11 mesačný syn odmieta zeleninovo-mäsové príkrmy. Čo robiť?

julia21
18. mar 2012

Ahojte, s prikrmami sme zacali ked mal 6 mesiacov, prve 3 tyzden celkom pekne papal, par lyziciek zjedol kazdy den. postupne sme pridali ovocie. po 3 tyzdnoch prestal zeleninu jest uplne, a odvtedy sa to taha. ovocne vyzivy zje bez problemov, ale zeleninu na obed odmieta. stale ho kojim rano, po obede, vecer a v noci. Prosim poradte mi, co by som este mohla urobit, aby mu zachutilo. Skusila som vsetky druhy zeleniny, rozne druhy upravy, dokonca som uz aj prisolila, nic nepomohlo.. Dakujem velmi pekne

katka1981
18. mar 2012

@julia21, ahoj, uz je vo veku kedy si vybera, mne dcerka vo veku 10 mesiacov zacala spekulovat s obedom, jedavala len par lyziciek (4 -5 viac nie). Lekarka mi povedala, ze je vo veku, kedy si deti zacinaju vyberat, a mam na vyber, bud jej dat nieco ine, alebo ju nechat hladnu. Ja som jej nikdy nedala miesto obeda ovocie, alebo mlieko, proste som chcela aby zjedla obed, lebo ho potrebuje. Ale hladna nebola. Este mi napadla jedna vec, co vidim na nasej dcerke uz dlhsie. Doobeda viacej poje (hoci jej nedavam sladkosti, ale da si susene ovocie, alebo cornflaks, alebo viac ovocia, pozobkava) a potom zje na obed malinko. Ale ked sa podari, ze papa v cas. intervaloch ako sa patri, zlopne cely obed. Skus mu nedat pred obedom aspon 2-2,5 hodiny nic na jedenie a mozno spapa obed. V takomto veku sa to da, horsie je to u dvojrocnych a starsich deti. A maly ti odmieta obed lebo mu viacej chuti sladke, pretoze aj tvoje mliecko je sladke. Pokial mu vsak nedavas jest hluposti, tak je to v pohode, je kojeny, znamej dcerka do dvoch rokov okrem MM nezjedla skoro nic, ale to je vynimka. Nedaj mu ani MM pred obedom, mozno len nie je hladny.

monika_bub
28. dec 2021

Dobry deň, neviem či Vám to pomôže avšak môžete vyskúšať. My sme mali opačný problém, že náš drobec nechcel vobec ovocie v žiadnej forme (ani mixované ani struhane, ani na lyžicke ci vidličke). Raz som mu vyskúšala dat ovocnú kapicku kupovanu z obchodu a tu zjedol. Teraz dávam po mixované ovocie do plnitelnych kapsičiek a odtiaľ si to v pohode vycucka. Možnože to zaberie aj pri vašich zeleninových prikrmoch.