Ako vám spí trojmesačné dieťa?

airambe
25. aug 2014

ahojte maminy ... Mám 3 mesačného chlapčeka, spíme asi takto ráno sa mi budí okolo 8 hodiny, napapáme sa mliečko Sunar 150 alebo 180, potom je hodinu hore, potom zaspí na 20-30 minút, potom sme zas hodinu hore, zas zaspí na pol hodinku, okolo 12-12:30 zas papáme a zas ten istý kolotoč, hodinu na rukách, pol hodinu spánok, zas papáme okolo štvrtej, a stále dokola, je ťažký nevládzem ho nosiť stále na rukách, večer ho okúpem a ideme spať okolo osmej pol deviatej, aj to plače lebo nechce zaspať, ale každé štyri hodiny sa budí na papanie aj v noci, viac ako štyri hodiny v kuse mi neprespí. niekedy som už fakt unavená,. Ako vám spia deti a ako často vám papajú?

zdena12345
25. aug 2014

my mame 1,5 mes chlapceka. krmime sa kedy pyta. raz za hodinu raz za4... tiez velmi malo spi- trapi ho travenie, ma reflux a problemy s prdikmi a kakanim...nespi preto ze ma bolesti. ak sa podari vykakat a negrcka, tak spi jak dudek. nema aj vas maly nejaku pricinu preco nespi?

zdena12345
25. aug 2014

@airambe citala som knizku- kazde dieta sa vie naucit spat- da sa stiahnut na nete. mozno by neolo na skodu precitat si ju

sosanna88
25. aug 2014

@airambe ja uz mam sice velke ,,babo,, ale pamätam si, ze v tom case mi mala spala 3-4hodky vkuse cez den, no ale minimalne tie 2..hodku bola hore ako tvoj a tak dokola. zaspavala v kociku na balkone, v hojdacom kresle, na rukach...popripade v nosici. ved si to ulahci, maly chce byt pri tebe...ale tak aby si nedosla o chrbat a o celeho cloveka...
a v noci mi spala cca od 20tej do 6tej bez budenia...ale bola na UM...

gretocka
25. aug 2014

ahoj, kazde dietatko je ine. Moj syncek bol ukazkove dieta co sa spanku tyka - nakojila som ho a spal tri hodiny vkuse a v noci tak dvakrat vstaval na kojenie po ktorom hned zaspal.
Dcerka mi robila taky isty kolotoc ako mas ty - okrem casu ked spala v hybajucom sa kociku. Ked som s nou chodila, spala aj zo dve hodiny. Ale vecer zaspavala vcelku v pohode a tiez sa budila tak kva krat v noci.

btus
25. aug 2014

dcerka v tom case spala asi tak 1 - 2 hod cez den, 2 - 3 hod v noci. Medzi tym bola hore 1 - 2 hod cez den hore a v noci len na kojeńie. Cize 2hod hore, 2 hod spala.

edvelyn
25. aug 2014

@airambe kazde dieta je ine.niektore prespi hodiny a niektore len minuty...my sme to mali tiez hocijake..bolesti bruska..ale ide ma rozhodit ...ze trojmesacne dieta je tazke..moje bude mat rok.ma 10kil a zijem nestazujem sa a pestujem ho tiez este dost casto.....hlavne ked idu zubky lebo vtedy je len na mne prilepena.co budete robit potom????

airambe
autor
26. aug 2014

@edvelyn si nemysli, že ho nepestujem, pestujem celý deň, ale nemôžeš vedieť či nemám problémy s chrbticou, a malý má síce len 3 mesiace ale váhu 7kg. Dá to zabrať, ale nenechávam ho plakať hodiny, či vládzem či nevládzem mám ho na rukách.

airambe
autor
26. aug 2014

@sosanna88 už sme rozmýšľali či nekúpime tú klokanku, ale či ma nebude bolievať chrbát to neviem. musíme sa ešte rozhodnúť.

