Ako naučiť 2,5 ročného syna na nočník?

mildinis
20. mar 2012

Ahojte som Mildinis. Mám 34 rokov a dve krásne detičky. Dcérka má šesť a syn 2,5 roka. Na stránku sa prihlasujem z dôvodu, že si už neviem rady ako naučiť syna na nočník, alebo záchod. Je veľmi šikovný, krásne a zrozumiteľne rozpráva, sám sa napapá, ale na záchod nechce ísť vôbec. Môžem sa ho stokrát pýtať či sa mu nechce, alebo či to neskúsime a on stále odpovie NIE. Zdá sa mi, že je až taký tvrdohlavý, že on povedal nie a basta. Problém je už to, že si tam nechce ani sadnúť. Máme dva nočníky, sedátko na WC, takže má viac možností na výber, ale nič. Už som párkrát skúšala mu dať cez deň len slipky, ale keď som ho piaty krát na komplet prezliekala, tak som to nechala tak, alebo som mu dala látkovú plienku aby cítil, že je to mokré ........ asi ešte nie je pripravený. Len ma to už hnevá, lebo inak je veľmi šikovný a od septembra potrebujem, aby šiel do škôlky a tam s plienkou nesmie. S dcérkou som takéto problémy vôbec nemala, od dvoch rokov plienky nemala a musím povedať, že som ju odúčala v iných podmienkach (prerábali sme dom a bolo viac práce) a teraz mám na malého kopu času, ktorý tomu môžem venovať a on to nechce ani skúsiť. Motivácia, že niečo dostane - sladkosť, hračku... nezaberá. Ani to, že môže sledovať ocka, alebo sestričku na záchode, nič. Len keď ideme na záchod tak tam s nami potrebuje byť a potom spláchnuť, to sa mu páči, ale sám to nechce. Poraďte prosím ako dosiahnuť úspech. Všetkým vopred ďakujem za rady.

sandracs
20. mar 2012

Ahoj mildnis, vitaj medzi nami 🙂 Moje deti tiež začali neskôr chodiť na wc, skúšali sme tiež všeličo, ale nakoniec sa to myslím samo vyriešilo. Už je to dávno, tak si tak dobre nepamätám - spomienkach zostalo len to "uplácenie a pobehovanie s nočníkom za drobcom"🙂 Skús napísať do fóra pre takéto detičky, tam Ti skôr niekto poradí 🙂 Veľa šťastia.

jihlavanka
22. mar 2012

ahoj! u nás pomohlo nedať plienku a po 15-30 minútach posadiť na nočník - buď sa zadarilo alebo nie, zase zopakovať po 15-30 min, prvých pár dní sme opakovať nestihli - skončilo to v gatiach, potom už to bolo v pohode, syn bol bez plienky už v nececelých 2 rokoch. Píšeš, že ani posadiť na nočník sa nechce - čo tak skúsiť čúrať normálne do záchodu (ako ocko), vonku "zaliať" prvé kvety, čúrt do kaluže, do potoka..... Uvidíš, možno to chce ešte trochu viac času, držím palce!