Mám zmeny nálad a nevládzem

malamonika
18. apr 2016

Ahojte viem že to bude znieť zle ale už som zúfalá všetko mi prerastá cez hlavu ľúbim svoje dieťa nadovšetko teda pokiaľ ne ochorel ľúbia som ho najviac na svete Teraz je to dosť ťažké mávam často zmeny nálad A nikdy pre tím by som to nespravila ale keď už nevládzem A malý častejšie plače ostanem nervózna A ne ovládam hnev vtedy mám pocit že som najhoršia matka na svete A robím veci ktoré má neskôr mrzia často mávam depresie A neviem čo stým mám robiť prešli ste si niektorá niečím takým A ako ste to riešili Ďakujem za vypočutie

charity
18. apr 2016

Co mu je? Dlhodoba choroba alebo nieco lahke? Je to liecitelne? @malamonika

pribinak
18. apr 2016

Nie je ziadna hanba vyhľadať psychologicku a porozprávať sa
Moze ta naučiť relaxačne techniky, sužovaný tréning, aby sa necítila taka vyčerpaná a preťažená
Drzim palce

charity
18. apr 2016

Aha. Uz viem. V Tvojej situacii je dolezite udrzat si zivot a zaluby aj mimo dietata... Najst vypomoc, poprosit pribuznych a vybehnut mimo dietata von, medzi ludi, za psychohygienou, pripadne k psychologovi. Kedysi bolo mozne takychto pacientov dat na par tyzdnov do nemocnice, aby rodina chytila druhy dych. Uz sa to nerobi? @malamonika

jana_eyre
18. apr 2016

@malamonika pamatam si ta, co sa vsetko stalo a chapem ze ti je tazko.. ale urcite nie si zla mama, si jedna z najlepsich - to si musis pamatat..

ked uz je toho vela, skus sa porozpravat s odbornikom, pomoze to, niekomu sa vyrozpravat.. taktiez je dolezite ake zazemie doma mas, ci ta ma kto vypocut aj doma, mozes niekedy vypnut? lebo aj to treba, pomaha ti niekto, je ti niekto oporou?

mirro
18. apr 2016

Si veľmi unavená,nájdi si čas sama na seba. Načerpaj síl činnosťami,ktoré ťa bavia. Bez dieťaťa. Nie je hamba požiadať o pomoc. Či už rodinu,priateľov. Keby ti bolo horšie,pouvažuj nad psychologom. Pomôže.

akirlu
19. apr 2016

Skus vyhladat pomoc psychologa, ale dobreho.
Inak si veriaca? Ja som roky nechodila do kostola, potom ked som po 8 rokoch sla na spoved a na prijimanie sa mi zrazu vyriesili take problemy, o ktorych by som povedala, ze ich viera nemoze ovplyvnit. Napriklad sa mi 5 rokov dookola snival jeden velmi neprijemny sen, casto som sa z toho sna budila s pocitom paniky, skusila som aj psychologa a nic nepomohlo az zrazu ta spoved. Odvtedy sa mi ten sen nesnival uz rok.
A inak si skus urobit aj nejaky cas pre seba a venuj sa nejakemu sportu, tancu, prechadzkam v prirode a pod. Je dokazane, ze sport a pobyt v prirode zmiernuje depressive. Ja som sa dlho venovala horolezectvu. Uzasne na tom bolo, ze som pri lezeni nemohla mysliet na nic ine a musela som sa naplno sustredit. Samozrejme horolezectvo neodporucam ziadnej matke malych deti, ale nejaka in a aktivita, pri ktorej musis totalne vypnut a nemysliet na maleho by Ti mozno pomohla po psychickej stranke.
Prajem vela zdaru!

darina1952
19. apr 2016

@malamonika Ahoj, ja som sa podobne cítila počas druhej MD - pomohlo mi veľmi to, že som sa rozhodla vrátiť do práce. Začala som riešiť aj iné veci ako deti, domácnosť, vrátila som sa medzi "normálnych ľudí" 😉 Teraz beriem neustále magnézium a vit. C, chodievam von s kamoškou, venujem sa koníčkom.
Tebe odporúčam navštíviť svoju všeobecnú lekárku a zdôveriť sa jej so svojimi pocitmi....mala by ťa poslať na psychiatrické vyšetrenie. Nie je to nič strašné, psychiater lieči aj boľavú dušu a veľmi utrápenú myseľ, vedia nasadiť lieky, s ktorými sa tvoja psychika vyrovná ako Coaxil, Lexaurin....
Dobrým nápadom je aj dohoda s partnerom, že jeden deň/večer bude len tvoj - stráviš ho mimo domu s kamoškou po nákupoch, v kine, vo fitnescentre na cvičení, alebo len niekde na káve... skrátka bude to čas len pre teba vyhradený.
Ak sa chceš zatiaľ ako tak dať sama dokopy, tak okrem toho ti odporúčam začať brať Magne B6 2x denne, a na psychiku pomôže čaj večer pred spaním Melaton (dostať v lekárni) a čaj z valeriány (sypaný z lekárne), a tiež pomáha aj Guajakuran tbl. na uvoľnenie psychického napätia.

babulka82
19. apr 2016

@malamonika mne pomaha magne B6 aj 3x za den ak nepomože tak psychiater je ta lepšia cesta ako sa trapit.

katyd
19. apr 2016

Ahoj, na noc, príp. aj cez deň je dobrý ľubovníkový čaj alebo tie zmesi, čo si vieš normálne kúpiť v obchode - čaj na ukľudnenie, na nervy, na dobrý spánok. Dobrá je napríklad aj medovka, valeriána. A určite sa s niekým rozprávaj, nie je dobré, keď si na to sama. Ale lepšie sa bude porozprávať s kamarátkou, ako sa sťažovať mužovi, nerobí to dobrotu, oni to nechápu väčšinou alebo pochopia inak, pretože to nikdy asi nazažili 🙂. Držím palce, prajem veľa síl.

drahusa2
19. apr 2016
Používateľ drahusa2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od drahusa2.

takych cajom na ukludnenie je velmi vela ja som par vyskusala a zabralo, spala som ako babatko 🙂 ani v noci som sa nebudila ani nic take 🙂

alenazv
19. apr 2016

Neviem,ake problemy ma pani,ale nerobte z nej hned pripad pre psychiatra,pre zaciatok by som si dala zobrat krv na zistenie funkcnosti stitnej zlazy.pri nespravnej funkcii moze mat mamicka aj taketo problemy.kedze su to hormony.

misel0806
19. apr 2016

@malamonika mozno si len unavena vycerpana vsetko na teba dolieha.,. Skus trosku vypnut urobit si cas na seba ak sa da kup si vitaminy magne b6 ,alebo skus horcik sumive vitaminy,cecko atd, nejake bylinkove caje.... Neviem ako to myslis ze ak ochorel ze ci je to viac ako bezna chripka.... No nech mame deti akokolvek chore treba byt silny stale su to nase deti a treba ich lubit rovnako... Drz sa😊

jana_eyre
19. apr 2016

@alenazv ma uz dlho tazko choreho syna - musi to byt pre nu narocne.. neviem co je take hrozne na tom sa o takej tazkej zivotnej situacii porozpravat s odbornikom, ktory moze vypocut a usmernit..

take reci ako " nerobte z nej pripad pre psychiatra" - to trocha dehonestuje ludi, ktorym psyhiater pomohol, vies? nie je to hanba riesit to takto a ludia by sa uz mohli konecne prestat pozerat sa na tychto doktorov cez prsty..

mirkaaa80
19. apr 2016

@malamonika a aké veci robis ked ich neskôr lutujes? Zbijes ho? Každý je občas nervozny, uletia ti nervy....ale tvoje dieťa za to určite nemôže. Vyhľadajte odbornú pomoc, zajdi najprv obvodnemu a ten ti pomôže. Kvôli malému musis byť fit. Určite si sa na babatko tesila, tak mu to nezneprijemnuj tvojimi náladami. Poviem ti len jedno, ak to nezacnes riešiť a liecit- bude sa to zhorsovat. Ani ty nie si urcite stastna ze malemu ublizujes ani on nie je a urcite to nechape preco sa neho hnevas. Place preto lebo ti nevie vysvetlit co potrebuje alebo chce. A keď si myslíš, že teraz ti dáva maly zabrať, počkaj keď bude rásť, nadarmo sa nehovorí : malé deti - malé starosti, veľké deti- veľké starosti 😉.

mirkaaa80
19. apr 2016

@malamonika a hlavne keď maličký je chory, potrebuje silnú mamu, pre neho je to tiež ťažké. Držím ti palce, myslim na vás.

malamonika
autor
19. apr 2016

@mirkaaa80 Ahoj ja sa na neho nehnevá len keď už nevládzem tak bývam nervózna je to dlhý príbeh bol zdravý A život bol nádherný no ochorel vážne prežil to ale ostali následky celý svet sa mi V okamihu zrútil často bývam na neho sama lebo priateľ skoro stále pracuje ale som rada keď som S ním ľúbim ho niekedy večer nemôžem zaspať lebo stále rozmýšľam A strašne ma hnevá keď vracka lebo sa bojím že schudne keď často plače ja viem že mi to zatiaľ nevie povedať ale ta kombinácia únavy A plaču ceny dieťaťa je unikajúci chvála bohu ne plakala tak casato len je to strašne ťažké už prešiel dlhší čas odkedy ochorel no je stále ťažké pozerať sa na vlastné dieťa ktoré už začínalo sedieť ...to je strašné na dlho neviem či by si to pochopila ale Ďakujem

malamonika
autor
19. apr 2016

Ďakujem mamičky za každú radu ja moc lieky nemusím A všelijaké obnovaky už vôbec nie na spovedi som bola tak asi pred 8-9rokmi A malého by som určite nikde nedala je ešte malý má dva roky A bolo by to zložité skúsim tie čaje alebo béčko A keď už to nezvládnem skúsim psychológa Ďakujem veľmi pekne za vsetko

bratislavcankanm
19. apr 2016

@malamonika ahoj, nic nove ti neviem poradit, len to co uz baby spominali - psycholog, mozno kontakt s mamickami s podobnymi problemami, mozno nejaka pomoc (opatrovatelka) z casu na cas, aby si si mohla oddychnut a nabrat sil... velmi ti zelam, aby sa stav malickeho zlepsil... aby jeho zivot bol co najmenej bolestivy... mna a syna "iba" opustil exmanzel kvoli milenke, teraz sa ma snazi okaslat pri vysporiadani majetku...ale v porovnani s tvojimi problemami su moje uplne malicherne az mam pocit, ze mne sa v podstate nic hrozne nestalo, len taka mala neprijemnost ....a je podla mna normalne, ze obcas mas tazke chvile z toho vsetkeho, co chore dieta prinasa do zivota...verim, ze sa das dokopy a budes sa citit lepsie...prajem vela vela sil a posielam srdiecko

jeennyv
19. apr 2016

@malamonika podla mna nie si ziaden pripad, pre psychologa ci psychiatra, prezivas to, co preziva vacsina zien v tvojej situacii, ked je dieta, ktore urcite potrebuje o nieco viac starostlivosti a si k tomu na neho povacsine sama, si v prvom rade psychicky a fyzicky unavena... potrebujes nejaky cas pre seba, vyspat sa, dat do kopy, urobit pre seba nieco pekne a hned budes mat iny pohlad....popros o pomoc nech ti aspon na jeden vikend 100 percentne vypomozu a ty mozes byt sama so sebou...

abbey1
19. apr 2016

Nie je žiadna hanba v ťažkej chvíli obrátiť sa ľudí, ktorí ti môžu pomôcť. A psychológ ši psychoterapeut medzi nich určite patria. nemusíš rovno brať lieky, ak sa ti tá myšlienka nepozdáva. Často pomôže môcť sa proste z problémov vyrozprávať, počuť tie správne slová, lebo skutočne ťa najviac povzbudí slovo od človeka, ktorý vie, čo prežívaš ty a tvoj synček. Skús aspoň písomne osloviť i tu na MK prítomný Plamienok. Sú tam úžasní ľudia. Na svoju bolesť, problémy,... nemôžeš byť sama. Nie je nič horšie, ako vidieť svoje dieťa trápiť sa. To je 24hod služba 7 dní v týždni a t žiadny človek neustojí bez známok na fyzickom či duševnom zdraví. Vyhľadaj pomoc, akúkoľvek, bude to tvoj odrazový mostík.

mirkaaa80
19. apr 2016

@malamonika ja som pred časom sledovala tvoj príbeh, a neuveris ale veľakrat som si na vás zmyslela. Ja mám prvé dieťa náročné, a to bol od narodenia, mal reflux a koliky, spaval len 20 min. nechcel nikoho len mna, cez deň v noci furt s nim. Muž robil na smeny, tiež večne s malym sama, nemala som som chvíľu na oddych a to vyčerpanie a beznádej že nech už to skončí, bývalá som pri ňom neuveriteľné vyčerpaná fyzicky aj psychicky, totálne bez energie tak že som sa tešila že sa vraciam naspäť do práce a v robote som relaxovala. Takze chápem ťa že si vyčerpaná, aj ja som bývala a tiež som potom reagovala podráždené už aj na nevinný podnet od malého. A samozrejme ma to potom mrzelo, preto ti to hovorím. Lebo ja som na seba stále nahnevana že som to mohla vela krát riešiť inak. Mas môj veľký obdiv a držím palce, aby si mala veeeeela síl. A určite sa porad aj s tym psychológom, teda ak bude kto povarovat maleho. Mat choré dietatko je pre matku a jej psychiku obrovská záťaž. Drzkajte sa.

malamonika
autor
19. apr 2016

@abbey1 my sme boli V plamienku ale keďže malého stav sa ustálil tak nás prepustili majú oveľa horšie prípady ako sme mi sú tam veľmi zlatý ľudia ale sme dosť ďaleko je pre nich dosť náročné dochádzať takže asi tak

gagik
19. apr 2016

@malamonika mna napadlo ze spravit si dalsie babo, ale neviem. mozno by sa ti do zivota dostala radost a nesustredovala az tak na to nestastie co sa stalo.

malamonika
autor
19. apr 2016

Niekedy sa už fakt cítim ako cvok 🙂 Ďakujem veľmi pekne že ste ma vypočuli A podporili dakujem

malamonika
autor
19. apr 2016

@gagik to mi vraví každý aj že by to pomohlo malému ale U nás už dieťatko nehrozí V žiadnom prípade A neviem ako by som to zvládla nevedela som ochrániť jedno A nedovolím aby sa to zopakovalo to by som už nezvládla ale dakujem