Vyšetrenie očí v 1.roku

elizabeth88
21. aug 2018

Dobry den,chcela by som vediet,ako prebieha vysetrenie ociek rocneho babatka.to sa vraj robi tak dokladnejsie.Mna zaujimaju skusenosti,mozno nejake rady,na co byt pripravena,pripadne ako drobca pripravit.Dakujem.

deti95060810
21. aug 2018

dcére robili v 3 mesiacoch a potom v 6 mes. v narkóze...

elizabeth88
autor
21. aug 2018

@deti95060810 Fuha,to museli mat podozrenie na nieco,dufam,ze je vsetko o.k. s dcerkou.

deti95060810
21. aug 2018

áno, mali podozrenie, ale nepotvrdilo sa....

anetka1978
22. aug 2018

My sme tiez boli na ocnom vysetreni, tu v AT, ked mal maly 1 rok. Jednoducho Dr. nakvapkal do oci, cakali sme 15 min a potom popozeral. Vsetko bolo ok. Kloo klop😊

elizabeth88
autor
22. aug 2018

Jaaj..tak to super.Ja som pocula vselico o tom,ako take deticky este nechcu spolupracovat niektore,no to iste pri rozsirenejsich vysetreniach,ak uznaju za potrebne,pripadne mamicka si ziada..Ja chcem,aby mu vysetrili aj postavenie oci ci je o.k.Pevne dufam a verim,ze to bude vsetko dobre,najradsej mam istotu,ze to tak je.

yanni
22. aug 2018

@elizabeth88 My sme v De a tu sa to bezne rocnym zdravym detom nerobi. Odporuca sa, aj bez nejakeho podozrenia, urobit prehliadku, ak aspon jeden z rodicov ma nejaku aj banalnu ocnu vadu.

My sme boli s nasou najmladsou v necelom 1,5 roku, vsetko dokladne popozeral, pomeral, aj postavenie oci atd. Nic nedaval, to sa pri beznom, bez podozrenia na nejaku vadu nedava. Ziadne kvapky, ziadna narkoza. U nas prebehlo vsetko bez problemov, mala spolupracovala vyborne ale zalezi to aj od lekara. Ten nas to jednoducho vie aj s takto malymi detmi. Zial nie kazdy, aj ked trebars detsky ocny, zvladne kazde dieta.

elizabeth88
autor
22. aug 2018

@yanni Dakujem.Tak uvidim..Moja ocna v Ba povedala,ze ak chcem,nech sa objednam,ked bude mat mala rok,ale ze nemusim.No mna znepokojuje,ako som uz zmienovala v nejakej teme,ze na cokolvek uzke a kriklave sa zadiva zblizka,tak sa jej zmeni postavenie oci trocha a trvale..Uz neviem,ci sa mi to len zda..ci uz moc malu pozorujem,lebo okolie to nevidi,okrem kamosky jednej..Uz som vyselektovala vsetky hracky,aby boli pre u o.k.,snazim sa,nech sa takym tvarom vyhyba,mam z toho trocha uz mozno aj paranoju.😀Tak urcite pojdeme,nech povie lekarkaco si o tom mysli..no a hlavne,nech ju poriadne skontroluje.Mala sa narodila o mesiac a pol skor..

yanni
22. aug 2018

@elizabeth88 Ako sa jej zmeni? Je uplne normalne, ze ked sa na nieco pozras velmi z blizka a z daleka, tak sa pozeras inak. Ale navstevou lekara nic nepokazis.