Deti sa stále bijú, manžel v práci, rodina nepomáha. Nezvládam to

30. júl 2022

Mám dve deti. 3 a 8 rokov. Vkuse sa žerú. Biju sa, stále nieco riesim program pre nich. Syna mám od maja doma zo škôlky. Nemá kto strážiť. Manžel vecne v práci. Rodina nepomaha. Psychohygiena žiadna. Ženy ako byt ok ? Variť upratovať riešiť deti dom byt a vsetko okolo toho sama ? Ja už nevladzem.

marca12
30. júl 2022

Jedine tak,ze zapojis muza. Nemas kamaratky,kto by ich aspon hodinku,dve zabavil a ty by si dobila baterky? Alebo si zozen opatrovatelku na par hodin tyzdenne. Ked je muz vkuse v praci,musi aj dobre zarobit. Tak nech zaplati opatrovatelku a ty si mozes oddychnut

aurorastone
30. júl 2022

Sem tam jedlo objednať, sem tam neuprac, choďte von nech sa vybehaju snáď skôr zaspia a vtedy si daj čajík a oddychuj pri TV alebo knihe... Ostatné počká 🙂

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. júl 2022

@marca12 synátor je na mna tak naviazaný že ostane len somnou, babkou a mužom. Opatrovateľka vôbec. Kamošky bezdetné všetko. Nemajú skúsenosti. To nebude riešiť problém.
@aurorastone Ja sa aj snažím dnes na veceru bola Pizza. Mne sok vadia tie žabomyšie vojny medzi nimi stále. Neviem to riešiť už po takom čas e

autor
30. júl 2022

@boldo87 syn je predcasne narodený ekzematyk. Tu veľmi pomoc neni. Skôr ich chcem dvoch zabaviť aby vyšli spolu. Dnes sme skúšali voskovky vodovky bazén. Ale o 5 som bola taká odpálená že som potrebovala spat. Nemohla som. Dala som im telefóny do rúk. Ak to sa hádali lebo každý mal inú app otvorenú.

svetlanka111
30. júl 2022

Ahoj.mam dve deti, 11 a 5,5..zial mladsia ma urcite diagnozy a je ina..starsia ju doslova neznasa nenavidi.ziadne ze sesterske hadky…doslova nenavist k nej chova😭😭uplne ta chapem.vkuse su v sebe mldaia stale place..mna ako matku to velmi mrzi lebo ineho nemaju..ja neviem ci bude mladsia niekedy v zivote samostatna a ked sa mi pominieme starsia sa na nu vykasle.

lija22
30. júl 2022

mam nieco podobne plus postihnute tretie dieta. prve dieta kolko moze chodi do dennych taborov ( rada) a ked je doma chodi k nam jej kamaratka a su zavrete spolu v izbe takmer cely den alebo von v bazene. cize minus jedno dieta. byt tebou este supnem starsieho do tabora, ak by chcel ale nech k vam chodi daky kamarat

nicole003
30. júl 2022

@svetlanka111 to musi byt strasne, aj starsia dcera povedala dovod preco mladsiu neznasa? Ja to budem mat dufam opacne. Starsia 10.r. postihnuta a rodim v septembri dufam bude zdrave bábo. Dcera sa strasne tesi na surodencaona vie velmi lubit preto by ma tiez velmi mrzela taka reakcia casom. Samozrejme so sestrou sme sa tiez stale žrali, hadali a mlatili sa ale vekom to preslo. Preto si neviem predstavit az taky extrem.

nwnw
31. júl 2022

Ja ked vypenim,nahukam a vykopnem ich kazdeho do svojej izby a to su mensi. To si potom aj pozehlim.. uz su nauceni chodit do izieb sa ukludnit. No a tiez 2x denne ist mimo dvor ak sa da. Porobim si az ked muz pride domov..

hermiona12
31. júl 2022

Tak ťa nepotešíme, my sme s bratom mali 5 rokov rozdiel ako tvoje deti, teraz ako dospelí máme super vzťah. Ale keď sme boli v takom veku ako tvoji sme sa v kuse bili a mama nás v kuse trestala , no mňa najviac ako staršiu 😅 Riešila to tak že ja som bola pri máme, niečo pomáhala v domácnosti alebo v záhrade a brat zase sa hral a mal svoj program, no inak sa to nedalo.

gertrudaosem
31. júl 2022

@svetlanka111 to nemôžeš ešte tak brať že neskôr sa staršia o ňu nepostara... Veľmi rýchlo robíš závery. Keď bude dospelá, bude inak rozmýšľať a bude mať viac rozumu... A aj keby sa o ňu nechcela úplne s radosťou postarať tak snáď bude mať v sebe kúsok citov že predsa je to sestra... Nemá nikoho iného ... A prečo ju tak neznáša?? Vadi jej malo pozornosti? Žiarli?

danica2711
31. júl 2022

hádam skús tie deti trochu vychovať...

autor
1. aug 2022

@danica2711 toto bolo dosť úbohé, uvedomuješ si to ? Ja si myslím že každá matka sa snaží viest svoje deti správnou cestou a vychovávať. Nie stále je to ale Easy a mne už dochádza energia.

autor
1. aug 2022

Zienky aby som odpovedala takto hromadne. Staršia je poklad ona včera umývačku aj nakladá pozameta chodník už aj zapne pracku fakt veľa pomaha. Mladsi da vie tiež zahrať sám. Ale proste príde na nich taká nálada že si robia zle. Biju sa ubližujú si, staršia do neho rýpe, mladsi jej to vracia. A toto moja hlava proste nedava. Snažím sa nehulakat po nich, keď placu objať a prijať ich pocity, vysvetľovať. Ale stále to nejde. Keď k nám príde mama / svokra tak po hodine odchádzajú. Keď prídu na noc tak o pol8 padne otázka “a to oči ešte neukladas?” No ne, 8 ročne dieťa mi nezaspi večer o 8 keď spala do pol 10 rana. Jedním vytiahnem voskovky a malujeme biju sa o farbu ktorú má ten druhý v ruke. Keď spoločenskú hru biju sa o figúrku, led im zapnem tablety tak riešia že ten druhý má inú hru.

danica2711
1. aug 2022

úbohé-neúbohé, je to tak. Netvrdím, že sa nesnažíš deti vychovávať, ale niekde sa ti to míňa účinkom, keď si z nich na prášky. Mám deti s presne takým istým vekovým rozdielom, viem, o čom hovorím

autor
1. aug 2022

@danica2711 tak prepáč že nie som taká supermana ako ty. Ego si si pohonila na mne poriadne ?

danica2711
1. aug 2022

ja si nepotrebujem honiť ego, som vcelku vyrovnaný človek a na supermamu som sa nikdy nehrala. Neuveríš, ale aj normálne matky majú ako-tak vychované deti. Ale ak ti táto naša minidiskusia pomohla vypustiť paru a vyziapala si sa na mňa namiesto na deti, tak fajn, teším sa. Ale už mi to stačilo, pretože to nikam nevedie

weggie
6. dec 2022

Autorka, ona rype v takmer kazdej teme, asi nieco kompenzuje, ale mna by zaujimalo, ako si dopadla, nastala nejaka zmena od jula-augusta?