Nedarí sa mi otehotnieť, som enuretička

danicaxy
17. jún 2017

Ahoj. Mám problém o tom písať, no už som úplne zúfalá, tak to skúsim aj tu. Ide o to, že som celoživotná enuretička, pomočujem sa v noci. Od detstva sa liečim, no nič mi nepomáha, ale to nechcem teraz riešiť. Onedlho budem mať 31 rokov a už 4 roky sa s partnerom pokúšame o dieťa. Keďže sa nedarilo, tak po desiatich mesiacoch som absolvovala všetky možné vyšetrenia a vraj je všetko v poriadku, nikto nevidí dôvod, prečo by som dieťa nemohla mať. Partner tiež absolvoval vyšetrenie a tiež je v poriadku. Po absolvovaní všetkých vyšetrení mi jeden doktor povedal, že problém môže nejako súvisieť s enurézou, tak mám riešiť najprv tú, ale to asi nejde, lebo liečim sa od detstva a vyskúšala som už všetko. Normálnu liečbu, rôzne alternatívne liečby, liečiteľov, bylinky, psychiatra, psychológa, proste všetko. Nikto nevie čím to je, lebo aj v tomto smere som vraj úplne zdravá. Poradili mi vysadiť liek na enurézu, lebo je to syntetický analóg hormónu a nech ho radšej teraz vysadím, no nemalo to efekt, akurát to, že už po dvoch týždňoch od vysadenia som mala nehodu skoro každú noc, predtým 3-4x týždenne. Po roku som ho začala znova brať, no stále zápasím s pocitom, či som to nemala radšej vydržať (aj keď bez neho sa mi to už stávalo každú noc), lebo po dieťatku veľmi túžime. Asi tu takú snažilku, alebo mamičku nenájdem, čo je na tom rovnako ako ja, no skúsim to. Rada by som vedela, či je fakt taký problém s enurézou otehotnieť, či enuréza môže mať nejaký vplyv na počatie a či sa to podarilo pri užívaní Minirinu. Srdečná vďaka.

luciannka83
19. jún 2017

Ked ti pdporucali vysadit liek, tak ho nechaj vysadeny a davaj si na nocplienky, ked mas taky problem. Nikdy som tu o niecom takom necitala, som az zvedava, co ti napisu ine baby. V kazdom pripade drzim palce 😉

sardinka32
19. jún 2017

@danicaxy Ja sice enurezu nemam, ale vidim, ze vela reakcii na prispevok nemas, tak prispejem aspon svojim nazorom. Problem otehotniet maju aj zeny, ktore nemaju ziadne diagnozy - napriklad aj mne trvalo otehotniet vyse roka s prvym a tiez cca rok s druhym babom, cize nemusi to byt u Teba tou enurezou. Skor by som povedala, ze ak vysadis ten liek, co beries, asi sa citis nekomfortne, kedze mavas potom v noci pravidelne "nehody" a rozhadzana psychika je pri snahe otehotniet ta najhorsia prekazka. Ja by som ale isto prestala brat ten liek, ked by som chcela otehotniet. Na noc by som to riesila nejakymi nohavickami na inkontinenciu...alebo vlozkami...a snazila by som sa to v hlave automaticky nespajat s tym, ze aj tak asi neotehotniem, lebo mam enurezu. Drzim prsty.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre