Vankúš a 5 mesačné bábätko

martina374
7. mar 2015

Ahojte, chcem sa opýtať na vaše skúsenosti. Teda čítala som články o tom že bábätko do 1 roka nemá mať vankúš. Mojej dcérka(5 mesiacov) dávam pod hlavičku vankúš, nie je nejaký vysoký alebo hrubý ale taký ploský,ale má vyvýšenú hlavičku a to aj preto lebo teraz ked bola chorá tak doktorka povedala aby som jej dala daco pod hlavu aby sa nezadusila hlienmi a odvtedy jej ten vankus tam akosi ostal. Moze mat potom ked bude trosku väcsia problém s chrbticou? alebo mám ten vankus uplne odstranit? Diky

siska53
7. mar 2015

@martina374 vankus sa do dvoch rokov sa neodporuca, aby sa babo nezadusilo. Ja to robim a robila som.to tak ze som vankuse davala pod matrac,cize vznikla taka sikma plocha. Babo malo hlavicku vo vyvysenej polohe a nemusela som sa bat,ze sa udusi na vankusi.

grundia
7. mar 2015

Ak mala mala problem s hlienmy,vzdy som jej podlozila nozicky postielky knihami.
Bola tak vo vyvysenej polohe a nemusela som davat nic pod hlavicku.Vyskusajte radsej tak 😉

slnecnica174
7. mar 2015

@martina374 Moja mala mavala vankusik od dvoch-troch mesiacov, ale specialny pre babatka, tak ako pises velmi plosky. Od roka uz ma vankusik trosku hrubsi, ale primerany veku.

chrumka84
7. mar 2015

Moja ma 2,5 roka a nema ziadny vankus. Podla mna zase dieta vankus nepotrebuje. Ked sa pozriem na seba, ako mam problem najst vankus, ktory mi vyhovuje...Mozno by sme vankuse nemali pouzivat vobec 🙂.

sense
7. mar 2015

my budeme mat dva roky a vankus nema ziadny ked bola chora podkladala som matrac aby jej hlieny nezatekali...

ivet1371
7. mar 2015

Moje deti mali vankuš tenky a posledny syn mal hrubši lebo grckaval