Dobry den, prosim nezozerte ma za tuto otazku 😀
Syn dovrsi v maji 3 roky. Mala by som nastupit do prace, ale teda zamestnavatel mi naznacil, ze so mnou velmi nepocita. Cize som rozmyslala, ze kedze je tu taka moznost, ze od maja - septembra (kym pojde syn do skolky, ak ho vezmu), by som cerpala tzv.pandemicku ocr. Ale je tu este problem, ze od 1.6.2022 pracujem na dohodu o pracovnej cinnosti. Ta mi zanikne k 31.5.2023
Ak by sa nepredlzila, je moznost zeby som od 1.6.2023 nastupila na pandemicku OCR?
Cize od 16.5-31.5.by som v zamestnani, kde pracujem na TPP cerpala dovolenku. A od 1.6.by som nastupila na ocr.
Z coho by sa mi pocitala ocr?
Dakujem
PS:nesnazim sa vyuzit system. V podstate od skoncenia strednej skoly pracujem, cize 16 rokov(pracovala som aj pocas prvej MD a RD), na ocr som bola raz v zivote, tak isto aj na PN…ano, pandemicka ocr je uplna blbost a mali by ju zrusit. Ale urcite nebudem na nej 2-3 roky. Naozaj potrebujem vykryt len tie 4 mesiace 🙂
@zuzanockamt prajem kazdemu, kto takto zmysla, aby bol v takej zivotnej situacii, aby nemal na vyber jedine pandemicku
@silvuskaxy Ďakujem, no ja sa viem a hlavne chcem obracať a snažím sa. Nehľadám možnosti ako nepracovať, ale ako pracovať.
@dadka_bb hej? Skus mi ešte chvíľu rozprávať, žijem v at. Maminka ti isto aj náklady opísala, či? Ja vieeem, mame prídavky 190,ale družina stojí 200 eur na štátnej škole, treba trochu viac vedieť 😉a keď považuješ 300 eur plus prídavky za XY rokov doma za nič ako almužnu, pod žiť do zahraničia a uvidíš. Keď to je almužnu, tak hop decko do jaslí, štát prispieva, či? V zahraničí nie. A sup makať. Alebo sa lepšie učiť a mat lepší plat. Ale, aby sa platilo matkám zo štátneho, za to, že rodia a sedia na riti, ja ti neviem
Fakt sa snažím, veeelmi sa snažím prísť na to, že prečo pandemicka ocr. Keď takto, tak nech reálne mamičky sedia doma, však pandémia.... Ošetrovanie člena rodiny. Ale keď by človek trosku hľadal v starých témach, tak uprostred desivé pandémie, tie vydesene mamičky, čo dobrovoľne brlai ocr zveselá cestovali, kde sa dalo aj zo štátneho prispevku. No dobre 🤪 .
@silvuskaxy takých sú desiatky tisíc ročne odjakživa a vždy si to nejako vyriešili aj bez pandemickej
Ale ja nerozumiem tomu, že sa píše o zobracenke dokola a pritom zveselá na nej ženskej chcú drepiet XY rokov a praskať síru, ako im štát malo platí. A keď ide do tuhého tak sa im zase za 500 eur plat neoplatí do prace. Nejako nerozumiem.
dávam do pozornosti...mamičky, ktoré poberajú pandemické ošetrovné na deti 3-5 rokov pričom sa snažili dieťa umiestniť do škôlky a majú písomné rozhodnutí o neprijatí zo "SPÁDOVEJ ŠKôLKY" majú tiež nárok žiadať rodičovský príspevok, ktorý bol schválený a podpísaný prezidentkou 23.5.2023.
"Podľa zákona o rodičovskom príspevku nie je na prekážku súbežné poberanie ošetrovného a naopak, podľa zákona o sociálnom poistení sa môže ošetrovné vyplácať v súbehu s poberaným rodičovským príspevkom na dieťa, ktoré nebolo prijaté do spádovej materskej školy."
Na dieťa, ktoré dovŕšilo tri roky, a na ktoré rodič poberá ošetrovné, ale dieťa do škôlky nezapísal resp. nemá rozhodnutie o neprijatí do "SPÁDOVEJ ŠKôLKY" možnosť žiadať o tento rodičovský príspevok mať nebude.
@alenah31
tak od dnes to plati, kto ma rozhodnutia o neprijati do spadovej skolky treba ist na UPSVaR
@dadka_bb to máš odkiaľ že má taký plat?