Nefunkčný vzťah po narodení dieťaťa

25. júl 2020

Musím sa niekde vypísať a možno počuť názor iného človeka. S priateľom máme dieťa. On je dokonalý otec, stará sa, venuje sa mu a všetko ale náš vzťah po pôrode proste upadol. Obviňujeme sa, nepodporujeme sa, nedokážeme spolu existovať, stále sa hádame, párkrát sme sa dokonca pobili. Nezvládam to, najmä to ako je presvedčený že mám iného pritom celý čas venujem malému. Nespávame spolu, lebo to proste nechcem a furt mi to vyčíta. Pred ostatnými sa snažíme tváriť aký harmonicky vzťah. Uvažujem že by nám bolo lepšie od seba ale o tom nechce ani počuť lebo hovorí že to aká som ostala po pôrode "jebnutá" ma prejde a bude všetko v poriadku. Čo by ste robili? Zmení sa to? Zmením sa späť na tú osobu čo som bola pred tehotenstvom? Ja už skratka neviem.

terezka1947
25. júl 2020

Neverim,ze pred porodom bolo vsetko uplne super a odrazu sa bijete a neviete vystat.

bluka2
25. júl 2020

Nadávky, bitky, žiaden sex, pretvarovanie, neopodstatnena žiarlivosť ... Žiadny vzťah lepší než toto z môjho pohľadu. Ale môžte skúsiť nejakú poradnu a tretí pohľad ešte

miriam11
25. júl 2020

Bude to len horšie. Stratili ste úctu k sebe.

0silvia0
25. júl 2020

nevieme aka si bola pred porodom a nevieme aka si teraz, takze asi nevieme posudit. Chciet zmenu by si mala v prvom rade ty...

mondolina
25. júl 2020

Koľko je od pôrodu?
Žiadny veľký problém si nenapísala, neuviedla.
Bojujete spolu a uniká Vám to, že tam je malé bábätko, ktoré si zaslúži mať milujúcich rodičov.
Hanbite sa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. júl 2020

@mondolina sú to 4 mesiace, malého obaja milujeme, o tom potom. Len nič iné okrem neho nás už nespája.

marca12
25. júl 2020

No kriste,ze pobili. Chudiatko babatko,co ho este caka. Je mozne,ze s tebou lomcuju hormony a si nervna,ale to treba riesit. A preco s nim nechces spavat?

mondolina
25. júl 2020

Nepochopila si.
Malého milujete to je jasné, a vy dvaja čo? To má vnímať rodičov čo sa po jeho narodení nevedia vystáť? A bijú sa?
Dieťa všetko vníma všetko.
Čo je problém? Peniaze, drogy, frajerky?? Alkohol?
Ak nie tak sa spamätajte a neberte vlastnému dieťaťu komplet rodinu.

marca12
25. júl 2020

Akoze nic ine? Ved to najdolezitejsie vas spaja. Dieta je uzasny tmel rodiny. Mozte sa mu obaja venovat,vymyslat aktivity,rozvijat ho,ucit,chodit na vylety,sportovat s nim. Ako mozes povedat,ze vas nic ine nespaja? Pozerate sa zo zleho uhla pohladu na vas vztah. Obaja si vstupte do svedomia. V klude nech ti povie,v com si sa zmenila. Ty mu vysvetli,ze ta ovladaju hormony a s nimi bojovat je tazke. Chce to cas a pracu na sebe a vztahu. Kto to kedy videl hned utekat zo vztahu. Treba pevnu volu a chciet zapracovat na vztahu. Kazdy sa vytoci tak,ze by toho druheho najradsej ovalil lopatou,ale sme ludia,tak sa musime ovladat a nestracat uctu hlavne voci sebe. Ja by som sa nemohla na seba ani pozriet,ak by som chlapa udrela.

bluka2
25. júl 2020

Napíš niečo konkrétnejsie, ako vznikajú konflikty. Takto ti ťažko poradia podľa mňa

leuchtturm
25. júl 2020

Kde zacina nasilie, tam to bude len horsie. Skus uz tu spominanu parovu terapiu, tam sa uvidi, ci ma zmysel a ci sa da znova budovat vztah medzi vami.

autor
25. júl 2020

@bluka2 ide o to že tie konflikty vznikajú z ničoho nič. Stačí že ho poprosím aby vyložil práčku, umyl riad alebo niečo podobné a už je oheň na streche. Dnes keď sa chystal do roboty len tak začal byť nasratý a rozprávať mi ako mám napísať "tomu druhému" aby som si si s ním "užila" a že sa mám venovať viac malému ako milencovi (ktorého si on vytvoril v hlave) .neviem, mozno je fakt chyba vo mne.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
25. júl 2020

Prečo s ním nespavas? Sex patrí do vzťahu, beh toho vás vzťah uplne ochladne a už nebudete partneri ale len spolubývajúci

lucyluv
25. júl 2020

Chlapovi šváca z toho, že nemá sex a tebe z hormónov a obom Vam z toho všetkého nového. 4m je ozaj krátko. Posnazte sa, urobte hrubú čiaru za týmito hroznými vecami, čo ste porobili, skúste sa dohodnúť, ako budete fungovať, odpustite si a takto stále dookola, možno na viackrát sa to podarí, pokiaľ budete chcieť obaja, je tam šanca, že sa to zlepší. A treba sa pokúsiť obnoviť intímno, držím palce!

moonlight1210
25. júl 2020

Tie “vykriky do tmy”, ze mas ist za inym, atd. nevznikaju nahle, ako sa tebe zda.
Ty vidis vsak vzdy uz len vysledok jeho mysle, ktory vyslovi nahlas.

V realite mu vdaka ziarlivosti bezi toto v hlave cely cas na pozadi. Kazdu situaciu vyhodnocuje s ohladom na to, ci moze byt kludny, alebo je uz v niecom naznak dokazu nevery.
A ked sa dostava do situacie, ze straca kontrolu nad situaciou, tak vtedy to “ide von”.

Takze chysta sa do prace = ide teda prec od teba, ostavas sama. Z jeho pohladu straca kontrolu nad situaciou, lebo ty si mozes v jeho nepritomnosti robit co chces (byt neverna) a on ma malu sancu sa to dozvediet, lebo jediny svedok -dieta- mu este nic nepovie. Takze je bezmocny, bez kontroly, z jeho pohladu bez istoty a teda s “opravnenymi” pochybnostami o tebe (kedze o opaku nebude dokaz. To ze ani o nevere nebude dokaz, nehra rolu, to povazuje za automaticky mozne.)
To v nom rozburi rastucu ziarlivost a vysledok je z tvojho pohladu nahly, nezmyselny vybuch obvineni, ktory ale na tvoje prekvapenie on hovori, akoby hovoril o niecom realnom, co sa deje.
Lebo v jeho hlave sa to naozaj deje. Tieto fabulacie. Ktore on prehodnocuje, ako skutocne možné.

To len aby si chapala, odkial sa beru tie necakane vybuchy obvineni a sarkasticke ponuky, nech si uzijes.

katkakovac
25. júl 2020

4 mesiace po narodeni dietata a uz mate problem. Predtym bolo co? Vsetko si robila sama? Zacal mat problem z domacimi pracami uz pre narodenim dietata? Lebo je pravdepodobne, ze tam problemy boli, len ty si ich nevidela. Dieta problemy nikdy nepotlaci. Neexistuje, ze dieta sa narodi avserko je zrazu krasne. Na vztahu po narodeni dietata treba pracovat, naucit sa kompromisy a hlavne spolupracovat. To, co z dietatom riesis teraz je malickost oproti tomu, co budes riesit za par rokov. Ak mate teraz problem, casom sa to len zhorsi. Dolezite je zistit, kde je problem. Ak ta podozrieva z nevery a nema na to dovod. Tak by som spozornela. A poznamka, ze ked prestanes byt po porode “jebnuta” by ma donutila zacat vztah prehodnocovat. Tvoja chyba mozno je, ze v tomto vztahu tahas za kratsi koniec. Ked ho poziadas o upratanie niecoho a on vybuchne, tak problem asi nie si ty. To len k tvojej poznamke, ze problem je v tebe. O tom ta bude presviedcat kazdy manipulator. Precitaj si pribehy zien, ktore si tymto presli a po 15-20 rokoch sa rozhodli oslobodit sa z takeho vztahu. Staci pozriet historiu tu na koniku, najdes tu pestru paletu pribehov v roznych stadiach.
Viem, ze je tzke si to uvedomit, priznat a nieco s tym spravit.
Zacni s tym, ze sa normalne porozpravate. O zakladnych veciach: potrebujem pomoct z domacnostou, preco si myslis, ze som neverna a pod. Skus zistit kde je problem. A rozpravat sa vzdy ked sa da a vyjasnit si vsetky problemy. Ak budu odpovede racionalne, dohodnete sa na nejkom postupe a budete to dodrziavat, tak sa to moze zlepsit. Kazdy vztah si prejde krizou, treba na tom popracovat. Casom sa to da doporiadku a budete normalne vediet fungovat. Chce to len trpezlivost a ochotu od OBOCH.
Ak vsak nebude chciet nic riesit, bude pokracovat v poznamkach o milencovi a podobne, tak sa zacni zariadovat, ze budes slobodna matka. Lebo tam su potom len dve cesty:
1.budete spolu, rozchadzat sa a davat dokopy, bit sa, nadavat si, chvilu sa lubit a potom znova vas vztah ochladne. Dokola, pocas niekolkych rokov, dieta to bude vidiet a vyhodnoti toto otrasne spravanie ako normu. Nakoniec sa definitivne rozidete.
2.casom sa zdvihne a pojde niekam inam. Lebo jemu tato situacia z nejakeho dovodu nevyhovuje a chce z toho von. Tak ti zneprijemnuje zivot, aby si ho poslala dokelu a on z toho vysiel ako chudacik. Lebo jeho priatelka po porode zostala “jebnuta” a nedalo sa s nou zit. On sa snazil, ale chudacik to nezvladol.

Zober si z tohto co len chces. Je to tvoj zivot. Len mysli na to tvoje dieta, ktore tak milujes.

anitka63
25. júl 2020

Takéto veci nemôžu vzniknúť podľa mňa zo dňa na deň. Takže tam musel byť už problém niekedy predtým. Viete sa posunúť ďalej len ak to budete chcieť riešiť obaja, inak to nikam nevedie.

majkeel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
goodidea
25. júl 2020

Ak ti záleží na vzťahu sadnite si ...a porozprávajte sa...opýtaj sa ho čo ho trápi, v čom podľa neho robíš chyby že sa tak správa, vypocuj ho a dohodnite sa že dáte tomu šancu, ale musíte sa snažiť obaja... Ak máš zatiaľ po pôrode problém so sexom ..tak mu to vysvetli...že nieje chyba v nom ale napr v tom že máš ešte bolesti, alebo rozhodene hormóny...uisti ho o svojej laske...

katarinka89
25. júl 2020

Chýba mu z tvojej strany pozornosť + intimita, preto si myslí, že nejaký milenec existuje......skús sa mu venovať ako kedysi a uvidíš, ci nastane zmena. Riešiť čo ste robili a nerobili nebudem, nepotrebuješ odsúdiť ale poradiť. Veľa šťastia

sejan
25. júl 2020

Choďte od seba... Vôbec sa nerešpektujete,žiadna úcta jeden k druhému...Pobili????Jebnutá???? Tak by mi povedal len raz.... Aký vzor chcete dať svojmu dieťaťu....

lauriema
25. júl 2020

Pobili ste sa? Fuha tak to mi už príde ako totálne zúfalstvo. Prečo nechceš s partnerom spávať? Vieš asi mu aj to chyba. A ešte niečo ak ti chlap povie ze si jebnuta to ako si ta váži? Najlepšie je začať od seba zmeň pár vecí a možno sa zmení aj on. Inak a pred tým bolo všetko ok? Lebo sa mi nezdá ze hop a zrazu si nerozumiete... Snaž sa vzťah zachrániť, dieťa si zaslúži oboch rodičov. Teda ak sa dá zachrániť žiaden extra problém aspoň podľa toho čo si napísala nevidím len to ze Vam obom dobre hrabe. Prepáč ale tak to vidím ja.

myela
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaelassu
22. mar 2023

Ako to nakoniec dopadlo? ..sme v niečom podobnom

harrisson
24. mar 2024

Tak skus sa mu viac sexuálne venovať. Mohlo by to pomoct