Mám odsávať vodové soplíky?

inciatko1
19. mar 2012

prosim mamicky ak mate niektora skusenost poradte.ide nam horny zubok a zrejme z toho sme dostali sopliky lebo horucky nemame.mame len vodove sopliky aj ked teda spinka pochrapkava.odsavanie nema rad a ked odsavam nic nejde akurat spusti plac a potom mu tecie z nozteka.chcem vediet ci to treba racej odsavat ,alebo nie.necem ho trapit ale ani ublizit nejakym zahlienenim.prosim poradte

irise
19. mar 2012

Neodsavat, lebo sa velmi vysusi sliznica. Polohuj hlavicku aby sopliky nazatekali.

heni79
24. mar 2012

Áno, všetky sople je potrebné odstrániť. Či už vyfúkaním do vreckovky, pokiaľ to dieťa nevie, odsávaním. Odsávanie nemiluje žiadne dieťa, ale nechať sople zatekať do hrdla nie je riešenie..
Sliznicu je ale potrebné zvlhčovať podávaním vhodných prostriedkov.

Na otázku existuje ako odpoveď aj otázka. 😉 Keď tebe tečú sople, vodové, fúkaš si nos, utieraš, alebo to necháš tak? 😉

miskax2
25. mar 2012

urcite odsavaj! vyhnes sa tak moznym komplikaciam ako su upchate slzne kanaliky ci zapal stredneho ucha a to je o dost horsie ako trocha placu pri odsavani ziadnemu dietatku sa to nepaci aj moja rucala akoby som ju z koze drala ale bolo to pre jej dobro 😉

smarti
25. mar 2012

Keď som bola s dcérou v nemocnici so zápalom obličky, zároveň nám išli zúbky a tiež sme mali soplíky, cez deň v pohode dýchala, len keď spala, tak sa noštek trochu uprával. Odsávala nám sestrička s takou ich špeci odsávačkou, myslela som, že jej tým pomáhame. Keď to videla primárka, zhrozila sa, že zbytočne jej opuchne sliznica z toľkého odsávania, odsávať vraj treba, keď tam sú husté sople, ktoré sa inak nedostanú von, vodové určite nie. Vraj sa zbytočne podráždi sliznica, ktorá zároveň opuchne a tak namiesto toho, aby sme bábu pomohli, tak mu poškodíme. Dovolila nám odsať maximálne večer pred spaním a za tým dať kvapky, aby sa noštek uvoľnil. Ale to je naša skúsenosť, veď aj každý lekár povie ináč. Skús sa opýtať tu na fóre strapco - ona je ORL lekárka, tak asi lepše podarí.

sabiatko
25. mar 2012

my vodove sopliky neodsavame, lebo sa ich tvori vela kazdu chvilku a aj tak same vytecu. pred spanim mu ale vzdy odsajeme, lebo v leziacej polohe mu nemaju ako odtiect. najlepsie cim najrychlejsie. nasmu odsavanie vobec nevadi, ale on uz ma 2 roky, tak asi aj zo zvyku. kazdopadne ten soplik musi ist von, ci uz prirodzene alebo odsavackou, inak sa infekcia tak skoro nevylieci.