3 deti v tejto dobe

miruska198
13. aug 2022

Mamičky aký máte názor na 3 deti v dnešnej dobe. Mam 3 rocnu dveru a 5 mesačnú a som tehotna. Tešíme sa aj bojíme keďže je malý vekový rozdiel. Dá sa to zvládnuť je podľa vás veľa 3 deti?

kaitlin3
13. aug 2022

všetko zalezi od toho ci ste dostatocne zabezpeceni na to aby ste sa o ne postarali, ak ste, tak mozte mat klud aj 10 deti 🙂

zmrzlinka2021
13. aug 2022

@miruska198 Ako v tejto dobe? Zijeme vo velmi dobrej dobe, v jednej z najvyspelejsich krajin sveta, neriesime pitnu vodu, nulovy zdravotnicky a socialny system, nemame priemerny vek dozitia 40 rokov... mame vymozenosti od vymyslu sveta

zuzuliennka1
13. aug 2022

Vzdy bola “nejaka doba”. Mat tri deti je v pohode. Kazdy si to ale musi zhodnotit sam podla seba, svojich moznosti. Pre niekoho je vela aj jedno dieta, a deti mat nikdy nechce, niekto s prehladom zvlada aj 4 deti, a maju vsetko co potrebuju.
Ak dobre ratam, kym sa tretie narodi, prostredna bude mat nieco vyse roka. A starsia ti uz aj sama bude vediet trochu pomoct. Vsetko sa da.
A teda suhlasim, ze “tato doba” je uplne v pohode.

lenkadenisa
13. aug 2022

@miruska198 ja mám 7 ročnú, čerstvo ročnú a som tehotná 😂 čo ti poviem, ja by som mala aj 4 deti, ale nervy na to už nemám. to sa nejak vychová, najhoršie je to prvé, ostatné už veci podedia

snezienkaaa82
13. aug 2022

Mam 2, chcela by som ešte jedno, no už nám 40 a deti mám z ivf, čiže už nie.
Taktiež finančné by sme to nedali.... ( zas ma nezhejtujte, viem, koľko mame príjmov a výdavkov....)

jaga18
13. aug 2022

Každý máme iné možnosti. Pre niekoho aj 4 v pohode, pre iného aj 1 veľa. Sama musíš vedieť, ako na tom ste s priestorom, príjmom a časom. Ale keď sa pomestia 2, pomesti sa aj tretie 😉 Už keď je na ceste je neskoro riešiť, treba sa pripraviť a ľúbiť ľúbiť ľúbiť....

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
13. aug 2022

@miruska198 Tak ked si už tehotná, tak už to hádam zvládnete, čo iné vám ostáva, však? My máme tri deti a všetko sa dá, ked sa chce.

miruska198
autor
13. aug 2022

@zuzuliennka1 bude mat presne rok vychádza ten istý mesiac ako je druhá dcerka

yoxinka
13. aug 2022

Mám tri deti. Vieme, čo dieťa potrebuje, vieme, koľko nás to stojí času, financií, pozornosti. Vieme, koľko stojí škôlka, škola, krúžky, veci pre deti, lekári. Vieme, koľko máme financií a prostriedkov a s týmito všetkými vedomosťami máme 3 deti a pre nás je to úplne v pohode.

janko77
13. aug 2022

Mám tri deti 13💙,8 💙a ročnú ♥️ a dá sa to.Som vďačná za nich 🙏a keď sme hlavne zdraví všetko sa dá.Uz som mala síce kľud chalani veľkí a zasa od znova sme si zvykali ale všetko prejde a hlavne najstarší ten mi už veľa pomôže takže ja som maximálne spokojná.

danyelia
13. aug 2022

Ahoj, dá sa zvládnuť všetko, ja si myslím, že to je aj o nejakom tom vnútornom nastavení v hlave, že to ,,bude v pohode,, 😉 Ja mám 4 a zvládame, sú dni, keď je to jednoduchšie, občas sa človek viac zapotí, ale dá sa...

onedaynick
13. aug 2022

@lenkadenisa podedia..len dokedy? Starsi uz maju svoje naroky, kruzky, skoly, zaujmy. Argument, ze usetris, lebo podedia obstoji mozno kym maju 12. 3x pocitac, telefon, zimne topanky, bundy, lyziarske, tabory. Ono to nie je o tom, ze "podedia".

martinsimona
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkadenisa
13. aug 2022

@onedaynick tak toto sú veci jasné, čo treba nové, to som ani nemyslela. ale keď sú malé, tak hračky, oblečenie, zničia, vyhodí sa. nenapísala som vôbec, že sa ušetrí.

monula20
13. aug 2022

Ahoj ja mam 3 deti (17,7,6)
A som tehotná 😀prvé 3 týždne som sa z tým nevedela zmieriť a ani som už dieťa nechcela...ani muž nechcel,hold podarilo sa 😁tak sme si povedali ze to síce bude ťažké ale ze to zvládneme 🥳🙂

alexka89
13. aug 2022

Ja mám síce 2deti ale je to tiež makacka....už by som do 3ho nešla a ani nechceme s manželom ...nemáme ani byt na to prispôsobený ...skôr ma zaujíma že zabezpecit tých dvoch nie si deti trieskať rad radom a čo v buducnosti?????....stačia mi moje 2ve ...no ty už keď si tehotná nemáš na výber

alexka89
13. aug 2022

@monula20 ako neber to v zlom ale keď si nechcela ďalšie tak si sa prečo nepoistila pred otehotnením?? ...ochrany sú veľa v dnešnej dobe....no ako môj nazor

veroniq85
13. aug 2022

Mna vzdy pobavi veta zvladli ste 2 zvladnete 3, 4. Akoby starostlivost o dieta najblizsich 20r. spocivala v dedeni stareho oblecenia a hraciek. Kazdy tu narieka ako rastie cena energii, potravin.... A teda s dalsim dietatom nerastu naklady na jedlo, lieky, vodu, vzdelavanie... A autorka ty sama musis vediet za akych podmienok zvladnes dalsie dieta.

onedaynick
13. aug 2022

@veroniq85 Ano, neuvedomuju si, ze tie deti raz vyrastu.. Starsi studuje v Brne, robi, ale aj tak nas stoji cca 400 e mesacne. A to je len jeden..

stannkal
13. aug 2022

No neviem ako ti pomôže vedieť koľko detí zvláda niekto iný. Veď to je veľmi individuálne. Máš dostatok financií, dosť času a energie? A ide aj o vlastne potreby a záujmy, niekoho napĺňa starať sa celé dni o deti, iný potrebuje viac času pre seba.

mandzula
13. aug 2022

Toto je tak individualna vec zavisiaca od tolkych faktorov, ze pytat sa inych, je absolutne bezpredmetne. Pre mna je vyse hlavy jedno dieta, iny da 5 lavou zadnou a s prstom v nose.

zuzinabila
13. aug 2022

@onedaynick ja mam 4 deti a suhlasim.nepodedia🙂hlavne studium sa neda podedit

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzinabila
13. aug 2022

@alexka89 cudovala by si sa, poznám zeny,ktore otehotneli okrem ineho aj po HAK a momentalne poznam jednu ktora otehotnela po sterilizacii.sk ma zdravy partersky vzťah,na 100%ochrana proste neexistuje

chica007
13. aug 2022

Das to urcite, neboj sa, aj my mame 3 kusy a je to 3 nasobna radost, ak je aj nieco neprijemne ci tazke, tak na to zabudnes velmi rychlo, no mas o radosti v zivote postarane, ved pre koho by si inak zila? Pre luxusne veci, ktore za chvilu vyhodis, lebo uz nebudu in? Ten studeny luxus ta nerozosmeje, nepomoze ti ked budes potrebovat, neozve sa ku tebe s uprimnou otazko ako sa mas mamka? to su tvoje 3 velke poklady, ktore ak dobre vychovas sa raz postaraju o teba. Blahozelame k tretiemu miliardovemu pokladu!

mikadooo
13. aug 2022

@miruska198 mám tri deti v tejto dobe. Je to ok🤷. Neviem čo znamená "dá sa to zvládnuť v dnešnej dobe"? No - nám sa dá...🤷. Tak sme si to nastavili, že hypo takmer splatená, auto naše, makali sme od nevidím do nevidím, kým sme deti nemali. Teraz sa máme celkom fajn a naše tri deti zvládame. Čo nemáme, sú babky ochotné kedykoľvek priskočiť a postrážiť. Ale nejdem sa sťažovať, sme s tým ok, nastavili sme sa ako treba.

mandzula
13. aug 2022

@markus1 pises "kto sa nechce zbaviť slobody a komfortu pre toho je aj 1 dieťa veľa, kto si vybral cestu veľkej rodiny ten sa postará aj o viac deti bez problémov". Tu ti musim odporovat, ono to nie je len o chceni, je to aj o mentalnej vybave cloveka. Ja by som napriklad zbytocne chcela, ked sa na to necitim. Netreba za tym hladat len potrebu slobody a komfortu, je to aj o moznostiach a schopnostiach a nie vsetci ich mame.

kris_tin257
13. aug 2022

Ja som vždy chcela 3 deti ale čím som staršia tým viac si uvedomujem že dve sú akurát, pri troch už treba veľké auto väčší byt, dovolenky sú náročnejšie predsa dvaja rodičia dve deti sú akurát vieme si to rozdeliť už to tretie by bolo nejak nad náš rámec. Zvládnuť sa dá ale všetko aj 5 detí ale my si na to netrúfame 😊

zmrzlinka2021
13. aug 2022

@markus1
Komfort a sloboda nemusia znamenat automaticky zle veci a je vzdy lepsie si zvolit cestu jedneho dietata, ked poznam sama seba, tak ako pise @mandzula ako ist do niecoho, s cim nie si vnutorne stotoznena a nie je to tvoja cesta.
Kazdy clovek ma uplne odlisnu povahu, kapacitu, predstavy o zivote, moznosti, zazemie, preto neda sa povedat, co je spravne a co nie je spravne.