Vyšetrenie protilátok proti streptolyzínu - zvýšené hodnoty

babulka
11. sep 2013

Ahojte, pri odberoch u staršieho syna (podozrenie na peľovú alergiu) bolo z neviem akého dôvodu zisťované aj ASLO a bolo zistené zvýšené (hodnota 500). Syn je inak zdravý, za 8 rokov bol dvakrát chorý, športuje, otužujeme atď. Výtery má negatívne, žiadne zdravotné problémy nemá, iba s jedným zúbkom (mliečnou stoličkou, ktorá je mŕtva, ale nechcú ju vytrhnúť, vraj vypadne sama) a toto by mohlo byť príčinou zvýšeného asla. Lekárka chcela okamžite nasadiť peniclín na dva mesiace, je som odmietla a povedala som, že chcem urobiť druhý odber o nejaký čas, či sa hodnota nezvýši alebo klesne. Pozerala na mňa čudne, ale myslím, že u inak zdravého dieťaťa bez pátrania po príčine nasadzovať ATB na tak dlhú dobu je nezmysel, ktorý mu môže akurát tak poškodiť črevnú flóru a tým celkovo imunitu. Obzvlášť ak som pátrala vo svojom okolí a takmer každé dieťa má ASLO zvýšené alebo vysoké a ani dlhodobá liečba penicilínom, penclenom či injekciami nepomohla. Rovnako sú na tom diskusie na internete.
Rozmýšľam - nakoľko ten streptokok zrejme niekde v organizme bude - nad alternatívnou liečbou. Má niekto skúsenosti so zvýšeným ASLO a liečbou, či už ATB (skúsenosti, či pomohla) a potom aj inou liečbou - vitamín C, iné vitamány, probiotiká atď.?

nivi
11. sep 2013

ja som bola dlhodobo liecena na aslo ako dieta az do puberty a nepomohlo. este aj po 20tke som mala hodnoty zvysene, teraz neviem dlho som nebola na kontorle ohladom toho. inak ja som tiez nebyvala ani nebyvam nejak extra chora.
uzivam nepravidelne aj vseliake alternativne produkty ale ako hovorim, neviem ci sa nieco zmenilo kedze naposledy som si dala aslo merat pred 6 timi rokmi

maznacik007
11. sep 2013

@babulka daj mu vytrhnut ten mliecny zub a pripadne panoramaticky snimok zubov.. ta hodnota je dost vysoka ... a aj ked mu teraz nic neni ten streptokok ktoreho v sebe ma pravd. v tom mrtvom zube moze zautocit na srdiecko ci na ine organy ... naor. klby
ale lieky by som nedavala ... moja to dlhodobo brala ...a pomohlo az odstranenie lozik strepkokoka pod krcnymi mandlami ... takze ja by som poriesila to lozisko ...
nechapem preco mu to nechcu vytrhnut v takomto pripade

babulka
autor
11. sep 2013

@maznacik007 práveže tá hodnota je zvýšená, za vysoké hodnoty sa vraj považujú hodnoty nad 1000, normálna hodnota u školáka sa toleruje 250 (niekde 300). Tiež si myslím, že ide o zub, lebo mandle sú OK, opakované výtery negatívne - hrdlo, nos. ATB prakticky nepoznáme, ani len lokálne kvapky, spreje. Viem o tom, že streptokok môže "zaútočiť", ale skôr ma zaujíma to, že je veľa ľudí, ktoým sa ho nepodarilo zničiť ani extrémne dlhou liečbou ATB a teda stále v nich niekde prebýva a nezaútočil. Preto verím, že niekoľkomesačný odklad dávania ATB neuškodí a budeme radšej riešiť ten zub, ale chcela by som tomu aj pomôcť nejakou inou formou liečby, než ATB. Toto ma skôr zaujíma.

babulka
autor
12. sep 2013

Bože, ten názov vôbec nezodpovedá tomu, čo som sa pýtala, resp. chcela zistiť v príspevku!!! ASLO je známy pojem - streptolyzín nikomu nič nehovorí (aj keď ide o to isté), nepýtala som sa na hodnoty, ale na možnosti a výsledky liečby atď. Ak už chce @admin meniť názov, nech si aspoň prečíta príspevok alebo nech to tu zamkne.

martina1305
28. sep 2013

viem poradit prirodnu formu znizovania vysokych hodnot ASLO, aj bez antibiotik. v pripade zaujmu, odpoviem na IP