Rizikové tehotenstvo a poistenie práceneschopnosti

zenaroka
18. okt 2013

Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosti s poistením, kde vám poisťovňa za PN má vyplácať nejakú sumu. Viem, že tehotenstvo sa z toho vylučuje, ale čo v tom prípade, že ma vypísal gynekológ, tehotenstvo mám bezproblémové, avšak moja diagnóza od iného odborného lekára mi môže tehotenstvo skomplikovať, tak ma radšej gynekológ vypísal na PN. Konkrétne, tehotenstvo mám bezproblémové, avšak mám diagnózu na chrbticu, ktorá sa mi môže tehotenstvom zdeformovať a hrozí mi po pôrode operácia chrbtice. Uznáva poisťovňa takéto "odškodné", alebo nie? Máte s tým skúsenosti?

d.a.n.k.a
18. okt 2013

su poistovne, ktore vyplacaju zenam plnenie z dôvodu rizikoveho tehotenstva. Ak mate uzatvorene poistenie, treba len zistit, ci take nieco vasa poistovna preplaca. Ak nie, teraz je tazke sa poistit proti takemuto riziku, pretoze poistovne maju tzv. cakaciu dobu napr. 2, 6 mesiacov - je to rozne, pocas ktorej nesmiete byt na PN. Plnenie poistovna vyplaca po uplynuti tej doby.

zenaroka
autor
23. okt 2013

mám tam napísané, že PN súvisiace s tehotenstvom sa neprepláca ☹

odbornyporadca
29. okt 2013

@zenaroka Allianz SP vám preplatí aj PN z dôvodu tehotenstva, celý pobyt v nemocnici z dôvodu tehotenstva a aj prípadný cisársky rez. Pritom je úplne jedno či sa jedná o rizikové tehotenstvo alebo nie. Taktiež by ste mohli získať peniaze aj za prípadnú operáciu chrbta, ktorá vám po pôrode hrozí.

Žiaľ v tejto chvíli už je neskoro uzatvárať takéto poistenie na vaše aktuálne tehotenstvo, no do budúcna môžete o tom uvažovať.

Viac sa môžete dozvedieť aj z týchto článkov:
http://www.odbornyporadca.sk/2013/nahrada-prijm...
http://www.odbornyporadca.sk/2013/zivotne-poist...

Prajem vám život v istote a zdravého potomka

zenaroka
autor
29. okt 2013

@odbornyporadca Ďakujem za info, teraz je to naozaj neskoro riešiť, ale skúsila som svoju poisťovňu, uvidím, či mi to uznajú, či nie. Doktor mi tam napísal rizikové tehotenstvo z dôvodu spondylolistézy... Pofotila som im všetky správy od ortopéda, tak už je len na nich, či uznajú, či nie. Ak neuznajú, ruším poistku a 40 € mesačne si radšej budem ukladať na stavebné sporenie a mám to určite rozumnejšie využité peniaze, ako kŕmiť poisťovne. To je môj názor.

andrejka1986
31. okt 2013

Aegon plni aj v pripade rizikoveho tehotenstva a treba platit len 2 mesiace pred a plnia aj ked zena je uz tehotna a uzatvori zmluvu. Mam to odskusane a 450 € na ucte emoticon

litvikova
17. mar 2014

Ah
@andrejka1986 ahoj mozes mi poradit ci mi uznaju poistku na rizikove tehotenstvo ktoru som uzavrela ked som nebola tehotna a poistka mi platii az od prveho aprila?uznaju mi to lebo ta co mi to robila povedala ze mam zrusit pn a o 2tyzdne mam ist znova ale myslim si ze takto to bude viac podozrive neviem co mam urobit

julia206
26. máj 2014

Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať o pripoistení pn v Aegone. Ja mám pripoistenie PN od 1.decembra 2013 a momentálne som na PN a zaslala som im kópiu PN. Z dôvodu minimálnych papierovačiek som si dala poistenie na 10 eur denne kde sa uvádza že je bez skúmania zdravotného stavu. Nechápem prečo teraz odo mňa žiadajú moju zdravotnú dokumentáciu. Majú na to právo? Lebo ak áno tak podľa mňa tým,že tam uvádzajú, že pripoistenie do 10 eur je bez skúmania zdravotného stavu len zbytočne zavádzajú ľudí.

slavko01
2. jún 2014

@julia206 ahoj mi to budeme teraz riesit taktez tak uvidime manzelka je od dnes na rizikov tak som zvedavi ci jej nieco vyplatia ale hadam ano a ked nie tak aspon ju zrusim platil som to pripoistenie pol roka.a mozem vediet ako si nakonec dopadla

julia206
3. jún 2014

@slavko01 zatiaľ nemám nič nové, ak niečo budem vedieť tak sa ozvem.

lubomirspetko
14. jún 2014

Dobrý deň, bez skúmania zdravotného stavu znamená, že nebudú skúmať ochorenia ktoré ste mali pred uzatvorením poistnej zmluvy. Pri nejakej poistnej udalosti si vždy žiadajú zdravotnú dokumentáciu. Neexistuje poistenie ktorý by pri poistnej udalosti nežiadalo správu o zdravotnom stave.
V lepšom prípade budú skúmať len momentálnu poistnú udalosť, v horšom aj to či ste daný stav nemala pred vznikom poistenia.

xrust
13. okt 2014

Ahojte, ja mam kapitalove zivotne poistenie vo wuestenrot a tam vraj maju pre rizikove tehotenstvo vyluku co sa tyka preplacania pn. Aku diagnozu mi ma napisat obvodny lekar, aby k plneniu doslo a nemalo to suvis s rizikovym tehotenstvom? Uprimne, ak mi nic neuznaju, rusim s nimi zmluvu, v zivote som pn nebola a to pracujem 11 rokov, takze mi je taketo pripoistenie na nic a tych 33€ mesacne si budem radsej sporit sama...

ivana1971
7. dec 2014

je poisťovňa v ktorej plnia rizikové tehotenstvo, ale klientka musí mať zamestnanie na pracovnú zmluvu a poistenie si musí platiť pol roka predtým ako otehotnie

lubomirspetko
8. dec 2014

@ivana1971 Najlepšie to má v poistných podmienkach allianz...

jolly33
10. dec 2014

dobry den,pripajam sa s otazkou o vyplateni peniazi z allianzu,mam spracovanu zmluvu od 29.dna praceneschopnosti,bolo mi povedane,ze ak budem mat rizikove tehotenstvo bude mi vyplacane cca 420e mesacne,ak to preukazem spravou od gynekologa.avsak narazila som uz na 2 pripady,ked zienky mali aj spravy od lekara,mali aj rizikove tehotenstvo,aj umele oplodnenie a allianz im to neuznala a odmietla vyplacat☹ tak ja uz neviem,ci sa nato mozem spoliehat aj ja a plati si od juna 2013 mesacne 35eur.tak preco pri spisovani a uzatvarani zmluvy na navysenie poistky prave kvoli tomu bodu pocas rizikoveho tehotenstva nas ubezpecuju a platime si a ked pride k vyplacaniu tak to neuznaju???

kika8259
24. dec 2014

@jolly33

ahoj ja to prave riesim uz od oktobra,: bola som na umelom a som pn od zaciatku a robia mi s tym problem pretoze pred uzatvorenim tohto poistenia som uz raz na jednom ivf bola , cize cakam od nich list so spravou ze mi to odmietaju vyplatit, mna tomstoji mesacne 41,50€ a idem zrusit toto pripoistenie, pretoze co som teraz pocula robia s vyplacanim problem- ano ked idu poistovat tak slubia aj modre z neba . a ja som si to davala hlavne kvoli rizikovemu tehotenstvu a moj poistovatel vedel o mojom zdravotnom stave aj pred poistenim a nasluboval to co teraz odmietaju v allianzi splnit ☹

jolly33
25. dec 2014

☹ smutne,ze ani jedna z nas si nezela rizikove tehotenstvo a vsetko maju zdokladovane,aj si to platime su s tym len tahanice☹ napodobne,aj ja to idem zrusit,platim si sice k poistke to pripoistenie,je to o 15e navyse,ale tak zidu sa na ine veci,prajem vsetko dobre a hlavne zdravicko🙂
@kika8259

vive
25. dec 2014

Ahojte, tiez sa pridávam. Platím si k životnej poistke aj pripoistenie PN v Komunálnej poisťovni. Teraz som prvy krat na PN, mam problemy s chrbtom, tak som zvedava, ci mi to uznajú. Nemáte skúsenosti? Staci im tam zaniesť vyplnené tlačivo od lekára pre poisťovňu a kópiu PN po skončení práceneschopnosti ? Alebo este nieco ine budu potrebovať ??

lubomirspetko
26. dec 2014

@kika8259

Je pravda že Allianz je pri rizikovom tehotenstve najspoľahlivejší. Obvykle nie sú problémy s plnením PN ktorá vznikla pri rizikovom tehotenstve. Je to vhodné poistenie pre ženy, ktoré plánujú v budúcnosti deti.

Je tu však jedno ALE.

Poistná udalosť je podľa všeobecnej definície náhodne vzniknutá udalosť. Ak ste už pred tým, ako ste uzavrela poistnú zmluva mala problémy v tehotenstvo (aj keď v inom), nejedná sa o náhodnú udalosť pretože je pravdepodobné že budú komplikácie znova.

Poistenie nefunguje tak že "Uzavriem si ho teraz, lebo teraz mi hrozí že budem na PN". Ak vám váš sprostredkovateľ / poisťovať natáral opak, mali by ste ho nakopať do zadku...

rekira
27. feb 2015

@andrejka1986 Ahoj, Andrejka, mozno je to uz neaktualne, ale rada by som Sa ta opytala CI este je aktualne Sa takto nechat pripoistit, ked uz son tehotna? Dakujem.

andrejka1986
1. mar 2015

@rekira to ti neviem povedat draha, skus si na internete pohladat ich poistne podmienky

48erika
3. mar 2015

Pridávam sa k názoru lubomirspetko, že poistenie sa uzatvára na náhodnú udalosť! Ak už máte pred poistením diagnostikovanú nejakú chorobu, tá sa na nové poistenie nevsťahuje,nakoľko by ste ju mali pri uzatváraní poistenia uviesť. Ak ju neuvediete, náhodou sa Vám niečo stane a pri výpise z chorobopisu sa zistí,že ste chorobu zatajili, poisťovňa Vám nemusí plniť! Každá poisťovňa má nejaké podmienky,ktoré si treba starostlivo preštudovať a nechať vysvetliť,pretože poistka sa neuzatvára na jeden týždeň a investujú sa do nej nemalé peniaze. Podpíšem,len to, čomu rozumiem a som presvedčená,že viem čo musím splniť ja, aby som dostala v prípade poistnej udalosti to,čo očakávam a čo musí plniť poisťovňa...za čo si platím! Ani v obchode,keď si zaplatím za rožok , nedostanem pečené kura! ....rekira @andrejka1986 ,ak ste už tehotná,sú poisťovne, kde Vás poistia,ale do výluk Vám môžu dať tehotenské komplikácie a tým pádom Vám nebudú plniť. Keby ste sa poistila,ešte pred otehotnením nebol by problém,ale v každej poisťovni sú nejaké podmienky ohľadne čakacej doby...ak chcete poradiť: 48erika@azet.sk

frapper
3. mar 2015

@48erika Presne tak ako uvádzate.Pri uzatváraní si treba uviesť ak sa na nejakú chorobu človek lieči,ale to neznamená,že ho poisťovňa neprijme do poistenia,môže byť poistitelný,ale s tou výlukou,že za dané ochorenie plnenie nedostane.

zuzulka1234
26. mar 2015

Ahojte, chcem sa spýtať, mám poistku od AEGONU a platim si ju už 2 rok. Mám aj pripoistenie pracenescopnosti. Budu mi vyplatene peniaze ak budem na rizikovom??? Vie mi s tým niekto poradiť? Vopred ďakujem.

48erika
26. mar 2015

V prvom rade si prečítajte Všeobecné poistné podmienky, ak rizikové tehotenstvo nie je vo výlukách ,tak by vám práceneschopnosť mali vyplatiť. Najlepšie je obrátiť sa na osobu,ktorá vám poistenie uzatvárala, prípadne zavolať na Call centrum poisťovne AEGON, kde Vám môžu nazrieť do Vašej poistky a vysvetliť, čo potrebujete.

zuzulka1234
26. mar 2015

@48erika Dakujem za radu 🙂

ni13
26. apr 2015

Ahojte ja mam problem ze ja nemam narok na materske a do porodu som vedena na urade prace auguste mam termin 16ho a este auguste mam ist hlasit moze gynekolog vypisat na pn-ku? Pred pprodom 2 tyzni? Aby som nemusela ist hlasit? Pretoze ja mam trvaly pobyt 300 km

dagmarik
17. okt 2016

@kika8259 ahoj, docitala som sa, síce starší príspevok od teba, ze poisťovňa Allianz ti nechcela vyplatiť poistnú sumu po umelom oplodnení, Chcem sa opýtať ako si nakoniec dopadla, ak si podávala odvolanie, pretože ja som na tom podobne. Som po umelom oplodnení, bola som hospitalizovaná a mala som nutnú kyretaz a napriek tomu,ze mam poistenú aj hospitalizáciu a aj chirurgicky zákrok, odmietajú mi plnenie. Neviem, či sa vôbec oplatí púšťať do odvolávania.
Ďakujem
Dagmar

hwiezdi
27. okt 2016

Ahojte kočky 🙂 chcem sa vás opýtať, že či niektorá nemáte skúsenosti s allianz poistením FLEXI ŽIVOT a konkretne pripoistenim usleho zarobku počas PN ...ide mi o to, že som tehotná a PN mám vypisanu od gynekologa a neviem či mi bude vyplácaná denná dávka, pretože som sa dozvedela, ze niektoré poisťovne nevyplácajú PN počas tehotenstva :(...za info vopred ďakujem 🙂🙂🙂

frapper
27. okt 2016

@hwiezdi Áno môžeš si uplatniť,ak si poisťovala,keď si ešte tehotná nebola.Pozri v zmluve či máš od 15 alebo 29 dňa.Po tom dni odkedy máš nárok si hneď nahlás na infolinke poist.udalosť.

weronica159
28. okt 2016

Ahojte ja som poistena v Generali a od rána riešim to či mi budu preplácať PN keď budem na rizikovom alebo nie neviete mi s tým prosím Vás poradiť ? Ďakujem