Dieťa v detskom domove a výživné

1andrea111
5. feb 2015

Zdravím vás, nemáte niekto skúsenosť - ohľadom známeho - bolo mu stanovené platiť výživné matke k rukám, čo poctivo každý mesiac platil, na dva mesiace máj - jún bolo dieťa súdom odobraté matke lebo sa o neho nestarala a dané do detského domova. podľa zákona o rodine § 81 Súd v rozhodnutí, ktorým nariaďuje ústavnú starostlivosť, súčasne uloží rodičom alebo iným fyzickým osobám povinným poskytovať dieťaťu výživné povinnosť, aby výživné poukazovali zariadeniu, do ktorého má byť dieťa umiestnené.
Súdom však toto nebolo stanovené, za uvedené dva mesiace známy výživné matke nezaplatil, dala ho exekútorovi, ten to dal na súd a súd rozhodol, že matke za dané dva mesiace patrilo výživné na dieťa. Čo je podľa mňa v rozpore s uvedeným a jasné že matka peniaze minula by na seba nie na dieťa, ktoré v tom čase nemala, keďže sa o ňo nestarala ani keď ho mala. Oplatí sa dať znovu odvolanie, mali ste niekto podobnú skúsenosť, ako rozhodol súd? Ďakujem

guinevre
5. feb 2015

@1andrea111 Nehce ten otec radsej bojovat o to aby dieta dostal do svojej osobnej starostlivosti ako co bude bojovat o dva mesiace vyzivneho?

nyusika
5. feb 2015

chuda dieta :(

draik
5. feb 2015

Podať návrh na zmenu platenia výživného a na odklad exekúcie z dôvodu, že možno očakávať, že exekúcia bude zastavená.