Mám nárok na sociálny byt?

cukrinka004
16. apr 2012

Ahojte, chcela by som sa opýtať či máte niekto skúsenosť alebo mi viete poradiť, či mám nárok na sociálny byt ako slobodná mamička s dieťaťom. Bývame v podnájme ale vyzerá to tak že už dlho nebudeme ☹ . Ďakujem za odpovede.

nibiru
16. apr 2012

musis sa ist spytat na magistrate mesta alebo obecnom urade a poziadat neviem ako je to v ke ale v ba sa kamoska dostala na radu po neuveritelnych 13r. take cakacie doby su v bratislave.

lindda
5. jún 2012

ako si pochodila moj brat s rodinou je v tazkej situacii daj nejake info popripade rady

kacsik
5. jún 2012

Zaleží od mesta alebo obce v ktorej byt chceš ....ja som napríklad dostala obecný byt / dokonca dva / aj bez toho aby som oň žiadala alebo splnila podmienky na sociálny byt, proste ich je u nás v dedine veľa vďaka eurofondom tak nám ponúkli, lebo vedeli že sa chceme osamostatniť...niekde sa však čaká aj roky, podľa počtu bytov a záujemcov treba si každopádne podať žiadosť.

lucka1987
5. jún 2012

@kascik .. som na tom rovnako.. tiez sme dostali najomny byt.. v dedine v ktorej byvame. no tieto najomne byti aj ked su podporovane fondami z EU sa nekategoruzuju do kolonky socialne...
terab sa spytat na obecnom alebo mestskom urade , pretoze v kazdom meste ci obci je to inak a urcuju si ine podmienky .

tenty
5. jún 2012

narok urcite mas, hoc len na jednoizbovy, ale kedze vsade je velka tlacenka, priserna, neskutocna korupcia tak vo velkej vacsine dostavaju taketo byty socialne slabi obcania, ktori nimi vobec nie su... vlastna skusenost 😢 ale urcite chod a pytaj sa a pytaj, nenechaj sa odbyt!

graceful9
5. jún 2012

@lucka1987 ahoj, chcela by so,m sa spýtať ako to funguje? to ste si ten byt potom kúpili či nie? a platí sa nájom alebo nie? ja by som veľmi chcela odísť od svokrovcov, ale neni kam,,,mohla by si mi prosím poslať IP? ďakujem 😉

lubo333
3. jan 2013

Ahoj chcela by som sa Ta opitat ci si uz nieco nasla..Ja by som potrebovala tiez socialny byt ..Vie mi niekto pomoct?

lenjanikova
3. jan 2013

Ahoj chcela by som sa opitat ci si uz nieco nasla...Aj ja by som potrebovala nieco..

mimamima1
9. jan 2013

Ahoj.Ja byvam v socialnom byte.Ked som si podala ziadost na socialny byt ako slobodna mamička musela som mat určity prijem.Ked som ho memala alebo mi prevysoval tak by mi ho nepridelili.Mala som ho tak ako som ho mala mat tak mi ho pridelil.Potom po urcitej dobe asi po piatich rokoch nam kazdemu zacali skumat prijem na 4 člennu rodinu sme nemohli mat menej ako 680 eur a viac ako 1250 eur ked sme sa nemestili do tejto hranice tak by sme sa museli vystahovat 😢 A ze byty davaju socialne slabšim a najomne+ elektrika + plyn platim 300 eur.

marika44
2. mar 2015

ahoj.chcem sa spýtať aké sú podmienky ked chcem dostať sociálny byt?

evicka519
27. dec 2015

Ahoj chcela by sa opitat kedze nemam 3 mesiace prijem a pracovala rok a pol v zahranici a chcela by podat ziadost o socialny byd ci by mi to odsuhlasili alebo co k tomu potrebujem