Má význam kúpiť kôš na plienky?

marlen_ka87
5. jan 2018

Ahojte,

má cenu kupovať kôš na plienky?

ďakujem
marlen

ruzasipova
5. jan 2018

Nie. My sme mali kýblik od farby. Zavretý vrchnák tiež výborne drží smrad.

nikusa45
5. jan 2018

Ja mám ale len take vedierko co ma aj kryt, nechce sa mi ísť s každou plienkou von

ivanameskova1
5. jan 2018

my máme normálne kôš s vrchnakom a máme ho v kupelni vedľa wc.

buddynka
5. jan 2018

toto by aj mna zaujmalo ci sa oplati taky kos na plienky. My byvame v rodinnom dome a u nas vynasaju smeti raz za mesiac, takze ja nemozem pri kazdej prechadzke zobrat plienky a vyhodit. Hodim si ich len do vlastneho a tam to bude asi slusne smrdiet kym to prijdu zobrat. Mali ste niektora takuto situaciu? ako ste to riesili?

ivanameskova1
5. jan 2018

my máme osve v kuchyni a osve v kupelni na plienky

evittam
5. jan 2018

Nie, a nikdy sme nemali ani nejaky zvlast kos na plienky.

pribinak
5. jan 2018

nie, v zdravot. potrebach som fakt za par eur kupila balicke navonanych sackov a to toho som balila plienky, urobila uzol a bolo. Stalo to par eur a v 1 baleni bolo asi 250 sackov.

lavieenrose
5. jan 2018

my sme mali a bolo to fajn ze nesmrdeli hovienka v sufliku v kuchyni...teraz mame v kuchyni (inej) ale tam hadzem separacne plienky a teda je tam aj kryt ale ked to otvorim...kos na plienky teraz vyuzivam na latkove plienky ..mame kyblik macka pu a ked budu decka velke mozu to mat ako kos v izbe na vytvarne cinnosti struzlikance papieriky..takze ta investicia nieje tragedia

evittam
5. jan 2018

@lavieenrose No a nam nic nesmrdelo aj bez specialneho kosa.😉

lavieenrose
5. jan 2018

@evittam tak moje dieta nekaka ruze..tvoje mozno ano

evittam
5. jan 2018

@lavieenrose Nie ani moje deti nekakaju ruže. Ale nemuseli sme kvoli tomu kupovat zvláštny kos. Za mna zbytocnost. To je vsetko.

lavieenrose
5. jan 2018

a nebol to specialny kos iba kybel s vrchnakom ;) len s tym ze nebol v kuchyni ale pri prebalovaku..kludne moze mat aj kybel od farby ako je vyssie spominane ..my sme ten nas kos kupili asi za 4€ vo vypredaji v predeti

bibistec
5. jan 2018

Je to totalna blbost
My sme nemali normalne som zabalila plienku prip
Este do saxku a do bezneho kosa a kazdy den sa aj tak vyhadzovalo prip aj 2 x takze zbytocne vyhodene peniaze

uzlinka4
5. jan 2018

Nie, podla mna zbytocnost. Ja som mala kupene sacky na plienky a ked sa maly pokakal, tak som to do toho zabalila a hodila do kosa. Kos sme vynasali kazdy den do smetiaka

sissy27
5. jan 2018

vzhľadom k nákladom na samotný kôš a hlavne tie špeciálne sáčky do toho je to blbosť... my máme smeti na balkóne, takže som vyhodila normálne do smetí a von som chodila tak či tak aj 2-3x denne, tak nebol problém vždy zobrať aj smeti.

sardinka32
5. jan 2018

Nie, zbytocnost. Ked bolo v plienke nakakane, tak som plienku zabalila do sacka a zviazala na uzlik a az tak hodila do kosa.

polewa
5. jan 2018

My sme mali a iba zavadzal. Posunula som dalej. Hadzala som normalne do kosa. Ked sa pokakal a dalo sa tak som vytriasala plienku do toalety

ciola
5. jan 2018

ak na to máte peniaze, že vám nebudú chýbať tak kúpte, ak nie alebo je vám to ľúto tak prežijete aj bez neho 😉

hela_tn
5. jan 2018

Za mna super vec,hlavne,ked sme este v panelaku byvali..treba ale kupovat taky,kde idu normalne sacky,nie tie specialne..urcite by som si ho kupila zas..

nesvadbovo
AMBASÁDORKA
5. jan 2018

No, tak za seba poviem, ze je to super. Ale pozor, myslim plienkovy kos, do ktoreho netreba kupovat tie specialne kazety, ale da sa tam normalny sacok do kosa, igelitka z tesca.. ja som kupila tu na MK za 20€ a kupujem obycajne 35l sacky. Sacok vymenim cca raz za tyzden a v kupelni ani naznak zapachu. Prebalujem vzdy na prebalovaku v kupelni a nemusim s plienkou chodit cez cely dom.

malapepka
5. jan 2018

@buddynka my tiež bývame v rodinnom dome a smeti nám vyvážajú 1x za 2 týždne. Keď sme ešte mali plienky, každý večer som vyprazdnila kôš z kupelky, úplne bežný, ničím výnimočný s preklapacim vrchom. Každý večer som vrece s plienkami vyhodila do nášho kontajnera. V zime nesmrdelo nič, lebo v zime sa obsah smetaku tak nerozklada. V lete je to horšie, smrdka smetaku, ale najmä pri otvorení. Zavretý ani nie. A smrdí všeobecne všetko, nie len plienky. Takže domáci smetak nepovažujem za problém. Ináč, my máme smetnu nádobu úplne v rohu, tam, kde sa najmenej pohybujeme.

bihl
3. máj 2018

Paneboze, to naozaj citam, ze balite pouzite plienky este do extra sacku? Ok, pochopim ak niekto nepouziva latkove, ale jednorazove, ale zahlcovat tuto planetu este vacsim mnozstvom plastu a odpadu je chore. To si naozaj radsej kupte "specialny" kos za par eur a urobte nieco aj pre tuto Zem. Nevidite aka osveta sa robi, uz takmer v kazdom odvetvi, aby sa konecne ludia zobudili a zacali nieco robit s (najma) plastovym odpadom, ktoreho je tak vela, ze sa za chvilu nebudeme mat kam pohnut a tu sa v domacnostiach bali odpad do odpadu...trochu ohladuplnosti, toto je na zaplakanie.

zuzana2022
5. jan 2022

@buddynka ahoj, prosim ta, ako si vyriesila tie plienky? Ja budem rodit v juni, vyvoz odpadu mame tiez raz za mesiac a tak rozmyslam, ako vyriesit pouzite plienky, hlavne teda v tom lete. Dakujem