Slabý menzes po pôrode. Je to normálne?

mircalla
7. dec 2010

Ahojte, chcela by som sa poradit. Kojim tak na 70%, zvysok musim davat UM, nemam svojho miecka dostatok. Po 4 mesiacoch a 10 dnoch od porodu som dostala menzes, je vsak dost slaby, sice cervena krv, ale po takej dlhej pauze by som cakala skor poriadne silny menzes. Tiez bolesti v podbrusku, prsiach, krizoch a nafuknute brusko len prvy den, nejako ma nic moc neboli, len mierne. Je to normalne? Mate skusenosti? Na kontrole u lekara som bola 8 tyzdnov po porode, vsetko bolo ok. Dost dlho po porode som sa cistila (asi tych 7-8 tyzdnov), ale dost slabe to bolo, od tych 8 tyzdnov az doteraz uz ok. Mam 2 mensie myomy, preto som sa dlhsie cistila, ale uz skoro 3 mesiace ok, ani vytok ani spinenie. Teraz toto, podla priznakov to ozaj vypada na menzes.

dankadina
7. dec 2010

to je normálne mne sa dokonca prvý menzes po porode rozbiehal špinením, tiež som čiastočne kojila. Upravilo sa mi to až ked som kojiť prestala, doktor mi povedal že tieto výkyvy sposobuje prolaktín.

mircalla
autor
8. dec 2010

@dankadina dakujem za odpoved, dufam....nieto dalsi s touto skusenostou prosim?

katrinka8
8. dec 2010

@mircalla - ja som rodila zaciatkom juna, menzes, alebo skor take silnejsie spinenie som dostala v septembri (trvalo to asi len nejake 3 dni a bolo to fakt slabucke) a potom nic. Vlastne stale zatial nemam menzes. Ale ja dcerku kojim, takze to bude tym. Dnes ideme zacat s prikrmamy, tak si myslim, ze nejako sa to postupne spusti 😉 To je velmi individualne, niekto dostane menzes hned, niekto nie - ak Ti dr povedala, zesi OK, tak sa netrap. Ved tehotenstvo trva 9 mesiacov , tak sa telo nemoze spamatat za tyzden z toho 😉

mircalla
autor
8. dec 2010

@katrinka8 dakujem, ja tiez este kojim (od 5 tyzdna vsak musim dokrmovat UM), len mi je divne, ze je taky slaby

katrinka8
8. dec 2010

@mircalla - to asi tiez suvisi este s tym porodom, kym sa to da do normalu. A uz som citala aj to, ze po porodne sa menzes zvykne upravit (ak bol predtym nepravidelny alebo prilis silny)... No, tak som zvedava 😀

monuuula
4. jan 2011

Ahojte, ja som tiez dostala po 3 mesiacoch po porode uuuplne slabunky menzes
a to plne kojim. Tieto cykly su anovulacne, cize bez ovulacie. Teda by mali byt 🙂
Tiez si myslim, ze ako sa zacnu davat prikrmy sa to rozbehne postupne viac.
Tak uvidime 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre