Pomáhajú vám partneri s bábätkom?

christin1280
22. máj 2021

Ahojte baby tie ktoré máte babätká pomáhajú vám chlapi sa starať atď? Kŕmiť, prebalovať, kúpať atď? Ja som iba jeden krát poprosila mojho parnera ked uz som bola velmi unavena lebo mala casto bola hore v noci ze aby raz on k nej vstal a druhy krat vstanem ja uz iba raz a strasne ma zato okrikol ze to nezvladam a podobne reci tak som zvedava ako to mate doma vy lebo neviem ci toto je normalne ved je to aj jeho dieta :(

dana1231
22. máj 2021

@christin1280 moj taktiež sem tam sa stane že ju v noci nakrmí ale z vulgarizmamy .povie mi ty si furt unavená a pod. Prebali fakt raz za týždeň . Nákupe vôbec ! Ani neprezlieka .

zuzanockamt
22. máj 2021

@christin1280 nikdy som nepotrebovala pomoc, stíhala som sa starať aj pri náročných nosených deťoch (obaja synovia boli takí) ... Teraz sa stará manžel časť dňa, kým som v práci, on je na MD...potom nastupujem ja, aj v noci.

noami12
22. máj 2021

@christin1280 môj priateľ staval k malej aj v noci hocikedy sam od seba keď ju počul plakať, pokiaľ som jej išla zarobiť mlieko tak bol pri nej, alebo jej išiel zarobiť mlieko on. Prebalovat ju tiež prebaluje ani mu nemusím nič povedať, aj ju oblieka, keď jej napríklad chystám veci do kabele keď niekam ideme. Jedine co nerobí, ju on nekupe, ale to preto ze nevládze byť dlhšie naklonený nad vaňu. Inak by nemal problém aj s kúpaním 😊 robí to rad a s láskou. Nie preto ze by som bola neschopná 😊

mamamasama
22. máj 2021

moj muz nepomaha... on je otec.. stara sa presne rovnako ako ja.. pomahat moze babka, sestra, svokra, alebo kamoska... otec sa ma starat rovnakým dielom.. je to plnohodnotný rodic

zuvelyn
22. máj 2021

tu sa dozvies iba to, ze muz na to nie je stavany aby sa staral o male babatko kym nema dva/tri roky :D

Nie, nie je to normalne, rodicia ste dvaja, mate rovnake prava a aj povinnosti. Okrem kojenia ma muz robit okolo dietata VSETKO. Keby mna muz okrikne ze sa nezvladam starat o NASE dieta, lebo on je lenivy chmulo co sa decka nedotkne lebo tisic nezmyselnych dovodov, tak napriek tomu, ze som zasadne proti fyzickemu nasiliu medzi partermi, taku mu ju jednu s prepacenim jebnem po papuli nech sa spamata.

Pisala som to aj v inej teme, nie je normlane ze sa muzi NECHCU starat o vlastne dieta, tak isto ako nie je normlane ze to ich zeny ospravedlnuju a tvaria sa ze je to v poriadku.

zuzkacik4
22. máj 2021

Ano, stara sa ... jedine co, neprebaluje... pocikanu plienku zvladne, ale pokakanu nie..proste nema na to zaludok a ja to respektujem..mal snahu to zoparkrat skusit ale ked som videla co to s nim robi, nekazem mu to robit...ale aspon mal snahu..inak vsetko ine robi...krmi, kupe, prezlieka, ked treba vstava v noci..je pravda ze ho musim zobudit, lebo ma tvrdy spanok a nezobudi sa sam od seba, ale vstane... bez akychkolvek vycitiek ze by som to ja nezvladala...samozrejme vacsinou vsetko toto robim ja, lebo chodi do prace, ale ked je doma, tak pomaha..sme obaja rodicia..

00ivi00
22. máj 2021

Môj sa stará tiež, keď je doma, rovnako ako ja. A kúpanie je od narodenia ich "spoločná" aktivita 👍🏻 ak ťa muž okrikuje tak to nebude v poriadku.

andreagartnerova
22. máj 2021

Keď je doma stará sa normálne -prebali, okupe, uspi, aj von s ňou ide, okrem jedenia to jej chystám všetko ja a vstávania v noci, nevstaval ani pri prvom ani teraz, ale je kojena tak nevidí v tom význam.

ruzasipova
22. máj 2021

@christin1280 By som ho okrikla naspat, chmula jedneho, ze ci je to len moje dieta, ci sa na vyrobe nepodielal. Normalne ho zapajaj do vsetkeho - prebalovanie, obliekanie, kupanie, nocne vstavanie.

simsalabim
22. máj 2021

@christin1280 pomahal mi s kazdym dietataom. Niekedy v noci sam povedal- nechaj ja ju prebalim, ja ju utisim... Castokrat rano vstaval skor a postaral sa, kym musel ist do prace - starsia vstavala o 5 rano, v noci sa kojila 3x, bola som velmi nevyspata. Ja som rano nakojila a on sa postaral, kym pred siedmou nesiel do prace. Ja som mohla takto aspon chvilu zdriemnut.

Ale neda mi - ked citam, ako muzi "nepomahaju" , mam strasne nervy - zeny, vychovajte svojich synov poriadne!!! Takychto bigotnych sebcov niekto musel takto vychovat!

lesnajahodka
22. máj 2021

My máme 4 mesačnú a je plnohodnotný ocko. Keď boli noci kedy vstávala častejšie a ja som ho raz - dvakrát za týždeň poprosila v noci, aby šiel on tak odpoveď bola: samozrejme. Aj keď vstával o 6 do práce. Ináč v noci ja, teraz už nám spinká celú noc takže už keď sa raz za čas stane, že sa zobudí tak vstávam samozrejme ja 🙂 kŕmiť si ju hocikedy pýta sám, kúpe ju dokonca častejšie ako ja. Síce nemáme po blizku nikoho na pomoc z rodiny, ale ani vôbec nie je treba 🙂. Prajem viacej pomoci od muža, pýtaj si ju určite, už keď nevie sám.

verkaveverka
22. máj 2021

@simsalabim Mamičky svojim synom rady posluhujú.

verkaveverka
22. máj 2021

Je to výchovou jeho rodičov a tvojim nedostatkom hraníc a sebaúcty. Ja by som s takým chlapom iste nebola. Chlap sa má rovnako starať a nie že, či pomáha.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienka.7
22. máj 2021

@christin1280 samozrejme ze ano. Od malicka to dokonca sam chcel! Kupat v pohode, aj prebalil a obliekol, siel von. Aj par krat vstal v noci a podal mi malu na kojenie 🤗
Teraz sme sa vymenili a je na MD, ja chodim do prace, cize stara sa uplne. A perfektne mozem povedat ❤❤❤

nely1704
22. máj 2021

môj manžel sa snaží pomáhať na maximum, až si hovorím, aby som to nezačala zneužívať :D prezlieka, uspáva, hrajú sa, nakupuje....a samozrejme, vidno výsledky !
dcéra ho miluje a keď príde z práce, nevie sa od neho odtrhnúť.... a pravdupovediac, neviem si to inak predstaviť...veď vzťah otca s dieťaťom sa buduje od mala

rik01lulaka
22. máj 2021

Nie!!! Raz okúpal v pôrodnici 🤣🤣🤣 najprv mi vadilo, ale tak zvykla som si😁 ak má námietky k niečomu tak mu poviem ak sa mu nepáči môže si to vymeniť a je kľud 😉 je to ťažšie, ale dá sa to zvládnuť 😊... muž je v práci, živiteľ- zabezpečuje rodinu, okolo domu a záhrady veľa robí takže to všetko rešpektujem.

bagre
22. máj 2021

@christin1280 áno pomáhal, aj keď sa to zvláštne píše lebo je to dieťa oboch a kto by sa mal starať ak nie rodičia? A keď nepravidelne chytí do rúk vysavač, vyberie prádlo zo sušičky, umyje riad, nakúpi... tak mi to tiež nepríde ako POMOC, hoci poďakujem ako prejav ocenenia. Je to potrebné, žije v dome aj on, je, chodí oblečený... tak by malo byť normálne že to robí. Možno nie plným dielom ak pracuje a žena je doma, ale neuznávam to, že chlap nosí peniaze ale nevie a nechce si po sebe ani tanier umyť. O čo viac pokiaľ ide o dieťa, ktoré je výsledkom oboch.
Vyslovene ako pomoc to beriem vtedy, keď som ja z nejakého dôvodu indisponovaná... vtedy ho jednoznačne potrebujem aby to urobil a to beriem ako skutočnú pomoc.

mima172
22. máj 2021

@christin1280 Ahoj 🙂 Osobne trosku nerozumiem slovu "pomáhajú". Nemyslím to v zlom, no aké pomáhanie? My si nepomáhame, my sme obaja rodičia, staráme sa obaja. Samozrejme, že varím malej ja, viac jej dávam papať, no muž jej dá jesť, keď je doma bez problémov, prebalí, hra sa s ňou, uspáva ju na noc. Napr túto noc ma nechal spať v obývačke, keďže mam slabý spánok a vie, že sa budím na každý malej prd 🥴 A zrovna pred chvíľou mi povedal, že bude rad, keď aj túto noc bude pri malej a ja sa dobre vyspím.
Len doplním, že má fyzicky náročnú prácu a nikdy mi to nevyhodil na oči, plne si uvedomuje, že dcéra je naša a nielen moja.
Úprimne? Takého chlapa, akého popisuješ ty, by som už dávno kopla do riti 😌

janezz
22. máj 2021

@christin1280 môj sa staral rovnako ako ja, v noci vstával často mi povedal lež idem ja. Bez poznámok a blbých rečí. Čoskoro pribudne ďalší člen ku nám a obskakuje ma, stara sa o staršiu, o všetko doma. Takže je to o chlapovi a malo by to byť preňho samozrejmosť podľa mňa.

@simsalabim presne toto si myslím aj ja. Je to o tom, ako boli vychovávaní, aký vzor mali doma. Moja svokra viedla obidvoch svojich synov k tomu, že doma pomáhali so všetkým či vonku na záhrade alebo vnútri. To isté aj čo sa týka keď sú sviatky ako deň matiek, deň žien nikdy svokor nezabudne doniesť svokre drobnosť a kvety. A vidím, že aj muž aj švagor sú takí istí.

verkaveverka
22. máj 2021

@rik01lulaka a ty nechodíš do práce? Je to tradičný model? Alebo novodobý model ženy - otrokyne, ktorá robí všetko, čo tradičná žena + prispieva do domácnosti rovnako?

tulipanicek
22. máj 2021

Obaja sme rodičia. Dcérku kúpe len manžel. V pohode prebali. Poľskú iba keď nie som doma. Dáva dcérke jest, kým pila mlieko zarobil, v noci sme sa po čase dohodli tiež, že kým ja prebalím, manžel zarobí mlieko. Kým bola malička tak aj uspavala. Napr nechty toez striha len on. Keď ja varím, muž sa stará o dieťa (víkend) alebo naopak.
A nie, nepríde mi normálne, že tebe povie, že to nezvladas ale on neurobí nič. Tak to on zvláda úplne geniálne že?

mamamasama
22. máj 2021

@verkaveverka ja len žasnem nad tymi ženskými, ktore stale ziju v stredoveku a silou mocou obhajujú patriarchát 😳

makova333
22. máj 2021

Pomahat? Mas dieta s niekym inym a druhy partner nechce pomoct? Lebo inak nechapem preco by mal pomahat ak je to aj jeho dieta ma sa podielat rovnako ako matka (samozrejme, nie ak je v praci, ale ked je doma prebalit, nakrmit, uspat, pohrat, okupat podla dohody s matkou je uplne normalne). Moj muz k malemu vstaval aj ked isiel rano do prace na 24ku! Lebo sa chcel podielat, lebo videl, ze som unavena ked dieta preplakalo takmer cely den atd. Ani raz ma neokrikol, ze to nezvladam ked som bola vycerpana. Keby to skusil asi ho udusim vankusom z tej vycerpanosti a unavy 😀 Takze za mna 1. zla vychova (jeho matka) 2. zly vyber partnera (ty). Co s tym? Sadnut si a jasne, ale dorazne povedat, ze dieta je aj jeho a ma sa podielat na starostlivosti oň. A hlupe reci o neschopnosti nech si necha pre niekoho ineho. BTW neverim, ze takyto partner je v inych veciach ukazkovy manzel/partne/otec.

kkovacovak
22. máj 2021

@christin1280 ja nechápem tieto slovné spojenia ako "pomáha vám muž s bábätkom" alebo v iných prípadoch "muž stráži malú" Ja teda neviem ale podľa mňa sú rodičia dvaja. Vy strážite malú keď je muž preč? Nie, ste jej matka tak proste vykonávate túto úlohu. Vy pomáhate mužovi s dieťaťom? Jasne že nie lebo je to vaše dieťa tak ako aj jeho a proste sa oň staráte. Obaja ste rodičia nie len vy. Chápem keď sa muž niekedy bojí úplne malé bábätko kúpať ale akože nech sa na mňa nikto nehnevá ale nie je normálne aby žena takto uvažovala a dopytovala sa pomoci od muža a ešte aby ju muž nejakým spôsobom upozorňoval a urážal. To je podľa mňa choré a na zamyslenie. Keď dieťa nechcel tak si ho nemal robiť. Bodka.

rik01lulaka
22. máj 2021

@verkaveverka Nie nechodím do práce, som na rodičovskej...a otrokyňa je žena čo je nútená k niečomu čo nechce...tak určite nie môj prípad...akože nevidím dôvod prečo by mal môj muž robiť s bábätkami a deťmi niektoré úkony ako prebaľovanie, kúpanie, kŕmenie...pokiaľ to nie je naozaj nutné! Keď potrebujem muž má zaskočí to áno, ale v nutných prípadoch! Keď príde domov deťom sa povenuje zaujíma sa a ide robiť ďalšie čo treba, ak nie je čo ideme s deťmi na výlet alebo sme proste len s nimi a pozorujeme ich. A keď už budem chodiť do práce tak tie deti budú väčšie, menej starostlivosti budú potrebovat ako bábätká a aj väčšina mužov si s takými poradí lepšie, aj povinnosti budú zase o inom a inak delené. A nikdy sa nestalo, žeby mi muž povedal niečo také akože nezvládam, neschopná si nakoľko to všetko čo treba zvládnuť vidí a uvedomuje si zložitosť.
Nechápem čo hneď útočíš a trepeš o otrokoch 🤦 musíš mať riaden komplex!!! Každá rodina má svoje fungovanie aj chlap nie je každý rovnaký.

zuzanockamt
22. máj 2021

@rik01lulaka u nás tiež muž neprebaľoval,nekŕmil, atď,kým som bola na MD, je extrémne vytažený,musíme aj nákupy plánovať,keďže chodieva on. Ale tie,čo majú mužov doma na zadkoch,to nechápu.

monika2605
22. máj 2021

@christin1280 okrem kojenia zvlada od prveho dna, co sme prisli domov vsetky cinnosti okolo malej a keby mohol dojcit tak ju aj nadojci🤣🤦‍♀️😅😍❤a robi to autimaticky ved je rovnaky rodic ako ja..len on chodi do prace a ja som doma.. ale ked je doma vecer a cez vikendy, nema problem s nicim..

makova333
22. máj 2021

@zuzanockamt moj muz naprikad urcite nesedi doma na zadku, ale teda ked bol doma prebalil, okupal, nakrmil, aj v noci vstal.

stanulienkat
22. máj 2021

Pred 2 dnami tu bola takato ista tema. A ano staral sa a vsetko robil okrem kojenia.🙂 Ale to nepomahal mne. Je to aj jeho dieta.