Bolesť na hrudi a pichanie pri srdci

Zodpovedané
14. jan 2019

Dobrý večer,

chcela by som sa poradiť ohľadom môjho problému. Mám 29 rokov a asi pred pol rokom mi prišlo zle. Tŕpli mi ruky a aj tvár. Zľakla som sa tak, že som si zavolala sanitku. Lekár mi povedal, že som hysterka a bral to ako paniku.
Užívala som magnézium.

Neskôr mi bolo zase tak zle, ale nejako som to prekonala. Začalo ma bolieť ľavé rameno, tak som ho natierala Ibalginom a prešlo to. Bola som u neurológa. EEG bolo v norme.

Internista mi dal 24 hodinový EKG Holter a kontroval aj krvný tlak. Podľa neho nič vážne nenašiel, ale predpísal mi Coryol 12, 5 mg. Niekedy mi príde zle, bolí ma na hrudi a pod ľavou lopatkou, cítim pichnutie pri srdci.

Som podľa Vás chorá?

Ďakujem za každú radu

Dobrý deň,

pri ťažkostiach so srdcom sa vyšetruje vždy srdcovo-cievny systém. Ak sú tieto vyšetrenia negatívne, nemala by byť príčina Vašich ťažkostí v srdci.

Bolesti môžu mať pôvod v muskuloskeletálnom systéme (kostrovo-svalovovom), napr. stuhnutý sval, zaseknutý nerv, problémy s platničkou. Ak sa opakujú bolesti na hrudi spojené s pocitmi strachu a zovretím hrdla, môže ísť o úzkostnú poruchu.

Magnézium sa môže užívať dlhodobo, pôsobí na srdcovocievny aj kardiovaskulárny systém.


Pekný zvyšok dňa želám.
MUDr. Milada Madleňáková