Modré metličky a krčové žily. Poradíte?

domca3333
29. júl 2015
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

Ahojte chcem sa opýtať mám dedičnú náchylnosť na krčové žily. Aj keď som už skúšala sťahovacie pančuchy aj som navštívila špecializovanú kliniku na odstránenie "metličiek" - modrých vláskov po nochach stále sa mi vytvárajú a mám pocit, že sa to zhoršuje. Ak máte podobný problém, viete mi poradiť čo si na žilky dávate vy. Zdravotne mi to nevadí ale esteticky sa cítim dosť na nič...ďakujem za každú radu.

marthuska
29. júl 2015

mam to iste. pokial su cievy zdrave, a cholesterol v norme, je to ok. mozes zacat viac sportovat, to asi robis. mozes zacat jest viac rutinu-trebars pohanka a spol. to asi tiez robis. a ked si sadnes, neprekrizuj nohy, co sa da, ale ked mas suknu ci saty, velmi teda nie. neviem, ci uz mas dieta, deticky, ak ano, bude to este viditelnejsie. ale su aj dolezitejsie veci v zivote 😎 kupila som si sally hansen sprej-silonky v spreji. ked niekde idem, resp ked idem hocikde a mam predtym cas 2min, dam si toto, rozotriem a nohy mam ako topmodelka 😀

jankaroy
29. júl 2015

Ahoj, ja mam podobny problem, po otcovi som zdedila tento ,,dar". Kym som nebola tehotna tak som to nejako specialne neriesila. Pocas prveho tehotenstva to bolo este zvladnutelne, zacala ma pobolievat jedna zila na lytku, Vtedy som to riesila kremom Lioton gelom. V druhom tehotenstve sa mi tento problem zhorsil bolievala ma uz cela noha, tak mi gynekolog predpisal detralex. Ten bol super pomohol mi ulavilo sa mi. Len problem je ze ho zdravotna poistovna nepreplaca takze som si ho musela zacvakat cely co pre zenu na materskej je dost vysoka polozka, keby som ho mala brat dlhodobo. Nakoniec som si namiesto neho kupila mobivenalmicro, ( lacnejsia alternativa ) nie je na predpis a zabera rovnako ako detralex. Aj mne odporucali lekari aby som si zily dala chirurgicky do poriadku, ale velmi sa mi do takeho radikalneho zakroku nechce ist a co viem tak je to problem, ktory sa neda natrvalo odstranit. Stahovacie pancuchy som nikdy neskusala takze k tomu sa vyjadrit neviem. Ja tento problem riesim vyzivovymi doplnkami a som spokojna.

sardinka333
29. júl 2015

Na žily - či už krčové, hemeroidy pomaha preliečenie leikom Detralex, musí ti to predpísať lekár a stojí krabička okolo 20 eur...manželova teta je naša praktická lekárka a tento liek mužovi predpísala a teda odporučila nakolko podla nej najlepšie zaberá na žilové problémy, ostatné su podla nej ,,vyhodené peniaze,,. Ja som si napriek otmu kupila MObivenal a chystám sa preliečiť sa, resp. urobiť su kuru kedže v tehotenstve moje žily dostali zabrať...tak uvidíme. Samozrejme stahovacie pančuchy som si davala, chladivy gel na žily...jedla pohanku.Treba skušať...

ninula1
29. júl 2015

Ahojte,prelicenie detralexom zmierni resp.odstrani uz vzniknute metlicky a viditelne zily??

evittam
29. júl 2015

@ninula1 Ahoj, ja som sa liečila Detralexom a nepomohol nejak výrazne....Mám kŕčové žily zdedené po dedovi a metiličiek už tiež dosť. Ale nejak to neriešim-hlavne tie metličky-sú horšie veci. Akurát, že chcem ísť na operáciu tých kŕčových. 😉 🙂

visna264
29. júl 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

Ja som taktiež zdedila do vienka tento dar a skúsenost mi hovori, ak mas raz dedicnu predispozíciu zázraky sa neudejú. Na krčové žily používam chladivý gel Diosven, ktorý používa aj teraz v lete proti opúchaniu nôh, nakoľko sa mi cievky vplyvom tepla rozťahujú. Tak skús a uvidíš 🙂

adeli79
30. júl 2015

mne Detralex nepomohol vôbec. Užívam aloe vera zvnútra, gel na natieranie priamo na žily. Mne sa to už bez operácie nezlepší, ale aspoň mi ustúpili bolesti žíl a nezhoršuje sa mi to.

matolka
30. júl 2015

Ja mam tiez tento "dar" po troch detoch. Tiez si myslim, ze lieky ti nepomozu, pokial to myslis ako kozmeticku zalezitost, uz sa ti same od seba nestratia. Skor mozno od bolesti. Ja ich mam tiez predpisane, ale neberiem ich. Viem, ze je dobre zaradit do jedalnicka pohanku a vit. C . Ja sa ju snazim jest tak, ze ked si robim doma domace musli tak tam pridam aj pohankove vlocky a to je ok. Urcite vyskusam tie silonky v spreji .

given
30. júl 2015

Caute, chcem vám povedat, aby ste sa nebali operácie, mna operoval Dr.Lofaj, je uplne super odbornik a svoju pracu robi precizne. Zilu som mala velmi viditelnu, nebolelo ma to, ale vyrazne mi to vadilo - ziadne kratasy alebo sukna neprichadzali do uvahy. Zilu mi vyberal klasickou metodou, par drobnych rezov mam po celej nohe, ale malo by sa to zahojit, fakt su drobne. Na operaciu som prisla rano nalacno, dali mi spinalnu anestezu (ta sa vacsinou odporuca) ale ta celkom nezabrala a tak mi dali aj celkovu. Ked som sa uz dokazala postavit na nohy, t.j. 5-6 hodin po operacii, mohla som ist domov. Potom nasledovalo este par týždňov nosenia pancuchy. Ale vysledok je super, vobec nelutujem, ze som sa nato dala. Este mam par menej vyrazných ziliek, to sme sa dohodli, ze mi na jesen odstráni sklerotizáciou. Viem, že sklony ku krčovým žilám sa nedajú natrvalo odstrániť, ale poškodená žila sa odstrániť dá. S predispozíciou nič neurobím. Keďže rizikové faktory veľmi neovplyvním resp. už dávno som ich minimalizovala (nefajčím, hýbem sa, nemám nadváhu, neberiem HA, som žena - s tým nemôžem urobiť nič, po pôrode plus máme to v rodine).

evka1991
5. aug 2015

domca3333 odporučila by som Vám vyskúsať si užívať kapsule IMUNE a naplaste POWER SRIPS ... viac informácii rada poskitnem osobne alebo na mailovej adrese evadavidova92@gmail.com

nutrimas
5. aug 2015

Pri krcovych zilach je vlemi dobre konzumovat pohanku v akejkolvek forme, posilnuje steny ciev a zil. Na vonk. osetrenie je napomocny pagastan konsky, bud vo forme mas. olej alebo mas. gelu - najdete v nasej ponuke na eshope, prip. tu na MK v PROshope. Pozor vsak, oblast s krcovymi zilami nikdy nemasirujte, mas. gel/olej len jemne votrite.Nohy je dobre vykladat co najcastejsie do vyvysenej polohy, napomocne su aj striedave sprchy, pricom vzdy treba zacinat a koncit studenou vodou.

emamaj
12. apr 2018
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

Ahojte, ja mám skúsenosti s odstránením kŕčových žíl. Bolo to ambulatne a bezbolestne v klinike Blumental Clinic v Bratislave. Určite odporúčam https://blumentalclinic.sk/chirurgicke-kozmeticke-esteticke-zakroky/

jakubjakovae
Autor odpoveď zmazal
Zobraz