Prosim vas moze clovek este za svojho zivota osetrit majetok tak,ze ho prepise na deti svojej sestry,aby jeho deti nededili??Dakujem
@mk1111111111 lenže darovacia zmluva je napadnuteľná
@mk1111111111 autorka nepíše o darovaní
@kaktusik007 nevieš ako to presne je. Ja mám kolegu, kotrý dáva dcére a jeho matke 300 eur platí jeho byt, v ktorom oni bývajú, on chodí na týždňovky a keď príde na víkend domov, tak ani nemôže ísť do bytu a dcéru mu dá tak na 2 hod za víkend. Dieťa má 10 rokov. Celý týždeň do dieťaťa matka hudie, aký je otec dement. Pritom tá sprostá je ona. Tak sa nečudujem, že tiež chce urobiť to, že dcéra nebude dediť nič. Niekedy ju nevidí aj celý mesiac. Hlavne, že kráľovná býva v jeho byte. Raz zobral dcéru zo školky, tak volala policajtov, že uniesol dieťa. To nevymyslíš, to je život. Tak teraz už rezignoval, zaplatí čo má, ale povedal, že z jeho majetku neuvidia nič. Ani sa mu nečudujem.
Ahoj, ak otec disponuje majetkom, za života si s ním môže robiť čo len chce. Darovať či predať. Dediť sa bude len to, čo bude v momente jeho úmrtia "jeho".
Ak ťa otec dieťaťa vyslovene neznáša a naozaj sa vyjadril tak, že nedopustí aby si z neho majetku mala niečo aj ty alebo iná žena ako matka jeho detí, určite si to ošetrí tak, aby sa to po jeho smrti nedalo napadnúť.
Žiaľ, ľudia sú dnes veľmi zlomyselní a pomstychtiví. A je im jedno, že na to v konečnom dôsledku doplatí nevinné dieťa. Urazené ego ohrdnutého expartnera, je jedno či je to žena alebo muž, urobí v mnohých prípadoch veľmi veľa škody.
Preveľká škoda, že sa byvalí partneri zväčša nevedia správať dospelo aspoň kvôli deťom a rokom, ktoré spolu prežili. Veľká a všetka česť všetkým výnimkám.
Keď má k svojmu vlastnému dieťaťu takýto postoj, prejavuje o ňu vôbec záujem a stretáva sa s ňou?
Niesi sama! Moja svokra radšej dá svoj majetok cudzej osobe ako svojim vnúčatám lebo ho nechce dať mne ako neveste 🤦♀️. A ja jej ok som rada aspoň máme o starosť menej.
Ja toto chápem, prečo by mal dediť niekto s kým nemám žiadny vzťah a to ,že je niekto pokrvny príbuzný neznamená dobré vzťahy. Veľa žien ničí vzťahy medzi deťmi a otcom
@chvostik1 nie nema o nu vobec zaujem a to byvame tak,ze 2 km vzdialenost a je to trapne ked sa stretneme v obchode alebo na ulici on sa tvari,ze nas nepozna,podotykam on bol ten co nechal mna nie ja jeho,ja som chcela vychadzat, snazila som sa,ona vsade zablokoval,fakt,ze vsade aj celu moju rodinu....s nim sa neda,aj vyzivne riesim exekuciou,lebo mi neplati a nemam ako komunikovat
*on ma
@minenkak lenze ked ten vztah nemaju kvoli nemu??? Akoze ja mu kaslem na jeho majetok uplne,ja chcem vyzivne,ostatne nech da komu chce,len ms zaujimalo ci to ide
@btus tak 300 eur na 10 rocne dieta ked robi v zahranici je fakt obrovsky luxus... obzvlast, ze aspon 200 dostava na malu pridavky.... takze nemam slov, a o oteckovi si myslim svoje.
asi sa ti 300 eur mesacne zda vela penazi, plus byvanie mas dalsiu stovku, ale realne vyzit z jedneho platu je fakt narocne a on, ak robi v zahranici, ma priestor platit viac. Prepisat majetok na ineho len preto, aby dcera nic nedostala ( ma desat!!!!! cize nie vlastny rozum) je totalne chrapunstvo. Ale tak karma funguje, vsetko sa ti raz vrati.
Ty si sem uz nepisala? Áno, so svojím majetkom si každý môže robiť čo chce. Bohužiaľ nevieme verziu druhej strany. Dbaj o to, aby ti pravidelne platil výživné a vychovávaj dieťa tak, ako doteraz. Dieťa potrebuje hlavne veľa lásky. Napokon, otca si dieťaťu vybrala ty.
Tak žiadaj výživné , na to ma to dieťa nárok
@kaktusik007 prečo by mal otec dieťaťa poberať prídavky v zahraničí veď to ani není možné
Vieš čo ak si otec neváži dcérku stym chlapom by som nechcela nic.....Radsej žiť skromne ale v kľude....On to možno neskor zbadá...S tým nič neurobíš...Ak jej to nechce dať....
Určite môže a vie aj prečo to urobila. Sú deti ktoré sa o matku nezaujímajú iba z dôvodu dedenia. Ináč ju cez rok ani nenavštívia. Preto to asi urobila lebo sestrine deti asi sa o ňu viac zaujímajú .A čo TY si ta jedna dcéra a zistila si toto tak asi niekde je chyba ťažko povedať kde. Ale veľa je takých čo o rodičov ani nezakopnú myslím na starobu ale dedičstvo by chceli.
@minenkak samozrejme ze to mozne je, ak v zahranici pracuje. A dokonca aj ja ako matka deti cloveka, ktory pracuje v zahranici, poberam zahranicne rodinne pridavky... a malo penazi to veru nie je.
@kaktusik007 aj keď pracuje v zahraničí prídavky idú matke a ak nie stač,í že matka napíše na príslušný úrad a prídavky budú posielané jej a viem aké sú prídavky v zahraničí.Inak kolega vybavoval prídavky a v konečnom dôsledku musela riešiť matka, keďže dieťa žije s ňou
Ak je teda kontakt minimálny, respektíve nasilu a neprirodzený, tak sa snaž nad celú situáciu s "vydedením" povzniesť.
Viem, že to zamrzí lebo všetko má nejakú hodnotu, ale nie všetko v živote stojí na peniazoch a majetkoch aj keď život s nimi je oveľa jednoduchší.
Ak k dcére nemá kladný vzťah, tak ja ako matka by som o jeho majetok ani nestála. Ak sa jeho vzťah s dcérou nezmení m, verím, že ani ona by o niečo čo bolo kedysi jeho nestala. Aby jej nejaká "vec" nemusela pripomínať skutočnosť, že ju má od niekoho kto o ňu väčšinu života ani nestál a nemal ju úprimne rád.
Do doby kým umrie a dôjde k dedeniu môže pretiecť ešte veľmi veľa vody, situácia sa môže vyvinúť všelijak, takže sa nechajte prekvapiť do času keď to bude aktuálne. Naterazs tým aj tak nič nenarobíte.
Tebe aj dcérke prajem v živote veľa šťastia, porozumenia a lásky. A tebe obzvlášť partnera, ktorý bude tvoju dcérku ľúbiť ako svoju vlastnú.
@kaktusik007 mame doma podobnu situaciu ako bola spominana, akurat muz plati nasobne vacsie vyzivne a jedno dieta nevidel od rozvodu, druhe velmi sporadicky, su huckane proti nemu. Akurat moj muz je taky debil, ze im do dospelosti chce darovat cast svojho nehnitelneho majetku, aby pochopili, ze otecko nie je chrapun😂😂😂 hovorim si, ze tie deti mozu byt radi, komu sa narodili, ani nevedia ako pridu spolu s matkou k majetkom.
@kaktusik007 nerobí v zahraničí, veď píšem, že kolega. Zarába cca 1200 Euro. Platí hypotéku na byt, v ktorom ani nebýva platí nájomné na ten byt. Takže mi nevrav, že je to málo.
@aandrea9 vydedit vlastne deti, nie je take lahke. Autorka pise o darovani majetku za zivota.