airambe
autor
26. aug 2014

@zdena12345 náš malý mal ked mal mesiac problémy s kakaním, to mával bolesti. našťastie sme zmenili mlieko a už nám pekne kaká, ale predtým to bolo na nevydržanie, už som plakala aj ja s ním.

piacere
26. aug 2014

môj keď mal 3 mesiace, tak spával v noci 2 hodiny a cez deň cca 3-4 x hodinu, takže jeho 24 hodinový spánok bol cca 6 hodín (max.). ....

michaelamilan
26. aug 2014

Ahojček, mne malý od dvoch mesiacov spával celú noc, niekedy sa 1x za noc cca o 2hod ráno zobudil. Papali sme cez deň každé 2a pol až 3hodinky. Koľko spával si už nepamätám, ale bolo to ešte veľa keď bol taký maličký.
Každé dieťatko má iné potreby, takže buď v kľude........asi ťa nepoteším ale v našich Februárovkách sú ešte teraz deti, čo sú kojené 2-3x za noc.......
Nič sa neboj, príde čas, kedy sa dobre aj ty vyspíš, možno sa ani nenazdáš a zrazu sa malé prestane budiť 🙂)))

cica869
26. aug 2014

moja od 3 mesiacov spi celu noc a cez den kazde 2-3hodiny papala 🙂

monca1982
28. aug 2014

Mám dcéru v tomto veku. Je plne kojená. Náš denný režim, pokiaľ nie je narušený návštevou lekára, vyzerá takto:

06:00 - Prvé vstávanie a kŕmenie
07:00 - Spánok
08:30 - Cvičenie a kŕmenie
10:00 - Spánok
11:30 - Cvičenie a kŕmenie
12:00 - Vychádzka
13:00 - Návrat z vychádzky, kŕmenie, hra
14:00 - Spánok
15:30 - Cvičenie a kŕmenie
16:00 - Spánok alebo hra (podľa nálady)
17:30 - Vychádzka
18:30 - Návrat z vychádzky, kŕmenie, hra
19:30 - Kúpanie
20:00 - Kŕmenie a zaspávanie
20:30 - Mame začína život :D

airambe
autor
2. sep 2014

@monca1982 tebe malá papá každé 2-2,5 hodiny? môj malý je na UM a papá každé 3,5 - 4 hod. vychádza to tak 5-6x denne striedavo 150-180 ml

airambe
autor
2. sep 2014

@piacere fú tak ty si bola na tom horšie,môj malý spí v noci 4 hodiny a papá a zas 4 hodiny spí, niekedy sa podarí aj 5. len cez deň je to horšie.

mischell0110
2. sep 2014

Ahoj.Ja mam 3mesacnu dcerku,a v noci spava 4hodiny a to som rada,ze tak spi,ked si predstavim ako som to mala s nou predtym,tak ma fakt porazalo.Kazdu hodinu a pol papavala,spavala mozno max.hodinu,hodinu a pol,bolo to unavne za cely den kazde cc2hodiny-niekedy aj skor-ju krmit,hlavne v noci.Padala som od unavy,bola som po cisarskom,rana ma bolela a mala nechcela byt ani v postielke,ani v kociku,len na rukach.Chrbtica ma boli doteraz z epiduraliek,mavala problem s bruskom,stale plakavala.myslela som si ,ze to ani neskonci.Ma dokonca relux,co zanmena,ze z cicika mi vsetko vyvrati,preto si odsavma kazde 4h a pridavam jej prasok,krmim cez flasu,a to neustale odsavanie,ohrievanie ma vycerpavalo.POstupom casu zacala spavat 3h cez den a v noci 4h.No teraz uz je viac hore,menej spi cez den,niekedy dokaze byt ticho a pozera na harcky,co ma v kociku,lebo v postielke mi cez den nechce byt,tak vsade chodi so mnou v kociku,dokonca aj na wc,pretoze ked sa vzdialim od kocika,spusti plac.su chvile,kedy vobec nechce byt ani tam a ja ju neustale pestujem,tym padom nic neurobim,nemozem navarit,oprat ani sa najest,a vlasy mi dupokom stavaju.Som na vsetko sama,lebo sme v zahranici,priatel pracuje od 6 do 18:30,a cela moja rodina je doma na SR,takze dieta a domacnost je na len na mne.Teraz som rada,ze v noci spi tie 4 hodiny,cez den nejako prezijem,ked je to len pol hodinka medzi krmeniami,alebo hodinka,no vecere su krute-od 19 cca do polnoci stale place,spapa trosku,place,pestujeme ju s priatelom na striedacku,lebo som po celom dni vycerpana,chrbtica ma tak boli,ze uz ani nemyslim na bolest a unavena som,ze mi ide hlavu roztrhat.Ale utesujem sa tym,ze este par tyzdnov,mesiacov a snad sa moja mala "ukludni" a dokazeme normalne fungovat.A kedze moja dostava materske mlieko a pozeram,kolko vypije tvoj maly,rozmyslam,ci ta moja ma dost,ked vypije max.90ml.

monca1982
3. sep 2014

@airambe Je cca tak. Pri kojení to nie je nezvyčajné. UM je sýtejšia. Okrem toho ani nemá cumlík, tak asi potrebuje prsník častejšie. Aj po cvičení ešte sosnúť na ukľudnenie. Cvičíme Vojta, neplače pri tom, ani z toho nemá veľké stresy, ale zvykla si na svoju dávku po výkone. Veď aj ja som po cvičení hladná. V noci prespí 8 hodín. Priberá nadštandardne. Takže zatiaľ pohoda. Uvidíme, keď bude staršia. Chcela by som postupne prejsť na 4 jedenia. No to asi až keď začne jesť niečo iné ako materské mlieko.

lenka3191
28. sep 2015

Airambe my mame taky isty problém a neviem ako co mam robit :(

airambe
autor
28. sep 2015

@lenka3191 no nejako sme to prežili. bolo to ťažké obdobie. bola som fakt unavená, vyčerpaná. teraz sme už veľkí, a už spíme dobre. budete musieť vydržať. ale neboj zlepší sa to.

sashulla
28. sep 2015

Klokanku nekupuj keď tak ergo nosic. Alebo šatku to ti veľmi pomôže, inak sI môžeš veľmi zničiť chrbát. Moja bola vkuse v noci hore aj desaťkrat bolo to naprasky. Do troch mesiacov ok. Potom horor. Potom do roka sa budila raz dva trikrát za noc a potom išla do vlastnej izby a prestala sa budiť.

nanervy_2
28. sep 2015

tak lazde 4 hodiny je podla mna super 😎 mysli na to ze ma maly zaludok, tak sa zmesti menej.. ked kojis je to veselsie, v noci moj spi len raz 4 hodiny a potom kazde 2, niekedy aj kazdu...
cez den ako pride, raz za 3, 3x za hodinu a ma senzor, len co zadriemem, zobudi sa ;)
ved nie nadarmo sa hovor ze dalsie 3 roky sa nevyspis.. ;)
a nosime sa vela, investocia do satky sa oplatila.. mame aj nosic, ale ten pocit ked mas dieta privinute k sebe...aj lepsie rozklada vahu dietata.. buduci tyzdn je medzinarodny tyzden nosenia deti, skoro v kazdom meste sa robia akcie, mozno tak ziskas moznost vyskusat sk rozne nosice, napr take kibi je lacne a lepsie pre teba i dieta ako klokanka

vikusjk
28. sep 2015

Nasa mala spinkaka podobne, a papala aj v noci cca kazde tri-styri hkdiny asi do 5-6 mesiacov. Ale zarobit Nutrilon bola hracka a mala ho vypila, ani ocko neotvorila a ja som za 10 min uz zase lezala v posteli

elah1984
28. sep 2015

@airambe nas syn ma 3 mesiace a vahu do 8 kg a tiez viem, ake unavne je nosit ho. Vstavame od 8.30 - 9.30, potom doobedu spi presne tristvrte hodiny, 2 hod. je hore, potom zase spi a to raz hodinu inokedy 3 hodiny na posteli. Niekedy ak stihne da si este k veceru pol hodin.spanok. Ale vecer to je katastrofa - idem ho kojit o cca 20.30 a dokaze byt na prsniku aj do 22.30 ale medzitym je zo 2 - 3 krat na rukach, pretoze sa na prsniku zlosti. Na tych rukach bud zaspi alebo zdriemne a vtedy ho este zase kojim, aby zaspal riadne. Cumel nechce za svet .. ☹

didulav
3. okt 2016

Ahojte mamičky tak my máme tiež trojmesačného chlapčeka a môj syn mi zaspal do nedávna len pri zapnutom vysávači išlo ma poraziť stale u nas hucal vysávač stale pestovanie alebo v satke nosit bolo to hrozné lebo stále mrncal a jedneho dna sa to zmenilo a mame to takto večer cca o siedmej okupem nakrmim a ide spinkať a spí do dvanástej a potom každé tri hodiny sa budi na papanie o šiestej si pozrie rozpravku v kresielku a ide spinkať na hodinku hráme sa alebo pozerá rozprávky no nepestujem ho len v krajnom prípade keď máme koliku malý spí sám v postielke aj vo vlastnej izbe a ja mam vedľa seba vysielačku malému to vyhovuje a mne tiež občas ešte zapnem vysávač keď ho bolí bruško a masirujem ho neviem prečo ale miluje ten zvuk a ja keď mam ist vysávat tak mi stoja vlasy

girlnextdoor
3. okt 2016

Naša v troch mesiacoch jedlá každé dve hodiny, spala 20 min a cca hodinka hore... Keď bola hore ziapala polku času... V noci bola hore každú hodinu... Keď mala rok vstávala som ku nej každé tri hodiny a to bola len na UM.... Teraz má 17 mesiacov a este stále sa v noci aj dva krát budí na hlad...

maslenka47
3. okt 2016

@girlnextdoor 17 mesacne dieta nema dovod sa v noci budit na HLAD. Toto ti robit preto, lebo jej to DOVOLIS. Daj jej najest cez den pre pana jana. V noci by som tak velkemu dietatu nedala jest ani za nic, do rana od hladu neumrie. Maximalne trochu napit vody.

evittam
3. okt 2016

@girlnextdoor Ročné dieťa bolo len na UM?
Súhlasím s @maslenka47

girlnextdoor
3. okt 2016

@evittam
@maslenka47 Od narodenia mala problémy s jedením, bolo času kedy neprospievala, niekedy som do nej ledva za 24 hodín dostala pol litra mlieka. Autorka otz hovorí o 150-180 ml mlieka u 3 mesačného...to mne malá zjedla ledva v roku. Do 14 - 15 mesiacov odmietala akýkoľvek príkrm, ak mi zjedla dve tri lyžičky niečoho za týždeň bola som happy. Skúšali sme všetko možné aj nemožné na podporu chuti, ale je úplne zdravá a hold je to dieťa ktoré zaujíma všetko okrem spánku a jedla. Aj teraz v 17 mesiacoch toho zje veľmi málo. U nás ide o to, že my sme šťastní už iba za to že to naše dieťa aj jesť chce...tak nech je to aj o 3 ráno... 😉
Každé dieťa je iné a na každé platí niečo iné... Viem, že sú aj horšie aj lepšie prípady...

evittam
4. okt 2016

A inak k otázke a k téme obe moje deti v 3.mesiaci (syn plne dojčený, dcérka dojčená+prikrmovaná) zaspali večer cca okolo 19.-20.00,zobudili sa cca o 2.-3.00 na dojčenie a spali do rána - 6.-8.00, od 5.mesiaca spali celú noc. 🙂