Práceneschopnosť - postup

sani1
4. feb 2018

Dobré ráno.vie mi niekto poradiť ako postupovať,ak ma obvodná lekárka vypísala s chrípkou na PN a chcem v PN aj naďalej pokračovať u gynekologicky,nakoľko mi tvrdne brucho,stresy v práci.obvodna mi povedala,že po gynekologicke mám prísť na kontrolu ku nej,ale že nech u gynekologicky začnem novú a u nej ukoncit starú. Ale to budem z finančného hľadiska tratit.da sa pokračovať v PN?

sani1
autor
4. feb 2018

@sani1 ďakujem som zabudla dodať 🙂

mazda2
4. feb 2018

@sani1 vylez chripku a potom ukonci pn u jednej a zacni u druhej. financne ziadna zmena, nakolko pn trva... len tam nesmies mat rozdiel ked ti pn ukonci 5.2 druhy doktor nech ti zacne pn 5.2

evittam
4. feb 2018

@mazda2 Keď ukončí jednu PN 5.2.tak nemôže zacat dalsia 5.2.ale az 6.2.
A nie som si ista či to nebude normalne brane ako nova PN. Podľa mna ano. @zalka, @majusqa77 🤔

zalka
4. feb 2018

@evittam áno nová PN , 10 dní platí zamestnávateľ

evittam
4. feb 2018

@zalka Dik.

malykonik
4. feb 2018

Nie !, netreba ukoncovat pôvodnú PN a ani sa to kvôli kontrolám zo sociálky neodporúča. Normálne gynda ti napíše papier pre obvodnu, že máš pokračovať v PN a preložiť ju ku nej. Obvodná si to zapise do karty a preloži ti pnku ku gynekologicke. Ďalej pokracujes Pn u gynekológa a ten ti môže aj zmeniť diagnózu.

sani1
autor
4. feb 2018

@malykonik ďakujem takto som to chcela spraviť.ale obvodná ma zmiatla,že po gynekologicke mám prísť ku nej s tým,že u gynekológa mám začať PN na novom papieri a u nej ukončiť.teda aspoň ja som ju takto pochopila,že sa to neprekladá.tak som z toho teraz zmätená,či len ja som to zle pochopila alebo ma len ona nepochopila s tým prelozenim a teraz neviem,keď pôjdem gynekologicke,že čo jej povrdat.,aby som zase zo sebou nevykyvala zbytočne a zároveň,aby som nenahneva obvodnú,že si spravím po svojom.

malykonik
4. feb 2018

@sani1 možno si to len zle pochopila alebo obvodná nevie/nechce, ale ja som to práve teraz riešila a presne takto ako som napísala 🙂 ale je pravda, že postup bol tiež taký že 1. Gynda, potvrdila že mám byť PN a napísala do správy nech ma obvodná preloží. 2. Išla som zase za obvodnou, kde som jej to ukázala a ona si zapísala do karty preloženie PN. 3. Zase na gyndu, kde si tu prelozenu PN zapísali ku sebe

sani1
autor
4. feb 2018

@malykonik ďakujem krásne,tak dúfam,že to aj v mojom prípade bude môcť byť poriesene ako u vás,lebo už to zas nechcem kombinovať,že utekať zajtra za gynekologickou a rušiť PN u obvodnej,keďze tento piatok mám poradňu.a vy ste mali tiež protichodné diagnózy ,že choroba a potom tehotenstvo v Tom nebude problém? Ďakujem skúsim teda poprosiť tu gynekologicku,nech pokračujeme a obvodná s tým hádam problém mať nebude.

amalka1991
4. feb 2018

Podla mna sa nic neukoncenie a robi sa pokracovanie PN a to je sakra rozdiel

sani1
autor
4. feb 2018

@amalka1991 takže aj podľa vás sa dá normálne ďalej pokračovať,vlastná skúsenosť?dakujem