icon

Prepis elektriny po zosnulom manželovi

7. dec 2025

Prepisovali ste elektrinu on-line žiadosťou?
Ak áno, aký je postup a čo treba doložiť ku žiadosti? Bola som osobne na pobočke VSE, mám žiadosť, doložiť úmrtný list a neviem treba aj odfotiť elektromer , alebo stačí odpísať?
Ďakujem za radu.

anonym_c5a5ab
7. dec 2025

Nedávno som riešila podobnú vec po zosnulom otcovi ale od SSE a na pobočke, stačí ti vedieť zhruba stav elektromera, oni si ho pôjdú skontrolovať osobne, je to povinnosť vraj pri zmene odoberateľa.

anonym_44dfa0
7. dec 2025

Vo VSE som to riešila po smrti otca,stačí odfotiť elektromer, doložiť úmrtný list

autor
7. dec 2025
@anonym_c5a5ab

Nedávno som riešila podobnú vec po zosnulom otcovi ale od SSE a na pobočke, stačí ti vedieť zhruba stav elektromera, oni si ho pôjdú skontrolovať osobne, je to povinnosť vraj pri zmene odoberateľa.

@anonym_44dfa0
@anonym_c5a5ab
Dakujem za odpovede, chcela som to riešiť cez internet, že im to pošlem, keďže pre mňa je to tak najlepšie, som sa dočítala na nete, že do troch dní pošlú zmluvu domov, chcela som iba vedieť či je to možné aj takto a či to niekto takto vybavil.

autor
7. dec 2025
@anonym_c5a5ab

@anonym_c5a5ab takze vypísať žiadosť a doložiť úmrtný list a odfotený elektromer a vystavili novú zmluvu či pošlú poštou?