Z čoho bude vypočítaná moja druhá materská?

iwonita
9. aug 2013

ahojte ,

momentalne mi nejde do hlavy jedna vec, hoci studujem vsetko co mi pride do oci ...
som zamestnana uz od r. 2007 u jedneho zamestnavatela. nastupila som na MD v 2010, teraz mi skoncila (6.8.2013) , lenze ja som tehotna a lekar ma vypisal na PN (cize od 7.8) az do nastupu na dalsiu MD , co bude v decembri 2013.
A moja otazka znie - bude mi MD vypocitana z hrubej mzdy pred prvou materskou dovolenkou (este v roku 2010), alebo do toho vypoctu budu ratat vymeriavaci zaklad z prave prebiehajucich mesiacov (august - december 2013) , ked som na PN ?

kristina39
10. aug 2013

ahoj malo by sa to pocitat z platu co si mala pred prvou MD..mne to tak pocitali a mala som rovnaku vysku MD...ale ja som isla z rodicovskeho na MD..ale tebe ked skoncil rodicovsky a ides na pn tak to neviem asi by bolo najlepsie sa ist opytat na urad..

cukor
10. aug 2013

...bude ti vypočítaná z hrubej mzdy ktorú by si dostala ked by si nastúpila....to znamená,ze ak zvysovali mzdu na tvojom mieste pokial si ty bola doma tak ti vypočítajú z toho.musíš íst k zamestnávatelovi pre potvdenie o výške mzdy.ja som tiež doma a plat mi zvysovali ako aj mojim kolegom....

lefa
12. aug 2013

ahojte

prosim Vas o radu moj syncek mal teraz v maji 2 roky chcely by sme druhe dietatko , ale do troch rokov to uz asi nestihame , tak sme sa rozhodli ze by sme to skusili az az po novom roku , to znamenaa ze maly bude mat uz tri roky prec ked by sa nam narodilo druhe dietatko a teraz sa chcem spytat s coho mi vypocitaju matersku kedze do prace by ma asi nezobrali ako tehotnu lebo robim taku pracu , ktoru by som ako tehotna nemohla robit jedine ze by ma prelozili robit inu pracu ako pri prvom tehotenstve , aku by som mala matersku ?? s coho by sa vyratuvala dakujem velmi pekne za odpovede ..

alebo ked by maly dovrsil tri roky a ja by som sla normalne robit a ostala by som trebars po mesiaci tehotna tak s coho by sa mi vyratala materskaa ked by som pracovala sice nie ako normalne ale bola by som prelozena na inu poziciu ?

iwonita
autor
13. aug 2013

@cukor dakujem krasne, musim teda poziadat o papier, nech ho poslem na socialku 🙂