Sťahujúci pás. Kedy ho začať nosiť po cisárskom reze?

mimkaz
12. okt 2011

Ahojte, chcem sa opýtať kedy po cisárskom začať nosiť sťahujúci pás a či vôbec to pomôže.Ďakujem

zuzana76
12. okt 2011

nenosila som ziadny pas, brucho mam ploche, aj ked budem musiet zacat cvicit, lebo potrebujem spevnit, mam po 2 sekciach, ale od poslednej preslo uz 14 mesiacov, ale ja som sa vratila do povodneho stavu pred tehotenstvom uz asi 2 mesiace po porode.

mimkaz
autor
12. okt 2011

@zuzana76 ja som zatial len dva týždne po, takže možno je to aj tým ale brucho mám ešte nejaké velké, neoblečiem žiadne nohavice z pred tehotenstva, no a

mimkaz
autor
12. okt 2011

no aj som dosť pribrala, takže aj to je asi príčina

zuzana76
12. okt 2011

@mimkaz ale 2 tyzdne po porode som ani ja nic neobliekla, este tie kosti som mala nejake roztiahnute ci co, proste mi nohavice nepresli cez bedra, ale tak po 2 mesiacoch sa to spravilo, ale ked kojis, tak by si nemala dietovat, ani si nenasadzuj ziadnu dietu a po cisarskom by si nemala 3 mesiace cvicit cviky na brucho a taktiez , ked dojcis, tak sa neodporuca velmi cvicit, pretoze do mlieka sa vyplavuju toxiny, ale samozrejme nejaka pohybova aktivita ano, len nie zhurta, najskor skus dlhe prechadzky s kocikom, neskor mozno plavanie, ked sa zahoji rana a budes po sestonedeli. A mozno zhodis kila dojcenim, alebo len starostlivostou o dieta.

zuzana76
12. okt 2011

ale na tvoju otazku ci pomoze stahujuci pas, myslim si, ze nie, skor to cvicenie

martina2001
12. okt 2011

@mimkaz ja som sa nato konkrétne pýtala a doktorka mi odpovedala, že nie, jedine cvičenie

zuzitka7
12. okt 2011

@mimkaz ahojky viesco ja som pocas teho pribrala az 40kil a po cisarskom mi brucho ostalo ovisnute a proste strasne nieco katastrofa...a to som mala vzdy 58 kil...a teraz mam 80 uz som nieco schudla....a. tiez mam ten stahovaci pas a ten ti pomoze iba tak naoko ze mas trosku mensie brusko a ze sa ti tak netrasie.......ale inak pomoze naozaj len cvicenie....ja som zacala cvicit ale ma to este stale boli tak chodim na bajku a beham...

scale1010
26. apr 2013

ja som pred tehotenstvom vážila 56kg a pribrala som 32kg počas tehotenstva mala som tehotenskú cukrovku tak aj preto som tak pribrala a strašne popukala-strie.Po cisárskom reze mi ostalo ovisnuté brucho katastrofa nič neoblečiem som 7 týždňou po cisárskom a mám 81kg.Pás som nepoužívala a ani nepoužívam ja používam sťahovacie nohavičky čo sú až pod prsia ale nepomáha to presne ako píše zuzitka7 je to iba na oko.Tak neviem ja som začala cvičiť a menej chudnúť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre