Na aké dávky budem mať nárok na Slovensku?

gittike
24. sep 2015

Mamičky žijeme vo fr. V decembri pôjdeme definitívne domov na Slovensko. chcem sa Vás opýtať načo budem mať nárok? Rodila som vo fr.3 roky tu žijeme. Koľko dajú na sk na decko?rodinný príspevok? Na materskú mám nárok alebo nie? Alebo iba rodinné prídavky a detské? Ďakujem za každú odpoveď, prajem pekný deň

blankaj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamulienka30
24. sep 2015

Ani matersku a ani rodicovsky prispevok a ani kocikove. Nezila si na slovensku, neplatila odvody, nechodila tu na gynekologicke prehliadky, nemas tu trvaly pobyt. Dostanes prispevok na dieta. Vsetko musis ziadat z francuzka, ak mas na nieco narok, tu si nemas co narokovat, ked tu nezijes... To by bolo pekne, ze kazdy, co prijde natiahne ruku a dajte aj ked neprilozil ruku k dielu nijakovsky.

lasina
25. sep 2015

Kedze nemas odrobene tak matersku tu nedostanes.Musis si ju vybavit tam,kde si pracovala myslim krajinu.U nas pokial nemas narok na matersku,tak dostavas rodicovsky prispevok co je cca 200 eur a dostava sa to do 3 rokov veku dietata.Rodinne pridavky su myslim 20 eur.Ale ci aj tebe prinalezi rodicovsky prispevok,neviem.Treba ti myslim ist na urad prace a tam ti vsetko povedia.