Prenos maródky

mirka6661
1. dec 2017

Ahojte, som v 20.tyzdni a kedze som pracovala na 3smeny a cestovanie do prace denne autobusom hodinu a pol do prace a rovnako z prace, nezvladala som to a isla na PN, kontrola 15.12. teraz 4.12. idem na kontrolu ku gynekologovi, da sa nejako preniest ta pnka ku nim od obvodnej? Obvodna mi nechcela dat ani pnku ked som bola z dovodu tehotenstva a nevolnosti. Vdaka za odpovede

lavieenrose
1. dec 2017

@mirka6661 myslim ze gynekolog moze napisat iba doporucenie nech ta necha obvodna na pn..a neviem ako to je ze zamestnavatel ti ma upravit prac dobu..

evittam
1. dec 2017

@lavieenrose A ak nemoze upravit prac.dobu a nemá pre tehotnú adekvátnu pracu tak vobec nemusí byt PN ale doma s nahradou mzdy.
@mirka6661

mamina084
1. dec 2017

Ahoj ja som bola na pn od gynekologa a kedze som potratila on ma nechcel drzat na pn aj ked som este sla na operaciu preniesla som si ju k obvodnej po dohode s nou. Tak urcite sa to da len sa opytaj lekara

evittam
1. dec 2017

@mamina084 No len to je o niečom inom ak mas zdravotné problemy. Tu žena riesi,ze jej nevyhovuje práca lebo je "len" tehotna. A preco by mala byt PN obmedzena vychadzkami a na 55% z hrubej mzdy ked ak pre nu zamestnavatel nemá adekvátnu pracu môže byt doma s nahradou mzdy.

mamina084
1. dec 2017

@evittam prepac ale ak dobre citam tak sa pyta len na prenos pn, nie kazda zvlada tehotenstvo dobre, takze nechapem tie tvoje ,,.... A nie kazdy zamestnavatel je ochotny sa takto dohodnut

evittam
1. dec 2017

@mamina084 Ale ty stále nechápes-tu nejde o dohodu so zamestnávateľom. Naštuduj si ZP.

mirka6661
autor
1. dec 2017

No ked som to oznamila zamestnavatelovi mi povedal, ze tam nie je praca pre tehotne, nemame ani odbory, nemam to s kym riesit, ked pridem po PN mi moze dat vypoved, a s tym si myslim nic neurobim. A druha vec aj keby tam je nahradna praca, to mi problem nerobilo, len to cestovanie dennodenne, aj keby mam len ranne smeny autobus mi ide 4:30, a pred 4hod vstavat to mi fakt nerobilo dobre

evittam
1. dec 2017

@mirka6661 Pokial si riadne pisomne oznamila tehotenstvo tak ti dať vypoved kvoli tehotenstvu nemoze.

evittam
1. dec 2017

@mirka6661 A netreba žiadne odbory, vsetko vsetko je v ZP.

mamina084
1. dec 2017

@evittam moja zlata by si sa divila ako dokaze zamestnavatel v tom zp kluckovat ked potrebuje. A ked chces poradit tak porad a nenavazaj sa so kazdeho ja som len odpovedala na otazku a pani si sama vyberie co chce. Zase som sa len utvrdila ze sa tu neoplati radit, lebo ak nemas nazor niekoho ineho je zle. Pekny vecer

evittam
1. dec 2017

@mamina084 Ja sa do nikoho nenavazam. Len sa snažím poradiť. A ako môže vediet "kluckovat" zamestnávateľ tak to môže vyuzit aj zamestnanec a nie si nechať "s.at na hlavu" a mysliet si,ze zamestnavatel môže co len chce. To je vsetko.
Btw.co som cakala-clovek sa snaží pomoct a je za ....

amalka1991
1. dec 2017

Samozrejme ze ti vypise gynekolog PN. Ja som bola 10 dni od obvodnej a na dlhsie ta obvodna uz nemoze vypisat tak ma vypisal gynekolog. Uplna normalka.

a_lexie
1. dec 2017

@mirka6661 pokial si pisomneoznamila tehotenstvo, vypoved ti dat nemoze. Ja som mala podobnu situaciu. V oznameni som rovno ziadala o preradenie na inu pracovnu cinnost. Po vzajomnej dohode ma preradili a skratli mi uvazok. Od soc. poistovne sa da v takomto pripade poziadat o dorovnanie mzdy. Formular dostanes od gynekologa.
Alebo ak pre teba naozaj nemaju pracu musia ta nechat doma s nahradou mzdy. Treba mat nastudovany zakon, argumentovat a nedat sa zastrasit.

bellaluna
21. dec 2017

Ja som bola 3 mesiace pn u obvodného a potom posudkova lekárka odporučila moju pnku do rizikovej ambulancie. Takže určite sa to dá.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre