Čo je to hyperventilačný syndróm?

zade
26. jan 2008

Na prepustacej sprave babtka z porodnice som si precitala, ze pre hyperventilacny syndrom matky bol moj porod ukonceny sekciou. Teda, nerozumiem tomu.
Nakolko som pri porode mala ozaj komplikacie a hrozilo, ze babanko sa udusi, som rada, ze to dopadlo ako dopadlo. Radsej sa o tom nechcem rozpisovat, aby som niekoho kto to ma este len pred sebou nenastrasila. Ale stale mi to vrta v hlave.
Co je to ten hyperventilacny syndrom?
Vdaka

deveronique1
27. jan 2008

Ahoj, hyperventilacny syndrom mam aj ja, ale kedze som si dala pichnut epiduralku, predisli sme tomu a ja som nakoniec normalne porodila. znamena to, ze sa pri plytkom dychani a teda prilisnemu prisunu kyslika zadychas, a mozes odpadnut. Da sa tomu inac predist aj napr. dychanim do sacka, aby si vratila spat do tela trosku oxidu uhliciteho. Vacsinou sa to prejavuje tak, ze sa ti zakruti v hlave, zacne ti trpnut telo a pod. Mne tiez hrozila sekcia a keby nebolo epiduralky, urcite by to nedopadlo dobre ani so mnou 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre