Ako prebieha proces umelého oplodnenia a všetky záležitosti s tým spojené?

laskacik
11. júl 2018

Ahojte, chcela by som získať nejaké informácie ako to je keď jedinou asi vašou možnosťou je mať bábo je isť na umelé oplodnenie , vie mi niekto povedať ako to asi prebieha a ako finančne je to náročne?
Som už dosť unavená na rok mam 30 a dlhšie už nechcem čakať.. ak máte nejaké skúsenosti a informácie... ďakujem

michaela1905
11. júl 2018

@laskacik Ahoj. Ja mám tiež na budúci rok 30. A momentálne som 6tt po našom 1.IVF cykle.. úspešný na prvý šup.. o tom sa mi ani nesnívalo.. čakali sme, kým sme nabrali odvahu 9 rokov manželstva... Je to finančne dosť náročné.. záleží všetko od diagnóz.. nás to vyšlo cca 1800€ a zvyšok nám preplatila zdravotná poisťovňa.. Čo konkrétne by ťa zaujímalo??

dzanka72
11. júl 2018

@laskacik Ahoj, ja som ivf podstupila minuly rok. Financne nas to vyslo cca 1500 eur +cesta. Zalezi od toho, kolko budes mat vajicok (ja som mala 14 vajicok a oplodnene metodou PICSI), akou metodou ti oplodnia vajicka, ci budes mat predlzenu kultivaciu a pod. Objednaj sa do centra a doktori ti vysvetlia ako to bude prebiehat. Ja som mala dlhy protol. Budes chodit pravidelne na kotroly, ako rastu vajicka a kolko ich mas a dr. ti potom povie, kedy bude odber. 36 hodin(nepamatam si presne , ale asi 36) pred odberom si este pichnes injekciu prednyl alebo nieco podobne. Nam ostali iba 2 vajicka a nic z toho, ale nevadi, ideme dalej. Drzim palce, nech sa podari 😉

ingelika78
11. júl 2018

Ja som bola na IVF vo veku 39 rokov a som velni spokojna, s celym procesom ako to prebehlo, atd. A tiez mi vysiel prvy pokus. Tvojho veku by som sa vobec nebala - mam o cca 10 rokov viac. Nezijem, na Slovensku ale v Australii takze cenovo Ti asi nepomozem ( ale je to niekolkonasobne vyssie ako na SK). Drzim palce.

vika81
13. júl 2018

Ahojte, je tomimo tému ale ostalo mi neporušené balenie Meriofert 75IU (exp 03/2020) a Meriofert 150IU (exp.07/2019). otehotnela som pred IVF s AMH 0,4. (Nezufajte). Keby ste niekto potrebovali dodám lacnejšie s bločkom,v lekárni mi to odmietajú prijať naspäť. Tel. 0915937997

laskacik
autor
18. júl 2018

@michaela1905 no, celkovo sa toho aj bojím... možno to je divne ale že mám viac mužských hormonov a pco diagnozu bola som aj na prefuk tam aj ok veci, len sa mi neuvoľňujú vajíčka a po pravde venovať sa sexu na povel vtedy a vtedy lebo to je dobre je tiež trochu mimo.. 😞 a kde ste boli v akom meste alebo tak ? ja stále dúfam že sa mi ešte akosi podarí do troch mesiacov...a ešte aj blahoželám keď to tak hneď vyšlo 🙂

laskacik
autor
18. júl 2018

@ingelika78 blahoželám keď to tak vyšlo hneď no neviem prečo ale mne od 22 veku mi bývalý gynekolog radil čím skôr rodiť ale nikdy mi nepovedal dôvod...ešte možno som mladá vekom ale tiež niekedy sa cítim dosť staro .. viac ako keby som chcela... :D

laskacik
autor
18. júl 2018

@dzanka72 ďakujem pekne... no hej tie pregnyly mne už teraz v priebehu dvoch rokov na 5 krát pichajú a akosi... neni výsledok .. :( hádam sa polepší a stane sa zázrak lebo tiež som si prešla dosť dlhou cestou injekcií vyvolávačiek, hormonov ale nie antikoncepcie, podporných vitamínoov.. :( hádam sa to podarí lebo tak trochu sa aj bojím toho umelého ..

bambulka2015
18. júl 2018

@laskacik Tak prsny postup a cenu ti tu nik nepovie. Zalezi od metody, postupu, liekov, pokusov, tvojej a muzovej diagnozy atd. To sa neda len tak z brugha povedat. Musis ist jednoducho na nejaku kliniku a vsetko si tam dat vysvetlit, dat sa potiadne vysetrit (aj muz) a oni ti uz nastavia bud najskor liesbu, potom stimulaciu atd.

Aj som bola ako 36 rocna, tiez po rokoch neuspesnych pokusov prirodzenou cestou. nakoniec sa zistilo, ze u mna vsetko OK ale muz ma velky problem. Vyslo nam hned prve IVF (s metodou ICSI) a hned aj prvy vklad. Rodila som ako 37 rocna, vsetko OK. Dcera ma uz tri roky.
Teraz som znovu tehotna zo zmrazenych oplodnenych vajicok. Tentokrat na druhy pokus. Zatial vyzera vsetko OK, uz som v polovicke.

Cenu ti ani pribliznu nepoviem, zijeme v zahranici (nie az tak daleko od SK) a aj sme vsetko absolvovali tu. Najskor sme vsetko platili z ruky ale kedze sme poisteni privatne (nie zo zakona), tak nam to obratom vsetko preplatila poistovna. Jednalo sa o 5 miestne cislo. Plus dalsie roky rocne 300 E za uskladnenie mrazenych vajicok.
Druhy pokus nas doteraz stal dokopy dva vklady, krv, testy, prehliadky, lieky atd. uz ca. 3000E. Preplatila vsetko poistovna.

NA SK, ked ti aj nie vsetko preplati poistovna, je to ovela lacnejsie. Podobne v Brne. Vyhladaj si aj brnensku diskusiu . V Brne su baby velmi spokojne (vela si preslo slovenskymi CAR a neboli spokojne). Cechy preplaca aj SK poistovna.

michaela1905
18. júl 2018

@laskacik To vôbec nie je divné 😉 ja som na tom rovnako..viac mužských hormónov ako ženských, PCO.. s tým spojený nepravidelný cyklus... Keby som nejedla lieky na cyklus, tak by som ho nemala vôbec... Taktiež žiadna ovulácia.. no proste prirodzene otehotnieť nemožné.. aj keď manžel mal spermiogram celkom v pohode.. 😀 Tiež som sa toho bála... Naberala som odvahu 9 rokov.. bála som sa, že ako budú moja psychika zvládla neúspech.. takže ti úplne rozumiem.. no nakoniec som nabrala odvahu.. objednali sme sa na prvú konzultáciu.. no a keď sa nás lekárka opýtala, že kedy by sme chceli začať, povedali sme že čo najskôr a ona na to, že môžme začať už tento cyklus... Boli sme na konzultácii 12 DC.. hneď nám lekárka vybavila aj pohovor s koordinátorkou v ten deň.. a o štyri dni sme začínali... Prvé lieky..potom postupne jedna injekcia denne, potom sa pridala ďalšia.. išlo to celkom rýchlo.. časté kontroly.. každý druhý deň som bola v centre na krv a sono.. podľa výsledkov mi upravovali dávku... Atď.. začali sme 18.05.2018. 18.06.2018 som už absolvovala odber vajíčok a 23.06.2018 transfer... Potom dlhéééééé dvojtýždňové čakanie a naraz prišla úžasná správa.. ani som nečakala, že to pôjde tak rýchlo a podarí sa to na prvý šup.. určite neváhajte.. choďte čo najskôr.. nebudete ľutovať.. 😀 My sme boli v Heliose v Martine.. boli sme veľmi spokojní.. aj prístup úplne úžasný.. aj výsledky majú výborné.. 😉. Moja dr. má dovolenku, tak ma objednala na sono až o tri týždne.. v Heliose nemali s tým problém.. hneď mi vyšli v ústrety.. oboznámili ma s tým, kedy je možné na sone vidieť už aj srdiečko a bez problémov ma objednali na sono v termíne, ktorý sme si sami určili.. ideme v pondelok 23.07.2018, keďže srdiečko by mali biť 4 týždne od transferu.. v našom prípade by to malo byť 21.07.2018, no je to sobota.. takže v pondelok hneď ideme... Chceme prvý krát vidieť a aj počuť naše mimčo spolu.. veľmi sa na to tešíme, nevieme sa dočkať a veríme, že všetko bude v poriadku 😀. Takže určite neváhajte, naberte odvahu a šup do toho.. ten pocit, že vo mne rastie nový život je úžasný 😊😊 aj keď som len cca 6+2tt podľa poslednej MS. Držím palce 😉

miriama47
31. júl 2018

Dobry den zienky potrebujem radu chcem is na umele oplodnenie ale neviem si vybrat chcela by som ist do kosic prosim poradte dakujem pekne

daduska272
3. aug 2018

@michaela1905 ahoj.....mozem sa sa opytat kolko sa caka na prvu konzultaciu? Objednali ste sa telefonicky? Dakujem

michaela1905
3. aug 2018

@daduska272 No oni sa pýtali, kedy by sme chceli a viac-menej sa nám prispôsobili.. resp. Tak myslím, že ten týždeň-dva.. ja som si tam písala e-mail na recepciu.. ale aj telefonicky sa môžeš objednať. V Heliose v MT sú fakt perfektní.. nemôžem na nich povedať jedno zlé slovo... Všetok personál je hrozne milý..

daduska272
3. aug 2018

Kocky a mozem sa opytat este ohladom €....je rozdiel v € ked su rozdielne poistovne?

vjerka22
5. aug 2018

@ingelika78 súhlasím, netreba sa veku báť 🙂 ja som sa maminou vďaka ivf stala v 35 🙂

laskacik
autor
14. aug 2018

@michaela1905 krásne príbeh niečo neskutočne krásne sa mi to čítalo fakt... a ako keby si hovorila môj príbeh uplne všetko rovnaké... až na to že Martin je pre mňa strašne ďaleko kedže pochádzam cca z okolia Popradu... toto že to lietanie hore dole toho sa bojím, lebo predsa v práci čo a ako a aj manžel... ale čítam že veľmi veľa žien si Martin chváli tak uvidíme ešte... momentálne som po operácií žlčníka tak dva mesiace nič a až potom koncom roka sa môžeme podujať na také záležitosti... a ďakujem a držím palčeky je to super vedieť že sa to dá :D

marinko1988
1. okt 2018

@vika81 ahoj ja by som mala zaujem o ne 🙂 ak ich este mas

vika81
19. jún 2019

@marinko1988 ahoj, este mas zaujem o tie hormoniky? Ak ano kontaktuj ma na mobil.. dam ich za polku ceny

marinko1988
19. jún 2019

@vika81 dakujem 🙂/ ale uz ich nepotrebujem vymodlene babatko uz cakam 🙂 o mesiac by uz mal byt na svete 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre