Prvé tehotenstvo rizikové, aké bolo ďalšie?

slavcciatkoo
23. sep 2018

Ahojte, tie čo ste mali prvé tehotenstvo rizikové a tie, čo ste rodili skôr ako pred 37tt, aké bolo ďalšie tehotenstvo? Mali ste tie isté problémy ako v predchádzajúcom? napr. zvýšená kontrakčná činnosť, nejaká tehotenská choroba, skorší pôrod... Opakoval sa scenár ako pri prvom alebo to bolo lepšie? príp. ešte horšie...? Ak ste rodili prvé cisárskym, dostali ste možnosť voľby pri druhom pôrode alebo automaticky cisársky, dakujem.

janickacrazy
23. sep 2018

@slavcciatkoo Ja som mala prvé rizikové, otvárala som sa v 6mes. , bola som na udržiavaní v nemocke 2 týždne, rodila som nakoniec po termíne a cisárskym, lebo malý bol veľký a 2krát mal omotanú šnúru okolo krku. Druhé tehu už rizikové nebolo, ale porod zase cisárskym, nemohla som si vybrať. Tretie tehu tiež bez problémov, ale zase cisársky.

lucia147852
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
benit
23. sep 2018

Prve tehotenstvo problemy od zaciatku. Polezala som si v nemocnic 3xi. Pred porodom 9 tyzdnov a porod cisarskym v 36. To mi zastavovali porod 2x. Davali infuzue vkuse. Druhe bolo lepsie ale tiez predcssne kontrakcie zastavovanie injekcie na pluca pre mimco. Porod cissrskym v 35.

janulka2811
23. sep 2018

Prve rizikove od 4.mes zapale,plus sa mala hrabala na svet inak sa to dalo,porod 38tt.
Druhy prebiehajuci bez problemov gynekologickych vsetko ok.

romiada
23. sep 2018

@slavcciatkoo prve rizikove (krvacanie v 1.trimestri) bola som doma do 4mes.tehu (viac asi zo strachu ako realnych problemov). Do konca teh.potom vsetko ok. A pri porode hemoragicky sok (3lit transfuzia), skoro som zomrela. Pri druhom teh.som v 9tt krvacala (ak silno ze odvoz sanitkou na pohotovost), babo prezilo. 2 tyzdne nato lyzovala som a do 6m aj bicyklovala. Brala som to tak ze ak je babo silne, prezije to. A tak aj bolo. Preventivne urobeny cisarsky s MRkom pred tym (kvoli prirastenej placente - scenar z 1.teh) a porod dopadol nad ocakavanie dobre. Maly zdravy...ja relativne ok (vertikalny rez cez pol brucha). Byt mladsia, risknem aj tretie 😉

romiada
23. sep 2018

@slavcciatkoo a moznost volby porodu som nedostala. Vzhladom na prirastenu placentu pri prvom nechceli risknut stratu casu keby som druhe rodila normalne.

pininka
23. sep 2018

Prve uplne bez problemov, vybrali ho az cisarskym pretoze bol velky a nechceli riskovat, druhy sa hrabal v 38tt von, silne kontrakcie, rychly cisarak, placenta vobec nefungovala uz asi mesiac, vedeli sme podla vahy a zelenej plodovej vody. Tretia uplne bez problemov, cira voda, krasna vaha, ziadne kontrakcie.

deti95060810
23. sep 2018

u mňa problémové len druhé tehu - niekoľkokrát krvácanie a s tým aj spojený pobyt v nemocnici... po 5 mesiaci sa všetko zmenilo k lepšiemu po Pn som nastúpila ešte aj do práce. pôrod Ok...ostatné tehot. úplne v pohode....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre