Ortopedické nohavičky či plienky popoliny či babylucy?

lyzenka
2. júl 2007

Chcem sa spytat,

ked budem davat ortopedicke nohavicky s plienkou, je to to iste, ako keby som davala plienky babylucy fix? alebo nejake take popoliny nohavicky? neviem nevyznam sa v tom.

mracik
2. júl 2007

používanie popoliniek ti tiež zaručí široké balenie, rozdiel je asi len v tom, že pri ortopedických nohavičkách ti plienka ľahko pretečie, teda ak ich nepoužívaš na pampersku 😉

easly
5. júl 2007

super tema pre mna... ja davam mojmu 2 mes.malemu 2 platene a ortopedicke nohavicky a na noc huggies a 1 platenu s ortop.noh. dufam,ze to je spravne,lebo tu v Angl. tu ani nevysetruju ci ma dobre vyvinute nozicky... ani neviem dokedy ho mam takto balit... ☹

mimakro
6. júl 2007

easly, je to správne. Poštolkove(ortop.) nohavičky + plienka zaručia správnu polohu bedrových kĺbov oproti kĺbovej jamke. Popoliny sú síce objemné, ale mäkké a bábovi kladú menší odpor, keď narovnáva nožičky (nie je zaručené, že kĺb a kĺbová jamka zvierajú 180°uhol). Ja som balila prvé dva mesiace, ale pokiaľ sa vo vašej rodine vyskytla dysplázia bedrových kĺbov, treba aj dlhšie. Mne sa obe deti skoro stavali na nohy. Podľa mňa, keby mali s kĺbikmi problémy, tak by sa nestavali. Ortopédi odporúčajú až do pol roka.

evaka
6. júl 2007

Ja som balila malú naširoko, čiže jednorázovka/bavlnená + bavlnená + ortopedické nohavičky - pretieklo ozaj málokedy. V ortopedických pomôckach mi pani povedala, že jediné certifikované vrchné nohavičky sú ortopedické. Ale ak ortopedické, len na suchý zips, je to rýchlovka. Vrchné nohavičky Baby Lucy takmer nepoužívam, plienky s vložkou sú tak objemné, že nám to nepretečie. Teda stalo sa práve dnes 1x, že ich celé precikala, bo sme boli v meste a nestihli prísť domov načas 😀.

megie
15. aug 2007

mám otázku, dnes som sa dočitala, že v niektorých štátoch perinky a poštolkové nohavičky vôbec nepoužívajú a že v niektorých je balenie "naširoko" dokonca zakázané. Čo si o tom myslíte? čo z toho a aký dlhý čas praktizujete? No, ja som z toho dosť zmätená... Nechápem, prečo sa to tu používa a inde nie?

katusha
15. aug 2007

ja si myslim, ze predsa to na nieco musi byt dobre ked to lekari odporucaju robit 😕 kupila som vcera malej ortopedaky na suchy zips a parada 😀 doteraz som sa trapila so zavazovanim 😅
inak viete mi niekto poradit - mozem malej davat namiesto ortopedakov plienkove nohavicky? som ich vcera obzerala v meste a bolo tam napisane ze sa do nich tiez vlozi jedna bavlnena plienka. budu tieto plienkove nohavicky splnat ten isty ucel ako ortopedicke?

megie
15. aug 2007

no, už som sa dozvedela, že prečo je to dobré nosiť a prečo sa to tu na "východe" robí a v západných krajinách nie.. Preto, lebo my (z "východu") sme náchylnejší na problemy s klbykmi. A my to máme ako prevenciu a na západe sa tým zaoberajú, až ked je náhodou problém.. (kedže u nich sa to tak nevyskytuje). A že baliť "naširoko" by sa malo hlavne prvých 6 týždnov, lebo že dovtedy to tam zrastá, a že neskôr je to už vecou maminy, či bude baliť takto dlhšie. 🙂

katusha
15. aug 2007

megie, ano presne toto som aj ja citala 😉

evaka
16. aug 2007

a problémy "tu na východe" sú preto, lebo balíme bábätká do perinky, zavinovačky... Na západe sa nezaväzuje, tým pádom si dáva bábo nožičky naširoko samo od seba, ako mu je prirodzené. A tak tam nemajú problémy s kĺbmi (ale majú zasa iné).

vachovka
16. aug 2007

baby ja som citala ze u nas su problemy s klbmi koli tomu, ze ked sa babo narodi hned ho meraju cize mu natiahnu nozky a tym sa poskoduju.V Holandsku nemeraju a tak nemaju s tim problem.

nikolenka
20. aug 2007

Cautw maminy, ja som asi uuplne lava ale nedokazem mojej malej 4 tyzdnovej ciperke nasadit spravne postolky. pouzivame ich zvacsa s jednorazovkou a 1 bavl. neznasa fixovane nozicky, asi preto, ze sme boli v nemocnici prvy tYzden bez nich a doma som ju v dobrej viere balila do babylucy...az na naliehanie lekarky som zacala v 2 tyzdnoch s postolkami a to je des...vystiera nozky a drzi a nepusti...obcas sa to aspon muzovi podari...ale snad je vsetko v poriadku,...my v rodine nic take nemame...

mirip
22. jan 2010

Ahojte, chcem sa spýtať na balenie naširoko aký typ ortopedických nohavičiek používate lebo ja mám pri tom problém, všade kde som šla do lekárne som narazila na ortop. nohavičky Gaji a to je ten problém, ked dám do nich dve plienky tak sú ako bedrovky nohavice a behá jej to tam hore dolu,máme tri mesiace a jeden týždeň ked jej dám dvojky sú na páse malé a ked jej dám trojky tak sú velké na suchý zips, ked jej dám šnurovacie tak sú ešte menšie v sede a ešte nižšie na bedách, tak už vážne neviem aké mám kúpiť, lebo zatial všetky od gaji sú len po bedrá a nedá sa do nich dobre baliť

dahlia23
23. jan 2010

ja osobne by som poštolky nekupovala...
na jednorázovku sa dajú dať aj tie baby lucy, ale nie nohavičky fix (to sú len vrchné nepriepustné gaťky), ale plienku classic. keď je v nej tá vkladacia vložka, je to fajn, videla som to mamine, čo so mnou ležala v nemocnici, ona tak balila malého. my sme od narodenia používali iba látkovky, takže toto sme neriešili. ale kamoškám som potom požičiavala naše plienky, kým deti balili naširoko, dávali im ich na tie pampersky... 😉

katka.carska
23. jan 2010

Tak mne tento tyzden v porodnici povedali, ze sa nasiroko uz preventivne nebali, len ked je nejaky problem. Neviem, ci to plati pre cele Sk, alebo len kde, tu.
A co sa tyka postoliek, stretla som sa aj s moznostou - bavlnena plienka (pripadne dve) a na vrch zavazovacia plienka (je to cista bavlna, ziadny igelit)
http://vbavlnce.cz/index.php?kat=2&cln=6&gst=1&...

lenocka23
4. feb 2010

nam tiez povedali v porodnici, ze preventivne balit netreba, ale ja maleho ani do perinky nebalim (nema to rad) tak hadam je to OK.. este by som sa vas chcela spytat, podarilo sa nam objednat na kontrolu klbov az v marci ked maly bude mat vyse dva mesiace, myslite ze je to na prvu kontrolu neskoro..?

ali_ali_1510
5. feb 2010

ahojky, ja som na radu kamosky kupila ortopedicke nohavicky sandy- kupila som ich u nas v obchode, ale su aj na nete. k tomu nepotrebujes ziadne plienky. su to nohavicky co maju vo vnutri gumu a tym drzia nozicky na siroko. My sme ich uz po troch mesiacoch odlozili, vsetko bolo v poriadku. Davala som ich uplne na vrch veci. tym padom mala nemala ani odrete nozicky - lebo z tych klasickych, ked som ich dala hned na plienku, tak jej ich otlacili. Aj kamoska ich uz odlozila, jej dcerka ich uz tiez nepotrebuje.