Prolaps a pôrod

lucia147852
30. nov 2016

Ahojte maminy, je tu nejaká z vás ktorá má (alebo niekto v jej okolí má) prolaps mitrálnej chlopne srdca a rodil prirodzene? Sú s tým spojené nejaké riziká? Mne dlho pred otehotnením všetci lekári vraveli o istom cisárskom reze, pretože vraj tam hrozí mozgová príhoda alebo infarkt a teraz 5 týždňov pred pôrodom to stále vyzerá na prirodzený pôrod, čo by som aj ja uvítala. Len sa bojím o malú, že nebudem vládať tlačiť alebo sa splnia tie hororové reči lekárov. Ďakujem za každú skúsenosť.

limetka55
1. dec 2016

@lucia147852 Ahoj, to si ma nepotešila.. Ja mám tiež prolaps, ale zatiaľ ma ani nenapadlo, že by som preto nemohla rodiť prirodzene.. So sestričkou som riešila iba to, že mám vysoký tep a mala by som byť sledovaná, tak asi aj za kardiológom pôjdem radšej.. Musím sa spýtať svojej lekárky, alebo ju aspoň o tom informovať a uvidím, čo mi povie.. Potom Ti dám vedieť.. Do poradne idem ale až 21.12.

limetka55
1. dec 2016

Prosím Ťa a Tebe čo povedala tvoja dr. na to?

lucia147852
autor
9. dec 2016

limetka55
ahoj, prepač že píšem až teraz 🙂 ja som bola 5 rokov pred otehotnením stale nahovaraná na cisarsky rez, resp. dr ani inu možnosť nevideli. Ako som otehotnela tak dr - kardiolog povedal že uvidí podla priebehu tehotenstva. Tak teraz tam idem aj so žiadankou od gynekologičky o vyjadrenie k pôrodu tak som zvedava :D :/ ja by som najradšej rodila prirodzene, je to podľa mňa lepšie, ale zas všetko pre zdravie babatka. jedine sa bojím, že nebudem vládať tlačiť. kedy máš termín? ja mam poradňu 19. 12 a kardiologa 22,12

iplusr
9. dec 2016

Ja mám prolaps. Nikto mi cisársky nespomínal. Rodila som prirodzene. V tehotenstve som bola na kontrole na kardio a do správy mi napísali niečo v zmysle že to nebude problém pri prirodzenom pôrode. Ani nebol. Ale v tehotenstve je srdce viac namáhané, tak by som to určite konzultovala s Mudr.

lucia147852
autor
9. feb 2017

No baby mám to za sebou 🙂 bolo to prirodzené, ťažké ale zvládli sme to 🙂 mali sme 4150g a 53cm. Srdce to prežilo. Kardiolog však odporučil rodi v špecializovanej nemocnici, tak sme rodili v krajskej.

limetka55
9. feb 2017

@lucia147852 Jeej, gratulujem!! 🙂 Tak to je veľké bábätko 🙂 Na prirodzený pôrod to muselo byť náročné.. Ale hlavne, že všetko dobre dopadlo 🙂 Veľa zdravíčka a radosti z malého uzlíčka prajem! 🙂

petkkko
23. máj 2021

Ahojte,mam otazku mam za sebou 2 porody a dva potraty,po druhom porode sa mi spravyl prolaps zenskych veci,doktor povedal ze cvicit ,pravda je ze som moc necvivila ,ale otehotnela som ,som v 4 alebo 5 tt a neviem ci to je bezpecne ,ci ai mam nechat babo.mam aj ine choroby ako cronova ,a trombofiliu ,mate niektora taku akusenost?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre