Do koľkých dní vypláca poisťovňa Ing peniaze na účet?

wilagrande
7. dec 2014

Prosim vas pracuje niekto v ING poistovni?muz mal uraz a dna 8.12.ide ukoncit u lekara a poslat likvidaciu do poistovne a chcem sa opytat do kolkych dni vyplacaju na ucet??

lubomirspetko
7. dec 2014

@wilagrande

obvykle do 14 dní. Ak bola PN alebo DO dlhšie ako 30 dní, mohli ste požiadať o preddavok na poistné plnenie.

wilagrande
autor
8. dec 2014

@lubomirspetko dakujem...a ano bolo to viac ako 30dni len sme netusili o tom preddavku ale nevadi ...dufam ze to stihnu poslat do sviatkov lebo koli jeho pn sme mali poriadny skrt cez rozpocet len pochybujem ze to stihnu poslat..

wilagrande
autor
22. dec 2014

@lubomirspetko dobry den ...mozem sa este opytat ako je mozne ked manzel ma denne odskodne 70eur a dnes mu volali ze mu poslali len 700eur a bol na pn viac ako 31dni???ako som rozculena ved to sa nam neoplati ani platit taku poistku som znechutena

lubomirspetko
22. dec 2014

@wilagrande

A aký to bol úraz? Poisťovne majú na to špeciálne ustanovovacie tabuľky v ktorých je určená maximálna doba liečenia úrazu.

Má váš manžel tak nadštandardný príjem že potrebuje poistenie DO na 70€? Poštovne sú oprávnené krátiť poistné plnenie ak by bola denná dávka nadmieru väčšia ako to, čo váš manžel zarába v práci. Na to si treba dať pozor.

Keď je to správne nastavené oplatí sa to. Len vo vašom prípade zrejme šlo o pripoistenie, alebo úraz bol málo závažný. S ING poisťovňou som mal tiež zlé skúsenosti. Moc ich neodporúčam...

dragonovci
22. dec 2014

Chcem sa opytat neviete do kolkych dni vyplaca komunalna poistovna urazove poistky?Je to uz mesiac co sme poslali vsetky papiere a zatial nic.Dakujem za odpoved ak niekto vie.

wilagrande
autor
22. dec 2014

@lubomirspetko ano ma dobry mesacny prijem preto sa dal takto poistit a mal uraz taky ze spadol na chrbticu mal tam nieco neviem presny odborny nazov urazu ale musel brat infuzie a mal chirurgicke a neurologicke osetrenie a bol prace neschopny mal priserne bolesti dva krat sme volali rzp co lieky nezaberali tak sme sklamany s toho :(

lubomirspetko
22. dec 2014

@wilagrande

napíšte odvolanie a žiadajte o nahliadnutie do tabuliek maximálnej výšky denného odškodného pre jednotlivé úrazy. Požadujte aj o priame vysvetlenie prečo mal plné len tak málo...

wilagrande
autor
22. dec 2014

@lubomirspetko ak by sa to dalo tak skusime....a dakujem velmi pekne za radu..a stastne a vesele prajeme

lubomirspetko
23. dec 2014

@wilagrande Určite skúste. Napíšte to ako list. Musia vám vysvetliť prečo bolo plnenie znížené a za koľko dní vám vlastne plnili. Som rád že som pomohol.

Prajem šťastné a veselé aj vám 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubomirspetko
26. dec 2014

@fidka79 Najväčší problém je vždy v tom, že klienti vôbec nevedia ako poistené riziká fungujú.
DO sa vypláca podľa tabuliek ktoré má každá poisťovňa.

Ono vo všeobecnosti poisťovne sú na riziku denné odškodné v strate od 200% do 500%. Reálne na tomto riziku prerábajú a preto sa snažia všetko čo sa dá nevyplatiť. Preto si myslím že poisťovať denné odškodné má zmysel len vo výnimočných prípadoch.

frapper
26. dec 2014

@lubomirspetko máte aj pravdu,ale toto robia niektoré poisťovne-slabšie,že nevyplatia vôbec /alebo časť/.Napr.Allianz zmluvy,ktoré boli uzatvorené pred rokom 2012,tam je likvidácia,koľko trvalo liečenie podľa lekárskych správ.Po 1.4.2012,sú už oceňovacie tabuľky,podľa ktorých sa oceňuje liečenie úrazu.Toto všetko nastalo preto,že sa začali robiť podvody pri úrazoch,že klienti poisťovali vysoké DO na deň+smrť úrazovú/lebo to bolo najlacnejšie/ iba tieto 2 položky a využívali to spolu s lekárom na úraz.Allianz aj pri tomto vyplácala,ale ak klient mal úraz 3-4krát za rok,tu už zmluvu vypovedali,išlo už o využívanie na úkor čestných klientov.Tu vidieť,že zasa čestný doplácali na nečestných.Áno je pravda,že poisťovne na tomto riziku prerábajú,ale pokiaľ je DO do 20€/deň pri zamestnaných,nie je problém.Pri nezamestnaných,MD,študenti je DO do 10€/deň.Allianz to má tak ošetrené,ale myslím aj iné poisťovne.Tie oceňovacie tabuľky bola nevyhnutnosť zo strany poisťovne,pretože klienti veľakrát mali úraz,opuch,modrinu,ktoré liečili aj 30-40 dní,čo je nemyslitelné,také niečo sa lieči 15-20dní napr.Svojim klientom neodporúčam špekulovať na DO-neopláca sa to,ak má klient záujem o toto pripoistenie.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
frapper
26. dec 2014

@fidka79 Allianz všetko vypláca ako má.Jasné,že klient o tom je informovaný pri uzatváraní zmluvy.Mimochodom zakladateľka mala poistenie v ING poisťovni.

lubomirspetko
27. dec 2014

@fidka79

Vyplácajú ale niekedy sa okúňajú 🙂 Treba ich bombardovať, sťažovať sa a vyhrážať sa a niekedy povolia 🙂

Nový zákon ktorý sa chystá by mal upraviť tento problém pretože bude obsahovať odstavec ktorý bude hovoriť o tom, že poisťovňa musí byť v zisku za každé poistné riziko ktoré má poistený dojednané. Pravdepodobne denné odškodné v takej podobe ako ho poznáme teraz zanikne...

lubomirspetko
27. dec 2014

@frapper

To je pravda že menšie poisťovne sa viacej okúňajú. Allianz je pri plnení asi bezproblémovejší ale tiež niekedy škrtnú to DO o polovicu menej. Minulý rok mi klientka pri DO dostala len 20 dní namiesto 35 (podľa tabuliek mala mať 35), keď som to následne riešil, zistilo sa že likvidátor si neprečítal poslednú stranu lekárskej správy 🙂

Samozrejme sa to potom vyriešilo, ale bežný človek by len nadával na poisťovňu a nechal to tak.

frapper
27. dec 2014

@lubomirspetko jasné,keď niečo nesedí a klient má pravdu,treba požiadať o prehodnotenie,tiež to robím klientom,pokiaľ to nesedí podľa tabuliek.Človek keď tomu až tak nerozumie,nevie si to niekedy obhájiť,ale na to by mal mať svojho reprezentanta,aby sa s ním poradil.

lexi333
15. máj 2018

Pred 2 a pol mesiacmi som bola na sekcií, prešli dva mesiace čo som odovzdala všetky papiere od lekárov aj žiadosť a doteraz nič neprišlo, mám ešte vôbec niečo očakávat??