icon

Nie som uvedená na liste vlastníctva. Čo to obnáša?

junova
12. apr 2014

Pekný deň, s manželom vlastníme byt na ktorý sme si s manželom brali hypoteku po svadbe. On ju bral na seba, ja som spoludlznik. Ale len manžel je uvedený ako vlastník. Čo to pre mňa obnáša napr. v prípade rozvodu.máme sa radi, veríme si, ale človek nevie, čo sa môže stať. Ešte doplnim, že je to rodičovský byt, jeho mama zomrela, čiže časť bytu zdedil, 2 súrodencov vyplatil aj otca vyplatil z jeho polovice bytu.

anatalia77
13. apr 2014

@junova lebo si manzelka,takze dlhy su spolocne!

junova
autor
13. apr 2014

@kaktusik007 vojak, vysoká hodnosť

lyzzy
13. apr 2014

@junova ....lebo banke to je jedno kto vlastni nehnutelnost.Uvediem priklad.
Moj partner si zobral hypo na nas dom a spoludlznik je jeho mama.Ale dom patri z 1/2 mne.Svokre nepatri nic.

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy keď on je veľmi tvrdohlavý

lyzzy
13. apr 2014

@junova ...toto s tvrdohlavostou nema nic spolocne.Aj ja aj moj drahy sme tvrdohlavi ale takto vyjeb.t s niekym to sa vola inak

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy Mala som sa o to viac zaujímať, moja vina.

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy A ešte on sa urazi. Normálne budeme mať krízu

lyzzy
13. apr 2014

@junova ....ty si hlavne nemala podpisovat hypoteku bez toho aby si nemala na papieri ze ten byt bude aj tvoj....lebo u tvojho muzika ( je vojak) plati len jeho slovo...ze?

lyzzy
13. apr 2014

@junova ....prepac...ale tvoj muz je idiot

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy áno, on rozkazuje ako na vojne. Pritom je zabezpečeny, keď odíde z armády bude mať vysoký dôchodok a ja ostanem s minimálnou mzdou v garsonke.

lyzzy
13. apr 2014

@junova ......no.Vojak bude vzdy vojakom

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy doteraz som myslela, že máme super vzťah, vždy sme sa mali finančne dobre, aj na mňa je dobrý ale vo všetkom musí mať pravdu.

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy už by som nechcela vojaka ani policajta

lyzzy
13. apr 2014

@junova ....a povem ti este jednu vec:....pockaj az na ten dochodok pojde.Teraz je este taky,lebo steka a pluje do tvare tym svojim vojacikom.Ale vies co sa stane s vojakmi na dochodku?....ja nechcem malovat certa ale pozname pripady byvalych vojakov

junova
autor
13. apr 2014

@anatalia77 Veď snáď mi právnička poradí.

lyzzy
13. apr 2014

@junova ...uz?....ja by so nikdy nechcela vojaka

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy myslíš, že ma zastreli?

lyzzy
13. apr 2014

@junova ...preboha,to som nepovedala.To by som si nedovolila

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy Ja som myslela, že len policajti sú vymlety.

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy Lebo boli také prípady, keď policajt vystrieľal celú rodinu.

junova
autor
13. apr 2014

@lyzzy Našťastie ešte má nikdy neudrel ani deti, ale keď s niečím nesúhlasím, začne kričať ako na vojne.

anatalia77
13. apr 2014

@junova prosim ta,mala by si sa ukludnit,lebo ako citam tvoje myslienkove pochody,tak nielen rozvod,ale uz aj postrielanie tu spominas...
Este chvilu,a vyhecujes sa do biela.To niekedy skodi.Aj konik.

kaktusik007
13. apr 2014

@junova ale pravnicka ti nema co poradit...

aj ked sa teraz vezmes a odides od neho prec, dlznikom v banke si stale -- dlh je proste aj tvoj....

no nic, bud to prekuse, alebo neprekuse.... ale ak mas s nim obe deti, tak by to prekusnut mal a minimalne fakt na to, co vyplacal surodencov a otca - tak na tu polovicu z toho by ta mal dat...

ale vies -- pravne, fakt nemusi.

junova
autor
13. apr 2014

@kaktusik007 Áno, obe deti sú jeho.

junova
autor
13. apr 2014

@anatalia77 ja som to tak nemyslela, len som odpovedala na otázku, čo robia vojaci ktorým pre,,pne. Ja zatiaľ neriešim ani rozvod, len byt.

junova
autor
13. apr 2014

@kaktusik007 keď sa niečo zmení dám vedieť

kaktusik007
13. apr 2014

@junova jo, daj.. som zvedava... drzim paste 🙂

lenz
13. apr 2014

vies co mala by si sa zatat a proste mu povedat ze neni v praci aby sa s tebou takto bavil a ze ked mate nieco spolu splacat a zit vsak ste manzelia tak aj v tom co je jeho by malo byt teda vase spolocne tak nech je aj na papieri .....a ze takych ako je on je na zemi milion nenechaj si skakat po hlave zober sa a odstahuj ...ked odides tak si uvedomi o co prisiel ....vojaci su riadne vymlete mozgy sa mi uz par krat osvedcilo ....

junova
autor
13. apr 2014

@lenz Rozmýšľam, ako ho k tomu dokopat. Skúsim to najskôr po dobrom. Veď aj manželova sestra sa mi priznala, že jej brat so mnou pekne vypiekol. Ako sa hovorí, cistemu je všetko čisté. Ja som šla do vzťahu úprimne. Možno manželov otec mu dohovori, uvidím.

lenz
13. apr 2014

a neni niekto v okoli v rodine na koho tvoj manzel da vies ze by si hodila rec s nim a on by dal na slova niekoho ineho ? alebo ho skus troska citovo povydierat aj s detmi ....fakt ti nezavidiim tuto situaaciu ja sice este manzela nemam ale iba snubenca ale my co sme kupovali pred rokom byt tak vsetko pekne spolu na hypoteke som spolu dlznik a byt mame ako keby uz sme boli manzelia ze pol ja a pol drahy a na LV sme pisany spolu....Fakt drziiim palcee s vojakom to je tazke a vzdy aj budee drzkaj sa 😉