Histamín v potravinách

Zodpovedané
15. feb 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom vplyvu zohrievania stravy na množstvo histamínu v potrave.

Rastie vo všetkých potravinách rovnako, alebo sú aj také, ktoré je možné ohrievať aj viackrát?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

pri histamínovej intolerancii je potrebné zamerať sa najmä na druhy potravín a ich kvalitu.

V uvarenom jedle z vybraných potravín nedochádza po vychladnutí k významnému nárastu množstva histamínu až do 24 hodín. V uvarenom jedle z potravín, ktoré histamín obsahujú je samozrejme histamín prítomný od začiatku napr. ryby. Jeho úpravou sa množstvo histamínu neznásobuje.

Zamerajte sa preto na živé potraviny, z ktorých môžete vyťažiť maximum živín a dokážete ich tolerovať počas diéty.

Viac o histamínovej intolerancii sa dočítate https://imwell.sk/blog


Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.

+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/