Skúsenosti s miniinterupciou

nepoznastakneries
21. aug 2017

Mam len 2 mesačne dieťa, otehotnela som znova aj napriek antikoncepcii. Vôbec sa na ďalšie tehotenstvo ešte necítim to prvé mi dalo tak zabrať že neviem či ešte chcem niekedy ďalšie dieťa. Som pravdepodobne v 3 alebo 4 týždni. Ženy ktoré ste podstúpili miniinterupciu ako to prebieha napíšte najlepšie IP. Neposudzujte ma, odpovedzte mi len na otázku.

marlenka222
21. aug 2017

Miniinterupcia neexistuje. Ide o vrazdu dietata. Zboznujem ako ludia elegantne tieto veci nazyvaju aby si ulahcili svedomie.

marlenka222
21. aug 2017

V 3-4 tyzdni by si este o tehu ani nevedela

madamcoco
21. aug 2017

@nepoznastakneries čo je miniinterupcia?

safranka
21. aug 2017

@marlenka222 prečo nie? 1.a 2. tt. sú druhé dva týždne cyklu, teda od ovulácie do predpokladanej menštruácie, ak nepríde, test môže byť pozitívn yuž v ten deň, prípadne na ďalší deň, teda je na začiatku 3.tt. Vyskúšané 2 razy.

bluka2
21. aug 2017

@marlenka222 Miniinterupcia existuje, zato vrazda je presne definovany pojem a toto do toho nespada. Dalsia fanaticka 😕

erikabb
21. aug 2017

@marlenka222 má pravdu, elegantný názov ktorý zastiera pravdu.

V momente samotného počatia sa vytvorí unikátna ľudská DNA ktorá nikdy neexistovala a už nikdy existovať nebude. Všetko je už určené: pohlavie, farba vlasov, farba očí, výška. Srdce dieťaťa začína biť už 22 dní po počatí - čož je skôr než väčšina žien vie že sú vôbec tehotné. Tvoje dieťa už má oči, uši aj prsty. Nie je to plod ani fetus, ale živá ľudská bytosť ktorá si zaslúži život. Vieš ako prebieha interrupcia? Dieťa sa z maternice vysaje podtlakom. Zaživa ho roztrhajú na kusy!!

Chceš dať rozsudok smrti nevinnému človeku?

https://www.youtube.com/watch?v=hB-lADRcL_Y


https://www.youtube.com/watch?v=sgq0YMkN2p8
marlenka222
21. aug 2017

@madamcoco akoze mensi zakrok v tele zeny ako samotna interupcia. Ale rozdiel v tom v skutocnosti nie je ziaden. Aj tak je to umele prerusenie tehotenstva.

marlenka222
21. aug 2017

@bluka2 za to ze tebe sa moj nazor nepaci nemusim byt fanaticka. Len mam rada ked ludia nazyvaju veci pravymi nazvami. A interupcia vrazda je ci chces ci nie. Nejde o vec ale o vyvijajuceho sa cloveka.

maciatkolulu
21. aug 2017

Nechapem preco odpisuju zeny,ktor nemaju co k veci napisat,ona sa pytala dofrasa na nieco ine a existuje miniinterupcia a kazdy ma pravo sa rozhodnut,nikto druhy nebude tehotny,nebude rodit,vychovavat,zivit a starat sa. Neznasam,ked niekto posudzuje a pritom sam nevie. Nie som zastanca a ani odporca,som za to,nech sa clovek rozhodne sam,respektive partneri. A rozhodne neodsudzujem ziadne rozhodnutie....
@nepoznastakneries nezazila som,ale chcem ta podporit,nech sa rozhodnes akokolvek bude to to spravne a hotovo,nepripustaj si nic a rob podla pocitov,je to nenormalne narocne,preto drzim palce

bluka2
21. aug 2017

@marlenka222 Si fanaticka, nie lebo mne sa tvoj nazor nepaci, ale lebo ti pripada normalne pisat o vrazdach (definiciu najdes v zakone, co je zvycajne zdroj pre racionalnych ludi); nemas hranice ani zabrany proste

bluka2
21. aug 2017

@maciatkolulu Lebo oni myslia, ze zena nemoze rozhodnut, oni myslia, ze sa ma rozhodnut podla ich principov - pokrivenych a radikalnych, ale pod zastiktom "dobra".
Dalsie dobre heslo v tomto kontexte je vodu kaze vino pije - nejedna z tych, co sa tu do prs biju (nie vsetky, ale podstatna cast), by rozmyslala inak, keby islo o nu samu

zlte_kuriatko
21. aug 2017

@nepoznastakneries ahoj ja poznam viac zien co boli vsetko 40r a viac co uz mali dospele deti a tak. Je to jednoduchy no extremne neprijemny zakrok. Rano ta zoberu a poobede ides uz domov. Jasne,predtym musis podstupit nejake vysetrenia a pohovor teraz neviem ci so psychologom alebo so psychiatrom. No jedno z toho.
Neber to v zlom,ale dobre si to rozmysli,jedna kamoska bola 48r 4dospele deti a dodnes mysli na svoje dieta co si zabila 😢 ked uvidis starsie rast furt si spomenies ako pekne by sa spolu hrali..budes rozmyslat ake by malo vlasy oci atd..

ivka185
21. aug 2017

Je to tvoje rozhodnotie a nikto ta nemoze odsudzovat a nieto este vinit za niejaku vrazdu, ani jedna z tych zien co tu pisu nebude tvoje deti vychovavat ani krmit obliekat takze je to na tebe a prispevky si mozes precitat ale rozhodnutie aj tak urob podla seba a neboj neni si prva ani posleda co to urobi. Drzim ti prsty aby si sa rozhodla spravne.

catherinah
21. aug 2017

Dieta ma 2 mesiace a uz si v 4. tyzdni?
Uz Ti nabehol cyklus ci ako to vies?

updatevani
21. aug 2017

@bluka2 ja fakt nerozumiem a tusim, ze to uz pises v druhej teme, ktoru citam..preco ty do pekla nazyvas ludi, ktori nezdielaju tvoj liberarny nazor FANATIKMI?! napis mi prosim ta preco?!...mozeme to kludne otocit naopak a oznacit ta za LIBERARNU FANATICKU!!!...neviem preco urazas ludi pre ich nazor, dotyka sa ta to nejako mas nejaky blok?...ja tiez nesuhlasim s potratmi, zaujimave je, ze citujem "kazdy kto uz zije je za potraty"...ved ked to mam tak hnusne napisat nech porodi to dieta ako nahle sa narodi nech ho zabije ona...ale nie to uz je hnusne, ze ? je to nehumanne? to by uz ozaj bola vrazda ? lepsie je tu pracu prenechat niekomu a v sladkom presvedceni zit v tom, ze to je moje telo moj zivot zbavili ma parazita na, ktoreho som akurat nemala naladu a v konecnom dosledku to vobec neni ani zle vsak to nedychalo samo kyslik ako ty nevedelo sa to branit..ale ved povedzme si na rovinu branit sa nevie ani novorodenec ... odbocila som od temy zato sa autorke prispevku ospravedlnujem, ze zbytocne to tu spamujem...

marlenka222
21. aug 2017

@updatevani bacha daj si pozor lebo vrazda ma v zakone oporu ale interupcia nie a hranice robia z ludi ludi a z ostatnych hyeny ktori pojdu aj za smrt alr v zakone sa o takej vrazde nepise. Ty nie si fanaticka ako ja ? 😀

bluka2
21. aug 2017

@updatevani Chod si podat ruky s tou co pisala o hadzani babatiek z utesu, mate podobne extremne priklady.
Ja ziadny blok nemam, nikdy mi antikoncepcia nezlyhala, ani nic, iba si vazim, co pre nas ine zeny tazko vybojovali, vy moznosti ocividne neviete ocenit a vzit sa do niekoho situacie tiez nie... Ja som reagovala na kecy o vrazde, sama od seba by som svoje liberalne mudrosti nezacala vypisovat, neboj, na rozdiel od 1. prispevku nemam potrebu. Zato 1. prispevok URAZA autorku, lebo pise vrazda a ten kto pacha vrazdu je vrahyna a to teda ona vobec nie je, ani ked na miniinterupciu pojde. Dufam, ze jej niekto vysvetlil co potrebovala cez IP.

updatevani
21. aug 2017

@marlenka222 ja podla toho co citam budem ukrizovana :D ale musela som vyjadrit svoj nazor :D a ja som asi nie fanaticka ale psychopat uz :D 🙊 lebo som si prave nenastudovala zakon 🙈

janinah
21. aug 2017

Dnes už neplatí nič,ani šestonedelie,ani úcta k životu☹
Tvoju otázku adresuj gynekologovi,tu na mamičkovskej stránke čakáš čo?že ti niekto napíše-bola som a je to v pohode? Je to zásah do tkaniva,ktoré nedávno rodilo ,ešte sa to poriadne nezahojilo a už len z toho hľadiska si to treba rozmyslieť.Lekár ťa pozná,vie reagovať a vysvetliť,čo riskuješ.Nerob paniku,najprv treba tehotenstvo potvrdiť.....a porozprávať s manželom,to dieťa je vás oboch,nielen tvoje.

misinka0611
21. aug 2017

3-4 týžden a uz vieš? Uz aby skončili prázdniny ...

marlenka222
21. aug 2017

@updatevani zakon o vrazdach a detoch a kedy sa z hluku buniek v tele stava dieta a tym padom sa da zabit ale inak mi prides normalna. 😀 az na tie nedostatky teda to by sme sa mali hanbit ale viaceri. Lebo potom ideme cez hranice

dorottka
21. aug 2017

mne sa paci, ako ludia bojuju za kazdy zivot, a potom sa chovaju k sebe navzajom tak, ze by sa najradsej utopili v lyzicke vody, ako sa hovori... skoda reci. Mimo temy, ale relevantne, staci pozriet hocaku temu na MK :-/

marlenka222
21. aug 2017

@misinka0611 takze nie len som ja blba ani ty nevies

natalkanasta
21. aug 2017

@nepoznastakneries Existuje aj tabletka-miniinterupcia, neviem aka je pravna uprava na Slovensku, ze ake musia byt splnene podmienky, ale je to teda bez zakroku, vygoogli, zavolaj svojmu lekarovi a opytaj sa alebo si dohodni termin, nech mas info a vies sa rozhodnut, zariadit.

A mile damy, nepytala sa nas autorka, ci je to vrazda. Ja sama som odporcom interupcie, odradzam kazdeho, kto sa ma na nazor opyta, ale kazda zena / par ma pravo rozhodnut sa a zodpoveda za nasledky, ci uz je to neplanovane dieta alebo psychicke, pripadne fyzicke nasledky po interupcii.

updatevani
21. aug 2017

@marlenka222 ano ano a , ze sa nemodlime a neklaniame k tym, co nam vybili tie prava 🙂 ... ako vsetka cest tym co presadili prava zien, viac si vazim, ze mozem volit, studovat ako tu interupciu.... inak kedy moja otazka znie kedy niekto vybije prava tym, co sa nevedia branit ? 🙂 (uz to asi prehanam nie).. aj o tie psy je vacsi zaujem a viac sa o ne bije... ale tu uz sa radsej nerozpisujem lebo ma pride ochrana zvierat zavriet...

catherinah
21. aug 2017

@misinka0611 a este ma k tomu dvojmesacne dieta. Sestonedelie asi nebolo. Nejake divne cele. Asi niekto len vyryva.

bluka2
21. aug 2017

@natalkanasta Pokial viem (mozno stare info), tabletka sa na Slovensku neda. V inych krajinach EU sa da. Vola sa to mifepriston, stoji to napr. vo Viedni 470€, pripadne este +70€ pre Rh- zeny, ako prave citam.

ada309
21. aug 2017

@nepoznastakneries
Uz mas potvrdene teho?

Podla mna tehotna nie si... ak si si robila test a bol nahodou pozitivny, zopakuj si ho este o par dni... mozno vplyvom hormonalnej zmeny po porode ti vysiel pozitivny..

Ja neviem,ale mne to pride ako zazrak v tak rekordne kratkom case ostat opat tehotna...

Drzim palce..

misinka0611
21. aug 2017

@catherinah Registrácia tento mesiac , prvý príspevok takze registrácia teraz.

natalkanasta
21. aug 2017

@bluka2 Drahy spas! Teraz to hladam na nete nasla som aj pod menom Mifegyne..

@ada309 Inak fakt, ked je aj test pozitivny, to mozu byt predsa este hormony z predchadzajuceho tehu (ci? Ja nie som odbornik, iba vyvodzujem)..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre