Nebolo by to ľahšie bez detičiek?

9. aug 2022

Našla som tu tému, teda viac tém ci mat alebo nemat deti. Ja teda deti mám. Dve. Je to masaker hlavne na hlavu. Som s nimi doma. Hľadám si prácu. Ale aj napriek tomu že svoje deti milujem na maximum a dala by som za nich život, rozmýšľam ci by nebol život ľahší bez nich. Hlavne finančne. Mohla by som cestovať, užívať si, vidieť svet. Rodila som skoro to áno. Plánovane. Rodina nepomaha. Sme na nich samy. Ale deti majú strašne obrovský vzdor a ja to nedávam až prichádzam na take myšlienky. Ja viem že deti sú najväčšie požehnanie a su zdravé a krásne to je najviac. Ale pravdu nebolo by to niekedy ľahšie bez nich ?

dzulli1980
9. aug 2022

Bolo by to jednoduchšie ... len život, teda aspoň môj, by bol bez detí prázdny ...

ckocka
9. aug 2022

Bolo, no a čo. Už ich aj tak nepredáš.

loliki
9. aug 2022

Daj si Magnézium. A deťom asi Fenistil alebo čaj na dobrý spánok. Bude dobre, neboj sa. Prejde vzdor, príde puberta. 🙂 A zajtra s nimi sadni do vlaku a cestuj s nimi. Bude zábava.

sissy27
9. aug 2022

Opýtaj sa tých, ktorí by chceli deti a nejde to… koľko ich stoja vyšetrenia, umelé oplodnenia, lieky… Ako si “užívajú život” sledovaním cyklu, sex podľa rozpisu, čakanie na dve čiarky, sklamanie a tak stále dookola…
Ak by si deti nemala, tak veľmi pravdepodobne by si ich chcela a možno by si bola na tej druhej strane.
Tvoj problém ale nie sú deti, tvoj problém sú financie. Lebo s deťmi sa dá cestovať, užívať si život, aj na party sa dá dostať (to už radšej bez detí) len to niečo stojí… ale deti predsa nemôžu za to, že ste si toto nespočítali vopred, nepripravili sa finančne, že si bola s každým tri roky doma, že si plánovane rodila mladá a bez zázemia.
Vzdor je len obdobie.
Rieš škôlku, prácu, s dvoma príjmami sa vám bude ľahšie dýchať.

h2
9. aug 2022

@loliki Prečo by zdravé deti mali užívať Fenistil???

reanda
9. aug 2022

deti nie su najvacsie pozehnanie.. deti su proste deti.. a pozehnanim moze byt hocico, co ti naplni zivot..
s malymi detmi to byva narocne, hlavne, ked si na ne sama, alebo len s partnerom, ale je to len kratke obdobie (aj ked, ked si prave v tom obdobi, tak sa ti to zda nekonecne 😀), ked trochu podrastu, vrati sa ti velka cast 'slobody' a da sa s nimi, ci pri nich, robit naozaj hocico.. a financne - su ludia, co sa maju lepsie financne aj s detmi, ako niektori bez nich, takze to zas az tak velmi nesuvisi.. a deti nemusia byt vobec velkou financnou zatazou, ak si to tak sami neurcime..

ale inak, tiez ma pri citani tej temy, ze ci bezdetne zeny nelutuju, ze nemali deti, napadlo, ze ja som castokrat olutovala to, ze ich mam 😀 😝 .. ale to byva hlavne vtedy, ked sa citim ako matka neschopna a nedokonala, ze im nedavam vsetko len to najlepsie a ze vsetko nezvladam na jednotku a ze keby ich nemam, tak im aspon neposeriem zivot 😝 .. ale to su len take depresaciny 😀

radanna11
10. aug 2022

Ľahšie ani nie. Skôr asi sloboda ,bezstarostnosť ale je to aj o uhle pohladu a o povahe a o celkovom nastavení.
Ja som odmalička milovala sa o niekoho starať,aj pracujem ako vychovávateľka lebo má napĺňa starať sa o druhých.
Mám osem ročného syna a teraz som tehotná o pár týždňov rodim.
Druhé bábätko sa nám nedarilo tri roky ja som celé tri roky bola neuveriteľne nešťastná ,že môj syn bude mat 18 rokov keď ja len 38 a,že od nás odíde a čo bude môj život ďalej mat aký zmysel ? Bola som hotová z toho,že taká mladá zostanem s prázdnym hniezdom.
A to sa nemusíš ani vzdávať svojich snov ja som popri prvom synovi urobila bakalára aj chodila do prace teraz nastupujem do posledného ročníka na magisterskom a už v máji skončím aj druhý stupeň vysokej školy, takze aj samu seba som v živote posúvala a posuvam,niesom nejaká jednoduchá deva,ktorá chce len rodiť deti ale pre mna je ten život bez nich taký ako keby nenaplnený

julie19
10. aug 2022

Ja si myslím že každej mame občas príde takýto deň/ obdobie kedy si vraví ako by bolo fajn cestovať, míňať peniaze len na seba nehladiet na čas a na potreby iných proste mať chvíľu “pokoja a slobody” ale zväčša je to prvé pre to že už je s tými deťmi dlho doma alebo majú práve dáke drsne obdobie 😅🤷‍♀️ Ja to vidím tak… hľadaj prácu ďalej deti do škôlky/školy a keď sa aspoň tých 8 hodín denne neuvidíte hneď si ich budeš počas voľna viac užívať ;) ver mi… ja mám jedno čakám druhe ale našla som si “brigádičku” aby som aspoň na dve hodinky denne myslela na niečo iné ako deti lebo by mi hrablo 🙈 inak dcéru aj to mrňa v bruchu milujem a nevymenila by som za nič na svete ale niekedy proste potrebuješ rozmýšľať aj nad inými vecami a robiť nejakú inú činnosť ako doma okolo deti aby si si udržala zdravý rozum 🤷‍♀️ Tak ti držím palce pri hľadaní prace 🤞 uvidíš dobre bude

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hederamonstera
10. aug 2022

Samozrejme, ze to bolo lahsie bez deti. Zo zaciatku nevyspatost a strata slobody, ale oni vyrastu…ale ten hnusny strach o dieta bude mat matka uz do konca zivota.
Zatial mam len pol rocne babo, masaker este len pride, najhorsie je, ze ja som bola stastna a naplnena aj pred dietatom, tak je to pre mna tazsie ako napr. pre tie, co sa v tomto konecne nasli a rady sa obetuju.
Ale co uz, vyrastu a ma to aj krasne chvile.

elizabet173
10. aug 2022

no bolo by to ľahšie bez detí, ale natrepeš ich ešte do hniezda záchrany?
Samozrejme, žartujem, každá normálna mama má chvíle, kedy by ich naozaj do toho hniezda napratala, ale pre väčšinu z nich by bol život menej krásny, bohatý, bolo by v ňom menej lásky. Ja chápem každú ženu, ktorá sa z akýchkoľvek dôvodov rozhodne deti nemať. Je to lepšie pre ňu aj pre tie deti. Ale tá strata slobody je len dočasná, dnes sa dá aj s deťmi ísť takmer všade, zabezpečiť si stráženie, čím budú staršie a samostatnejšie, tým bude tej slobody viac. Báť sa o nich budeš do konca života, ale časom pribudne krásny pocit, keď sa oni budú báť o teba.
A nezabúdaj ich občas dať aspoň na pol dňa na starosť otcovi a ty sa choď poflákať po obchodoch, zájdi kaderníčke, na kávu, potrebuje vypnúť

melany4
10. aug 2022

@sissy27 áno je to presne tak...dobre si to vystihla,my sme na umelom ani neboli a už sme dali cca 1000 eur za lekárov,vyšetrenia a vitaminy a to nerátam operácie...ktoré si ešte budeme platiť, nevyspate a prebdene noci pretože aj smútok nedá spat niekedy.
Tak ja verím ze aj mamičky to majú náročné,ale nedá sa to ani len porovnať...

hederamonstera
10. aug 2022

@melany4 ja to viem porovnat, jeden potrat a potom 3 roky snazenia. Obidve su narocne.

sissy27
10. aug 2022

@melany4 ono je to ťažko, tak ako si niekto, kto "sa len obtrie o mužove trenky a už je v tom" nikdy nedokáže úplne vžiť do tvojej situácie, tak ani ty zatiaľ netušíš, aké je to byť mamou. A je to niekedy fakt náročné a prídu aj presne také myšlienky, ako má autorka. Nie je na tom nič zlé, jednoducho je vyčerpaná, unavená, nevyspatá, v jednom kolotoči a nejako z neho nevie ani na chvíľu vystúpiť. Neznamená to, že svoje deti nemiluje a keby to nebolo trestné tak by sa ich okamžite zbavila. Ťažké to máš aj ty, aj ona, len každá iným spôsobom.

mima172
10. aug 2022

Áno, bolo by to ľahšie. Chcela by som to? Ani za svet 😉

sense
10. aug 2022

Bolo by to ľahšie jasne ze hej.
Ja som si tiež koľkokrát povedala ze keď som nemala dieťa všetko bolo ľahšie na nikoho a nix brat ohľad robiť prakticky len to co chcem ja a nikomu sa ne prispôsobovať ale... Potom boli a čím je väčšia tým aj momenty sú také ze život je bez nej prázdnej si... A vidím to hlavne v dňoch keď je u otca... Alebo ako teraz keď je s ním na dovolenke 2 týždne.... Prvých par dni som si to úprimne vychutnávala, vstanem kedy chcem, jem kedy chcem, idem kam chcem ale po tých pár dňoch aj keď si naďalej robím ako chcem mi niečo chýba a teším sa ako malé dieťa na darček kedy už príde.

lauriik
10. aug 2022

A keby ti teraz niekto ponukol, ze si tie tvoje deti vezme a ty mozes byt slobodna a cestovat tak by si brala? Pochybujem 😉
My cestujeme aj s detmi pretoze ja cestovanie milujem a nemienim sa ho vzdat len preto, ze mam deti. A oni sa prisposobili. Je to urcite narocnejsie ako ked sme chodili sami ale zaroven to ma urcite caro. A ked niekedy vidim tych rodicov s pubosami co uz sa ani s nimi nebavia len cumia do telefonov tak si hovorim, ze musim si tie male zabky este uzit kym su male a maju zaujem byt so mnou 😂 Ale jasne, ze niekedy mam chut zavret za sebou dvere z vonku a utiect 🤣 Ako kazda mama.

euka210
10. aug 2022

Samozrejme ze by to bolo lahsie bez nich...ale prist o tolko radosti a lasky?

mpg
10. aug 2022

@euka210 Je to tak, že s deťmi sú aj starosti, ale aj prinášajú radosť a dá sa pri nich spoznať o jeden druh lásky (materinskej) viac. V živote je dosť času na všetko, aj na vychovanie dieťaťa a nič neutečie, dá sa potom ísť aj do práce, aj na dovolenku.

alexka89
10. aug 2022

Nie nechcela by som byť bez nich ale občas mám chvíle ich odpratať k svokre rodičom do zariadeni a byť aspoň týždeň sama

barborachors
10. aug 2022

Ano, bolo a nemala si ich teda mat. Ja som bola vedena odmala k tomu, ze deti mat je neskutocna pritaz a ciste zlo, a preto ich ani nemam a ani nechcem mat. A teba teda nelutujem, ale tvoje deti ano, lebo ony citia, ze su nechcene, ze si z nich vycerpana a ze to nedavas. Ak budes na svoje deti zla a nedas im nepodmienecnu lasku, tak vnucata necakaj a necakaj, ze ta deti budu v starobe navstevovat. 😉 Strcia ta do domova, ked vycitia, ze si ich mala len z povinnosti alebo ze sa ups “podarilo”…

hederamonstera
10. aug 2022

@barborachors to, ze ma autorka taketo pocity, neznamena, ze to da detom pocitit🙈🙈 prosim ta, tento tvoj komentar ju skor zdepta ako pomoze. Lebo kazda mama, aj napriek takymto pocitom, svoje deti miluje. Lenze o tom sa velmi nehovori a kvoli takym ako ty, si bude robit este zbytocne vycitky

reanda
10. aug 2022

@barborachors a ty ako vies, ze s detmi by to bolo tazsie, ked si ich nemala a nemas s cim porovnat? ci staci ti, ze si tak bola vedena, tak tomu veris?

lalala94
10. aug 2022

@barborachors ten tvoj komentár je úplne zbytočný. Drvivá väčšina žien vôbec netuší čo materstvo naozaj obnáša, resp. ako to zasiahne do života kým to dieťa reálne nemá. Že nebudeš vyspatá, že nebudeš môcť nikam chodiť, to je len bohapustá teória. Prax je iná. Dieťa môže byť pokojne plánované, ale po pôrode príde tá žena na to, že jednoducho toto nie je niečo v čom sa našla, ale na výber už nemá, lebo to dieťa je tu a treba sa oň postarať.

Blbé je, ak si aj napriek tým pocitom spraví viac detí (aby napr. malo súrodenca), to je pre mňa nepochopiteľné.

loliki
10. aug 2022

@h2 Aby nemali alergickú reakciu na nervóznu matku a lepšie zaspia. 🙂 Neskúsiš, nevieš. A čo ty vieš, či ich nepoštípali komáre?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
10. aug 2022

@loliki Ahá, tak deťom treba dať preventívne Fenistil, lebo čo ak ich poštípali komáre. A čo ak ich nepoštípali, ale majú teplotu, hnačku, alebo zápal priedušiek? Tak im dajme pre istotu aj Nurofen, Hylak a nejaké tie širokospektrálne antibiotiká. No a potom ešte niečo na spanie, keby nespali z toho Fenistilu. Lebo Fenistil nie je liek na spanie pre zdravé deti, aby mamička mala pokoj.

bluka2
10. aug 2022

@loliki už viac chápem, prečo mi minule nechceli dať ten Fenistil bez predpisu 😳

jakoma
10. aug 2022

Je jedno ci mas deti, zivot je obcas lahsi a obcas tazsi. Ale ako nedobrovolne bezdetna mozem povedat, ze ten zivot je uplne normalny so starostami a radostami:D cim chcem vyvratit predstavy niektorych mamiciek, ze cele noci preplaceme a hadzeme sa pod kazdy vlak 😉