciek nekona,mozno sa odlozi po porode,ak by bola teda babenka 🙂

michaelak.
20. jún 2007

Aj my sme chceli chlapca ale ked nam zahlasil na tom 4D,ze to bude dievcatko ja som stale dufala,ze ten pipik este dorastie.Ale nedorastol.Ale ako tak rozmyslam,vecicky nemam ziadne take dievcenske,vsetko take neutralne.Asi cumliky a flasticky kupim take dievcenske.Ved aj ja tak rozmyslam,co ked to druhe-ak nahodou este bude,bude chlapec.nech ma veci po sestricke.Uz mas pokupenu vybavicku? To budete mat super ked byvate v rd dome.Malicke sa bude mat kde hravat.

adkag
autor
20. jún 2007

no ja mam prave dudliky skor dievcenske 🙂 . vybavicku mame, najmensie cisla 56 a 62 a par 68,ale len zopar veci,lebo sak z toho rychlo vyrastie a okrem toho budeme potrebovat len na prve dni,potom behneme este kupit ked uz budeme vediet co to je.ale vacsie veci nemame - kocik, madrace a perinky do postielky,hniezdo, komodu, vanicku a tak.to este budu poriadne palky.

no my sa asi budeme stahovat a do rd poojdu moju rodicia,teraz tu byvame so starymi rodicmi ale zatial budeme tu,hlavne v zime je to dobre,nemusim sa brodit snehom okolo panelakov do kopca.a v lete budem chodit kazdy den sem na dvor,teda hned jak skonci zima,aspon budeme mat prechadzku.

vy uz nechcete dalsie mimi? a vybavicku uz mate?

michaelak.
20. jún 2007

Chceme aj druhe ale teraz tak vravim ked sa niekto opyta,ze na otazku odpoviem az po porode.Ak bude veeelmii tazky tak velmi pouvazujem ci naozaj bude aj to druhe.ale zase samemu dietatku neni dobre ked je same,lepsie mu aj v zivote bude ked bude mat nejakeho surodenca.Uz ako sa blizi ten termin porodu tak sa nejak zacinam bat.Ty nemas strach?Vybavicku ako taku mame.Tie malinke vecicky-bodiky a dupacky mame,ale take tie vecsie este nemame.Lenze ja mam tu vyhodu,ze mi par veci dala aj sestra.Takze z tych vecsich veci mame take zdedene.Potom ked uz bude na svete tak ako bude rast tak budeme kupovat.Kocik mame uz mesiac,vanicku mama taku fialovu-neutralnu,obliecky do postielky mame take do hneda,tiez neutralne.Ale ti poviem to su riadne palky!Strasne na nas zarabaju!A to je uple jedno ci si tehotna alebo uz mas babo.Vsetko je tak drahe!A odkial si Adka?Ak to neni tajomstvo.

adkag
autor
20. jún 2007

no veru je to riadne drahe. ja mam strach zo vsetkeho v poslednej dobe, z porodu,z toho ako to budem potom z mimi zvladat, ma to pochytilo teraz posledny tyzden. no ja mozno tiez po porode budem inak hovorit o dalsom babu, ale snad nie. mna teraz stvu tieto moje uzkostlive a precitlivele stavy, tak aj kvoli tomu vravim ze uz viac nie,ale to hadam prejde.

adkag
autor
20. jún 2007

a zabudla som - som z trencina. a ty odkial?

michaelak.
20. jún 2007

Tieto stavy ta prejdu coskoro.A velmi rychlo na ne aj zabudnes.-si myslim.ja som z V.Krtíša.A zabudla som sa opytat,preco sa stahujete z rd domu?Ved tu musi byt uzasne byvat vo svojom,mat klud,dvor a zahradku pri dome...to je moj asi neuskutocnitelny sen.

adkag
autor
20. jún 2007

no lebo sem pojdu byvat moji rodicia, to je teraz starych rodicov a vlastne priamo ho zdedi mamina. my pojdeme do bytu kde teraz oni byvaju,je dost velky ale jasne ze rd je lepsi.sak snad si casom postavime nas domcek,ked zase budem zarabat po materskej.mne nevadi ani byt, ked viem ze kedykolvek mozem prist sem na dvor a do zahrady,ja ked budem na md to tu budem s krpcekom varena pecena 🙂

michaelak.
20. jún 2007

A daleko to budes mat-z bytu do domu?To budes mat super,babo sa bude mat kde hrat.my tu mame iba take prerastene pieskovisko A aj tam chodia niektory bezohladny psickari svojich havov vencit.Na to mam take nervy!By som ich...Mamina ma zahradku 3km od nas ale tam za plotom rastie plno agatov a je tam vela kliestov tak neviem ci sa tam budeme chodit hravat.

adkag
autor
20. jún 2007

je to asi pol hodku pesi,tak aspon budeme mat prechadzku,ked uz o tom pisem, tak sa na to zacinam uz tesit 🙂 .a mame aj pri baraku kde by sme sa stahovali ihrisko aj tu pri dome kusok,tak aj tam bueme chodit,ale zase clovek musi davat pozor ake decka tam chodia,lebo kolkokrat pubertaci co nadavaju,tak nech to krpcek nepochyti. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre