Pôrod na Slovensku, práca v Anglicku

susy22
19. júl 2012

Ahojte, chcela by som sa spytat na Vase skusenosti, ako je to s porodom na Slovensku, pokial pracujem a vsetky dane odvadzam v Anglcku. Planujeme sa vratit na SLovensko, ale viem, ze dat vypoved sa mi z financnej stranky neoplati, tak by ma zaujimalo, ci je tu aj nejaky iny sposob, ako si nehradit cely porod sama doma na Slovnesku. Dakujem🙂

mimi_galis
20. júl 2012

Ahoj, akurat som to vcera riesila, tu mas link na stranku, kde je na spodku cislo kam treba zavolat...oni ti poslu aplikaciu na formu E112 - s nou mas predporodnu, porod a po-porodnu staroslivost hradenu NHS (zmluva o bezplatnej starostlivosti na v EU). Takto to potvrdili mame aj v poistovni na Slovensku..plus potrebujes europsku zdravotnu karticku EHIC - v druhej linke - na nepredvidane zakroky.

http://www.nhs.uk/NHSEngland/Healthcareabroad/p...

http://www.nhs.uk/NHSEngland/Healthcareabroad/E...

susy22
autor
23. júl 2012

Dakujem pekne 🙂

mimi_galis
26. júl 2012

akurat mi dnes prisla aplikacia na formu E112, treba to len vyplnit a prilozit formu MAT B1 od midwife. Ked som volala, tak vraveli ze sa to riesi rychlo, ze chapu ze cas tlaci vacsinou..tak skus teda takto.
A ako dlho ste tu boli? vraciate sa definitivne? nemas obavy z tej zmeny? 🙂 ja veru mam, bude treba zvykat na SVK pomery po 7 rokoch...no uvidime

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre