Detský očný lekár v BA

mirkaknm
10. okt 2018

Mile mamicky,
Viete mi prosim doporucit naozaj dobreho ocneho detskeho lekara? Dcerka ma od narodenia zeleny vytok na jednom ocku,polepene ocko ked sa zobudi a v priebehu dna tiez vytok.
Liecba - acuflash, optalmo septonex, torbex, pamycon.
Po pamycone sa to zlepsuje ale stale vytok pretrvava.
Lekarka ju chce poslat na prepich ocnych kanalikov ale ja to odmietam!!!
Preto hladam lekara s inym pristupom a tiez rady (masaz robime,obklady z kamiliek a repiku ocko este viac tieklo)1.Lekara z Ba alebo blizke okolie. Dakujem

janinah
10. okt 2018

Pracujem s očami,nie je to prepich,ale preplach slzných ciest,asi o tom máš málo info,lebo uprednostňuješ nekonečnú liečbu chémiou pred krátkym,nebolestivým zákrokom,ktorý môže účinne pomôcť.Dieťa plače,ale ni eod bolesti. oko je znecitlivené kvapkami ,plače od strachu..Máš právo odmietnuť,ale dobrý dr. aj iný ti toto navrhne tiež.

petulkahu
10. okt 2018

@mirkaknm ahoj, pridam vlastnu skusenost. Moja dcerka to mala tiez, samo to preslo cca v 7 mesiaci. Nic specialne som s tym nerobila, akurat som kvapkala acuflas. Skusala som aj ocianku ( bylinky). Uz sme boli objednane na preplach kanalikov, ale zrusila som to ( podla mna je to zbytocne invazivny zakrok) a dobre som urobila, ze som tam nesla, asi o tyzden to preslo a uz bol pokoj.

lulu2014
10. okt 2018

@mirkaknm zdravim....moja skusennost s tymto istym problemom...prinesli sme si to z porodnice v Ruzinove. Najskor jedno ocko a po troch dnoch sa pridalo druhe. Takze nam tiekli obe. Tiez se mali kvapky maste davala nam pediatricka bola som na ocnom u troch doktorov. Detska nas uz chcela poslat skor na to prefuknutie ale tiez som sa toho obavala. Takze sme neboli.
Ale po troch mesiacoch nas poslala detska na prefuk. Povedala ze to nema vyznam sa trapit lebo nic nepomahalo. Tak sme sa vybrali na kramare. Najskor nam dali masticku s tym ze o tyzden kontrola. Kedze nepomohla ani ta .... tak doktorka povedala ze nam to prefuknu. Bala som sa....priznavam....ale som ju ukecala ze chcem byt pri tom. Aj som bola. Kvapky dali malej este v ambulancii potom sme presli do druhej miestnosti....malu zabalili do plachty sestricka drzala hlavicku a ja som teoreticky nozicky. Doktorka robila zakrok. Fukla jedno ocko druhe a bolo po cca troch minutach po. Z jednej nosnej dierky jej vybehol hnusny zeleny hnis!?
A teraz to hlavne......lutujem tie tri mesiace trapenia kvapkami a mastami co sme malinkej davali. Ja to vediet tak si sama vypytam listok a idem. Na druhy den uz hnis absolutne ziadny !!!!!! Uz iba pekne ocka. odvtedy mame pokoj. Tesim sa.
Ano kratky zakrok vyzera skaredo ale hlavne bolo ze pomohol. Mala jasne ze si chvilu poplakaka ale ked sme vysli von tak uz bolo dobre. Proste stalo to za tych cca 5 minut strachu a placu. Takze ja osobne to len odporucam.
Nerobim tym nikomu reklamu ani nabor niekam.....ale z mojej strany mega maxi spokojnost. A ak sa rozhodnete ist drzim palce. Ale myslim si ze si tym len pomozete malinkej a sebe tiez.

kika831
10. okt 2018

@mirkaknm presli sme si tym u oboch deti. Je to preplach kanalika- jednoznacne ak ste vycerpali vsetky moznosti, tak nie je na co cakat. Z vlastnej skusenosti- urcite dat spravit. Nepomoze vam navstevovat dalsich a dalsich odbornikov. Samozrejme skonzultovat to mozte aj s dalsim lekarom, ale asi vam povie to iste. A cim skor to dietatku date urobit, tym lepsie. Viem o com hovorim. Moje deti nevedeli uz ani ocka otvorit od toho hnisu. Zapalene ocicko, zalepene, no bolo to zle. Po preplachu uplne vyliecenie. Drzim velmi palce

lavender21
10. okt 2018

My sme s tým bojovali 9 mesiacov, opakovane jej hnisalo očko. Očná stále odkladala preplach kanálika, hoc ja som chcela ísť, lebo som vedela že jej to pomôže. Nakoniec nás poslala keď mala malá asi 7 mesiacov, keďže už bola veľká a silná, nevedeli jej to spraviť a musela ísť do celkovej narkózy! Boli sme v Banskej Bystrici, je tam odborníčka MUDr. melocikova. Nakoniec sa ukázalo že malá jeden slzný kanálik vôbec nemá, takže sme masírovali úplne zbytočne a celé mesiace sa trápili... A dvaja očný doktori si to vôbec nevšimli... Preplach jej pomohol, odvtedy jej nehnisalo. Keby som to bola vedela skôr ako to dopadne, nástojila by som na preplachu oveľa skôr (prvýkrát sme boli dokonca v Prahe, keď mala 4 týždne a tam nám kázali odsávať sople z nosa obyčajnou odsávačka, čo samozrejme vôbec nepomohlo ☹ ) a toooľko som trápila malú kvapkami :-/