Poznáte dobrého advokáta z oblasti obchodného práva?

angyalok
17. nov 2009

Pekny den,chcem Vas poprosit ci mi neviete poradit nejakeho advokata-advokatku?
V oblastiach obchodneho práva,právo a pravne vztahy k nehnutelnostiam a obcianské právo
Vo pred dakujem

cigaretka5
18. nov 2009

co konkretne by si potrebovala, nie som sice pravnik ale mame konzultacnu spolocnost a spolurpacujeme aj s pravnikom

janka369
20. nov 2009

Ahojte,aj ja budem nútená zháňať si právnika,resp.aspon rady právnikov ohľadom osvojenia dieťaťa manželom matky dieťaťa (tak sa to celé nazýva),lebo sudkyňa nás zmietla zo stola a náš návrh zmietla pod čiernu zem a neviem,či mala na to právo.Nemáte niekto skúsenosti s takýmto typom osvojenia,resp.nepoznáte nejakého právnika v okolí Zvolena?Veľmi by ste mi pomohli

lucka123
26. nov 2009

Janka369 ja by som ti pomohla, čítala som tvoj príbeh, ale som z BA, musela by si platiť cestovné náklady aspoň na jedno pojednávanie. Zo Zvolena ti neviem nikoho poradiť.
Angyalok napíš mi do IP čo by si potrebovala.

janada
1. dec 2009

ahojte,ja by som potrebovala radu ohladom exekúcie,nájde sa tu niekto?

andzi
1. dec 2009

janada, čo potrebuješ?

janada
1. dec 2009

ahoj,môj teraz už exmanžel za trvania manželstva narobil kopu dlhov o ktorých som nemala tušenia/banky,nebankovky,dlhy na odvodoch/Teraz každú chvílu mu chodia "pozdravy od exekútorov"Bývame u mojich rodičov,zrušený trvalý pobyt ešte u nás nemá,moja mama sa bojí že príde kvôli nemu o strechu nad hlavou,ale on absolútne nič nevlastní-čo vlastne máme od exekútorov čakať

andzi
1. dec 2009

Z dlhy počas manželstva zodpovedáš aj ty ako jeho vtedajšia manželka. Čiže exekútor môže siahnuť aj na tvoj majetok, nie však na majetok tvojej mamy, tá sa nemusí báť. Ty si sa s exmanželom po rozvode nijako nedohodla na vyporiadaní BSM?

janada
1. dec 2009

my sme celý život bývali u mojich rodičov,teda dom je ich.Akurát sme si prerobili vrch na samostatné bývanie.V podstate ináč nič nemáme ak nerátam pár kusov nábytku a bežnú elektroniku,žiadne úspory len jeho dlhy,takže bsm som nevysporiadavala.Ja sa hlavne bojím aby sa mi sem nedotrepal nejaký exekútor aj s policajtami a všetko nepobrali,vrátane vecí mojich rodičov.Mne na účet ani na plat ešte nesiahli,korenšpondujú len s ex.

andzi
1. dec 2009

To samozrejme exekútor môže urobiť že zoberie aj hnuteľné veci tvojich rodičov, potom by tvoja mama musela podať tzv. excindačnú žalobu - o vylúčenie veci z exekúcie.

janada
2. dec 2009

no toho som sa obávala.Kedy je tu žalobu potrebné podať?Najlepšie hned?Velmi pekne ti dakujem za rady.

andzi
2. dec 2009

nie hneď, až keď exekútor vykoná súpis a zaradí tam aj hnuteľné veci vo vlastníctve tvojich rodičov

dadka1986
5. dec 2009

ahojky ja by som potrebovala poradiť tiež ohladom exekutora.moj ex mi už dlhuje na vyživnom asi 16 000Sk teda okolo 530 eur.teraz 8 decembra to budu 3 mes čo som dala navrh exekutorovi ale nič sa nedeje nikto sa mi neozval,nič.viem že nikde nerobí ale stale žije s rodičmi.ma len 24 rokov preto chcem vediet či može exekutor vymáhať aj od jeho rodičov a čo mam dalej robiť aby sme sa dostali k peniažkom ktoré malej patria.Dakujem za každú radu.

andzi
5. dec 2009

dadka, je tu veľa tém o vymáhaní výživného cez exekútora, tak skús trošku naštudovať iné témy. V zásade len jedno - na majetok rodičov exekútor nemôže siahnuť, to je vylúčené.

nizuva
6. dec 2009

aj ja by som potrebovala niekoho fakt dobreho na rodinne pravo a surne

zuza.m
7. dec 2009

ahojte potrebovala by som poradit ,zišla by sa mi nejaka nezavezna advokatska poradna ,kde si človek može napisat problem a niekto vam odpiše nezavysle a anonimne.poznate niekto nejaku stranku alebo advokata ktory sa venuje aj takejto službe??potrebujem vediet aky je postup v danom probleme.dakujem.

andzi
7. dec 2009

zuza, veď napíš svoj problém sem na fórum a poradíme...toto je predsa nezávislé a anonymné!

zuza.m
8. dec 2009

no je to tažke lebo neviem presne podrobnosti ale vyskušam.
znamy mali pred rokmi dopravnu nehodu pri ktorej zomrel človek chodec.po par mesiacoch sa zistilo že auto v tom čase nehody nebolo poistene (zakona poistka)no a teras od nich poistovna žiada uhradit škodu ktora im vznikla pri vyplacani vdovskeho dochodku pozostalej.keby bolo auto poistene tak si to socialna pyta od poistovni kde bolo auto poistene .ked že nedopatrenim positene nebolo chcu peniaze od obyčajnych ludi.priznany dochodok je okolo8tis a cely rok to robi okolo 100tis.do kedy bude musiet rodina platit socialnej poistovni škodu ktora im vznika pri vyplacani vdovskeho dochodku do smrti pozostalej??alebo je nejaka možnost kedy to cele zanika??

andzi
8. dec 2009

K tomu sa nedokážem zodpovedne vyjadriť, pretože neviem presne, v čom spočíva škoda, potrebovala by som vidieť ten doklad zo Sociálnej poisťovne.
Podľa § 12 ods. 1 zákona o PZP platí, že poisťovateľ má proti poistníkovi nárok na náhradu poistného plnenia alebo jeho časti, ktoré za neho vyplatil z dôvodu škody spôsobenej prevádzkou motorového vozidla, ak v čase, keď nastala poistná udalosť, bol v omeškaní s platením poistného. Takže nárok poisťovateľa je dôvodný a postup je taký, že poisťovňa síce škodu uhradí poškodenému, ale regresne si to vymáha od poistníka.

popelka302
8. dec 2009

Pekne popoludnie.Potrebovala by som poradit s bakl.pracou Moja veduca prace nema na mna cas a nie je povinna mi pomahat.Vy brala som si dost tazku a siroko spektralnu temu:Administrativnopravna zodpovednost a zodpovednost za vykon verejnej spravy.Ani neviem odkial mam zacat.

zuza.m
8. dec 2009

socialna poistovna ma škkodu v tom že musela vyplatit pozostalej vdovsky dochodok.keby auto v tom čase bolo poistene tak si to žiada od poistovni kde bolo auto poistene.ale nakolko nebolo tak si to žiada od rodiny,no a mna zaujimaže či si to bude žiadat už do smrti pozostalej teda do kedy bude mat ona narok na ten vdovsky dochodok.

andzi
9. dec 2009

Neviem, aký je zmysel tejto témy, ale myslím si, že jej účelom nebolo založiť nejakú univerzálnu právnu poradňu.

zuza.m
9. dec 2009

andzi tak teda ta vobec nechapem najskor povieš aby som tu problem napisala a potom že ta tema nieje otom.stačilo poradit toho pravnika ako som pisala najskor a nie sliedit kto ma aky problem. 😕

andzi
10. dec 2009

zuza, to nepatrilo tebe, ale objavila sa tu kočka, čo chce poradiť s bakalárskou prácou, tak to už som krútila hlavou, že kam sa to uberá.

janka258
10. dec 2009

Andzi neuraz sa, tomto má Zuzka pravdu,veď sama si napísala,že má napísať problém a poradíš jej,tak neviem,ale ak máš radu tak ju napíš,a ak poradiť nechceš tak jednoducho si to prečítaj a nereaguj.Názov témy nie je o nejakej konkrétnej téme,tak prečo by to nemohlo byť niečo ako univerzálna právna poradňa?Je každého vec čo sem napíše a tiež každého vec,či bude reagovať 😉

ariane
10. dec 2009

ahoj,ak hladate advokata,pri jeho vybere vzdy zistujte,ci ma prijoritnu specializaciu na konkretny druh prava,ktory potrebujete na zvladnutie vasho pr.problemu.hoci na sk maju advokati vecsi pravny zaber specializacie,ako je tomu v inych krajinach eu.
a uspesnost vasej konkretnej kauzy bude zalezat aj od toho,ci ma vas vami vybraty pravnik od vas dostatok podkladov a informacii k danemu problemu.preto nezamlciavajte ani detaily.a hned na zaciatku pri konzultacii by skuseny advokat mal podla danych znamych skutocnosti aspon nacrtnut pravdepodobnu pripadnu uspesnost ci neuspesnost vasej kauzy v mimosudnom ,ako aj sudnom konani.
tu na fare vam pravnik moze podat len vseobecne informacie.pretoze na to,aby mohol vas pr.problem spravne kvalifikovat a navrhnut riesenie,potrebuje vela konkretnych informacii ,vidiet listiny apod. pretoze ked vam niekto poradi len ´ód stola´,moze to mat skodlivy efekt.

zuza.m
10. dec 2009

no dik baby prave pre zlu skusenost s vyberom pravnika osms a obratila sem aby niekto doporučil toho dobreho ,alebo sa len tak poinformavat čo sa da očakavat od takeho problemu.byva psychologicka poradna cez net tak som ymslela že može bytt aj pravna-ale nevadi

ariane
10. dec 2009

zuza.m-na kvalifikovanu odpoved na tvoju otazku je potrebne presne vediet obsah vymahanejj pohladavky od soc.poistovne.ze auto nebolo zakonne poistene je chyba majitela auta.jeho povinnost poistit auto mu vyplyva zo zakona.kedze tuto povinnost nesplnil,musi znasat dosledky.

andzi
10. dec 2009

Presne to isté som povedala aj ja - pretože neviem presne aký regres si uplatňuje Sociálna poisťovňa. Pozostalým poškodeného sa poskytujú dávky podľa zákona č. 463/2003 Z.z. o sociálnom poistení, kde musí byť výška škody presne špecifikovaná a keďže obsah tohto dokumentu nepoznám, nedokážem sa zodpovedne vyjadriť. Dokážem len povedať to, že nárok je oprávnený, pretože ak škoda nie je krytá poistením, tak škodu znáša v plnom rozsahu ten, kto ju spôsobil (teda nie majiteľ auta, ako bolo povedané vyššie), ale ten, kto sedel za volantom a zrazil a usmrtil chodca. Samozrejme, že tento človek, ak sa mu dokáže vina, bude aj obvinený, obžalovaný a odsúdený.

zuza.m
10. dec 2009

no ved jasne baby toho su si už vedomi a boli tym oboznameny.tak že to je opravnene vieme len chcem vediet či tieto naroky budu poistovne vyžadovat až do smrti tej pozostalej alebo len ten jeden rok.Prosim baby neviete mi to zistit??som ochotna poslat na iP aj nejaky papier ak by som zohnala.mate niektora zaujem??velmi by ste pomohly.
obvineny ,obžalovany a odsudeny už boli .nakolko chodec s 3promilami vyrazne zapričinil koliznu situaciu bol trest nulovy.a sudne je aj vyriešena ujma ktoru mala pozostala.

andzi
11. dec 2009

zuzi, ja sa teda extra nevyznám v sociálnozabezpečovacích predpisoch, ale pokiaľ viem, tak pozostalý má nárok len na tzv. pozostalostnú úrazovú rentu a na náklady spojené s pohrebom. Že by mu škodca mal platiť až do smrti vdovský dôchodok, to som ešte nepočula. Nepletieš si to náhodou?