Ahojte chcela by som sa opýtať kto poberá na dieťa opatrovateľský či toto podľa vás schvália. Podávala som ho v októbri 16 .2024 a ešte mi neprišlo rozhodnutie čiže už vyše 3 mesiacov čakám . Otázka znie že či s týmito diagnózami mi prejde na syna napíšem to v skratke lebo je toho veľa . Dieťa 2022 bolo na mapovaní mozgu kde bolo zistené ADHD s PAS príznakmi. Úroveň dieťaťa mentálnych schopnosti je v pásme ľahkej duševnej zaostalosti ,ľahká forma MR F70 . Zaznamenaná diskrepancia . Verbálna zložka sa nachádza na hranici podpriemeru a výrazného podpriemeru VQ-70 a performacna v pásme strednej formy ľahkej MR PQ-62 existuje predpoklad žeby žiak nezvládol požiadavky bežnej ZŠ. Ohľadom na F70 ľahká duševná zaostalosť a F84.0 detský autizmus ide o žiaka s PO na každej úrovni podpory.
Ďakujem za odpovede
@petruldo mapovanie mozgu u neurológa v Šali tam majú špeciálne prístroje a tam mu to zistili
@majusenka1511 takže chceš povedať že autizmus a mentálnu retardaciu ma diagnostikovane iba týmto mapovanim?
@majusenka1511 a teda nepíšeš či si s dieťaťom bola u klinického psychológa a psychiatra
@majusenka1511 máš správu od pedopsychiatra ak nie tak ti to určite neschvália musíte mať uzavretú diagnózu od psychológa ,ktorú potom musí potvrdiť pedopsychiater vaše vyšetrenie určite stačiť nebude
Akurat tento tyzden nam schvalili OP, podavana ziadost bola koncom oktobra.. takze.. odovzdavali sme spravu od pediatra, Janosikovej a pedopsychiatra. Je dolezite aby v tych lekarskych spravach bolo uvedene ze ONI odporucaju opatrovatelsky + prispevky ak nejake potrebujete (hygiena, oblecenie, obuv, benzim, auto....) nasledne na upsvar si vas pozvu aj s dietatom na kratky pokec a vypracuje spravu ich posudkovy lekar.. po odovzdani dalsich milionov papierov o tom ze nie ste milionari (ne)schvalia ziadost..
@petruldo mám aj od pedopsychiatra aj logopedicka mi dala papier tam mal napísané efektívny mutizmus
je uplne jedno aku ma dg. a zaver. opatrovatelsky sa pozera z pohladu samostatnosti dietata to ci ma a na akej urovni zvladnute samoobsluzne ukony.
@kacena4 čo sa týka obliekania to ho musím obliekať ,keď ide na veľkú potrebu musím prdel vytriet a tak isto keď sa kúpe musím ho umyť a utrieť
@majusenka1511 kolko ma dieta rokov?
@xsuzannex 8 bude mať v júni
@majusenka1511 dobre . Tak potom je to tak ako som pisala vyssie .
@majusenka1511 to nestačí , musíš mať potvrdenu diagnozu od pedopsychiatra
neurolog vyšetrenie sa tiež prikladá k žiadosti ale pas musí byt proste potvrdeny u pedopsychiatra
logiku v tom nehladaj
Kamaratka ma potvrdenú dg od psychiatra detského špecializovaného na autizmus. Opatrovateľský pobera.
@majusenka1511 ahoj, ako to už písali máte psychologické vyšetrenie? Neurologické? Na diagnózy, ktoré ste uviedla by mali schváliť príspevok na opatrovanie. Môj syn má diagnostikovane ADHD, prejavy autizmu pri poruche reči a sluchu. F70.0 ( ľahká MR), F80.1, F90.0 ( ADHD Vrodená porucha na mozgu, choroba centrálnej nervovej sústavy, G9.68, G 96.9.
MR v pásme ľahkej, chodí do špeciálnej školy ( bežnú by nezvládol).
Pri podaní žiadosti o schválenie ZŤP/ príspevok na opatrovanie som prikladala správu od pedopsychiatra, psychológa, neurológa a diagnostiku správu SCPP ( CVI
@majusenka1511 to poznám. U nás tak isto
@veverkaa2 a čo myslíš kto aká mudr ti tam diagnostiku robí, alergolog asi sotva
ano diagnozu ti vedia stanovit nielen v centrách ale aj pedopsychiater
nemusíš vôbec ist do acva , známa nikdy nebola v žiadnom centre ani acve ale len u detského psychiatra, psychologa
janošíková je napr , psychologička, a zaujímavé je že niektoré soc. urady a posud. mudr od nej neuznavaju spravy a iné zase ju daju nad od psychiatra ..
asi tak
@sara07 a vieš prečo už teraz nestačí posudok od Janošikovej? v minulosti stačilo úradu len psychologické vyšetrenie na dg PAS. ALE zmenila sa legislatíva, psychológ nieje oprávnený stanovovať diagnózy, preto teraz sa MUSÍ chodiť na potvrdenie PAS, kt. urobí klinický psychológ v špecializovanom centre k detskému psychiatrovi.
@petruldo nemusí byť žiadne centrum , stačí proste detsky pedopsychiater
od psychologičky alebo neurologičky aspon nikdy nestačilo ,respektivne urobila testy ale pedopsychiater to musel potvrdiť, však to riešila behala cca 10 rokov do zadu
a píšem niekde vôbec neuznali janošikovu
a niekde brali do uvahy hlavne janošikovu a od pedopsychiatra okrajovo
tak ako niekde na tu istu dg alebo kombinacie dg , kody máš v jednom okrese aj kompenzácie a v druhom nemáš , však je toho tu celý mk
@majusenka1511 dobrý deň môžem sa niečo odvas opitat
@veverkaa2 dobrý deň ak mi dala psichologička papier na opatrovateľky prispevok môžem podať alebo mám čakať na Ados-2
Môžete mi prosím odpoveď na otázku ďakujem vopred
@jankajanap musíte mať diagnózu potvrdení prdopsychiatrom , psychológ nie je lekár, a tak vám to na úrade neuznajú
@andrejka1974 mám diagnózu od pichiatra
@andrejka1974 mám diagnózu od pichiatra
@majusenka1511 máš autizmus diagnostikovany klinickým psychológom v zariadení špecializovanom na diagnostiku PAS a potvrdenú detským psychiatrom? Ak áno opatrovne by malo byť schválené.
A co je to za vyšetrenie to mapovanie mozgu?